Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Διστόμου την Παρασκεύη 21 Μαϊου για την τριπλή ονομασία



Πηγή: Δίστομο

Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Διστόμου


Πρακτικό αριθμός 6/2010



Σήμερα την 21 Μαΐου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30 μ.μ συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα, ύστερα από την αριθ. πρωτ. 1211/21-5-2010 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλου Λουκά Παπαγεωργίου, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και επιδόθηκε με αποδεικτικό στους Συμβούλους, στον Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Στειρίου (άρθρο 95 του Ν. 3463/2006 «Κ.Δ.Κ») για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:



ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των νέων δεδομένων, μετά την απόφαση – εισήγηση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής επί του σχεδίου νόμου «Πρόγραμμα Καλλικράτης», να δοθεί τριπλή ονομασία στον Νέο υπό σύσταση Δήμο.



Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε:

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου συγκάλεσα σήμερα έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης, «Νέα δεδομένα μετά την απόφαση – εισήγηση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής να δοθεί Τριπλή Ονομασία στον Νέο υπό διαμόρφωση Δήμο».


Ακολούθως ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο ο οποίος εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, εξιστορώντας χρονικά τα όσα διαμείφθηκαν για να φτάσουμε στην ΤΡΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, να αποφασίσει την σύνταξη ψηφίσματος διαμαρτυρίας.



Μετά την εισήγηση του Δημάρχου και διαλογική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο, σεβόμενο απολύτως την αυτοτέλεια, τους αγώνες και την ιστορική διαδρομή των υπολοίπων Δήμων και Κοινοτήτων όπως και τις έντονες και δίκαιες αντιδράσεις του Δημοτικού Διαμερίσματος Στειρίου για την μη αναφορά του ονόματός του στο Νέο Δήμο.




ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ



1.Καταδικάζει τα μέλη της Κυβέρνησης και ειδικότερα τον Υπουργό Εσωτερικών για τις παλινωδίες του σχετικά με το όνομα του υπό σύσταση Δήμου επειδή θεωρούμε ότι η τριπλή ονομασία υποβαθμίζει μια Ιστορική και Μαρτυρική πόλη που θυσίασε στο βωμό της ελευθερίας και της ειρήνης το αίμα των παιδιών της.

2.Να ανακαλέσει όλες τις προσκλήσεις που έχουν σταλεί στα μέλη της Κυβέρνησης και στους Βουλευτές του Νομού μας για να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης της 10ης Ιουνίου, με μοναδική εξαίρεση αυτήν που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό της Χώρας, γιατί είναι ο μόνος που μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του 2009 επισκέφθηκε την Μαρτυρική Πόλη μας για να τιμήσει τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας.

3.Να διαμαρτυρηθεί έντονα για την εισήγηση της ΚΕΔΚΕ και του Προέδρου της που αγνόησε τα πραγματικά δεδομένα και τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η μελέτη του Ι.Τ.Α.

4.Παρακαλεί την Βουλή των Ελλήνων κατά την συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου να άρει την εις βάρος μας αδικία.

Δείτε το και εδώ σε αρχείο .pdf από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Διστόμου.

Επίσης δείτε ΕΔΩ και το σχετικό άρθρο της εφημερίδας ''Το ποντίκι''

3 σχόλια:

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Φίλε από την Αράχωβα, δεν βάζω το σχόλιο σου γιατί θα ανοίξει πάλι πόλεμος.
Σου ορκίζομαι όμως ότι από εδώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ουτε ΕΝΑ υβριστικό σχόλιο από Διστομίτες εναντίων σας.
Ουτε υποδείξεις.
Τουναντίον αλλού συνεχίζονται οι βρισίες. Κι όχι προς τις πολιτικές ηγεσίες αλλά προς τους Διστομίτες.
Ρώτησε κανείς τους Διστομίτες αν ήθελαν τον Καλλικράτη ή την συνένωση μαζί σας;

Αντιμάζας είπε...

Είμαστε ίσοι όλοι, αλλά όχι ίδιοι.
Οι ιδιαιτερότητές μας δεν κολλάνε για συνεργασία.
Μόνο οι ρουφιάνοι και τα κομματόσκυλα θα τα βρουν μια χαρά.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

*Εναντίον