Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Υποσχεσιολογία και υπεκφυγές με φόντο τις αιολικές μπίζνες στη Σκύρο



Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Περιφερειάρχης, με δηλώσεις του σε ανακοίνωση για την επίσκεψη στη Σκύρο, αντί να εξηγήσει για ποιο λόγο απέφυγε να μας ενημερώσει και με ποιο κριτήριο επέλεξε τους περιφερειακούς συμβούλους που τον συνόδευσαν στο αιφνίδιο ταξίδι του, μας κατηγορεί ως απόντες! 

Παράλληλα στο μακροσκελές κείμενο στο οποίο περιγράφονται γνωστά έργα και νέες υποσχέσεις, αποφεύγει επιμελώς να αναφέρει τι ειπώθηκε στην «ευρύτατη συζήτηση για το αιολικό πάρκο», ποιες ήταν οι θέσεις των συνομιλητών και ποια είναι η άποψη της περιφερειακής αρχής. Είναι γνωστό ότι εδώ και μια πενταετία, η Σκύρος επιχειρείται να μετατραπεί σε πελώριο βιομηχανικό τοπίο εξόφθαλμα ασύμβατο με το μικρό μέγεθος και τις οικονομικές δραστηριότητες του νησιού. Είναι γνωστό ότι η τοπική κοινωνία αντιδρά σύσσωμη και ότι επιχειρείται με κάθε τρόπο η μεταστροφή της κοινής γνώμης με αμφίβολες υποσχέσεις που συνδυάζονται με την ανασφάλεια που γεννά η οικονομική κρίση.
Γνωρίζουν βέβαια στην περιφερειακή αρχή ότι είμαστε δυναμικά παρούσες και παρόντες στα όργανα της Περιφέρειας και ακόμη περισσότερο στα κοινωνικά μέτωπα. Γνωρίζουν ότι δεν περιοριζόμαστε σε γενικόλογες και ανέξοδες πολιτικολογίες αλλά αγωνιζόμαστε συστηματικά και επίμονα. Γνωρίζουν τέλος ότι δεν μας συνδέουν υπόγειες διαδρομές και πελατειακές εξυπηρετήσεις με καμιά αρχή, αλλά αντίθετα είμαστε οργανικό κομμάτι των αγώνων που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινωνίες ανάμεσά τους και στην κοινωνία της Σκύρου. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι αυτά τα χαρακτηριστικά είναι προφανώς ανεπιθύμητα από τους κρατούντες. Εξάλλου, όπως λέει ο Όργουελ: "Σε καιρούς γενικευμένης παραπλάνησης, το να λες την αλήθεια γίνεται επαναστατική πράξη."

Δεν υπάρχουν σχόλια: