Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η οριστική απόφαση των διαβουλεύσεων για την ονομασία του Δυτικού Καλλικράτειου Δήμου της Βοιωτίας.



Τελευταία ενημέρωση για την ονομασία του Δήμου Διστόμου με έδρα το Δίστομο.

Ο Δήμος αλλάζει κατόπιν διαβουλεύσεων, κατατέθηκε στην Βουλή, και στο εξής θα λέγεται επακριβώς, σύμφωνα με Δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑΣ με έδρα το ΔΙΣΤΟΜΟ.
(Κάντε κλικ εδώ )
Οι δημοκρατικές προτάσεις είναι και οι πιο σωστές για μιά κοινή πορεία και ένα κοινό μέλλον, για να συμπορευθούν οι δύο ιστορικές Κωμοπόλεις.
Ευχόμαστε μια καλή συνεργασία, γιατί οι νεόι μας, εγκαταλείπουν τον τόπο μας και δεν τους κοιτά κανένας.
Τώρα που βρέθηκε αυτή η κοινή λύση, ελπίζω πως θα συμπορευτούμε και θα πολεμήσουμε μαζί για το καλό όλων, γιατί από εδώ και στο εξής είμαστε συμπολίτες και θα είμαστε για πολλά χρόνια.
Το Δίστομο, παγκόσμιος τόπος προσκυνήματος εξ αιτίας της φρικτής Σφαγής, με την μεταλλευτική ιστορία, τον ορεινό όγκο του Ελικώνα και του Παρνασσού, τους αγώνες του 1821,το Αρχαιολογικό μουσείο που μαρτυρά αδιάλειπτη κατοίκηση από το 3500 πχ μέχρι σήμερα, και με λαμπρές προσωπικότητες, και η Αράχωβα πάλι με τον ορεινό όγκο του Παρνασσού, ορμητήριο όλης της Ελλάδας την χειμερινή περίοδο, με την συμβολή της επίσης στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, και με πολλά άλλα κοινά στοιχεία που μόνο μας συνδέουν και δεν μας χωρίζουν.

Εγώ προσωπικά σαν πολίτης αυτού του τόπου, χαίρομαι ειλικρινά που δεν υπαχθήκαμε στον Δήμο Λεβαδέων για πολλούς και διάφορους λόγους που όλοι ξέρουμε, και που δεν πρόκειται να τους πω τώρα.
Να πούμε και για την πρόσβαση στον Κορινθιακό κόλπο και την βαριά βιομηχανία που βρίσκεται εκεί ( Παραλία Διστόμου ), αλλά και την προσθήκη της κοινότητας Αντίκυρας.
Καλή συνεργασία λοιπόν και καλή πορεία χωρίς εμπάθειες.
Τις εμπάθειες ως γνωστόν τις προκαλούν κάποιοι ανεγκέφαλοι που ευτυχώς είναι μικρή ομάδα.
Καλή αρχή στον Νέο Δήμο.

6 σχόλια:

ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ (ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ) είπε...

Ενοτικη η προταση , εχει μια ισορροπια αφου το Διστομο ειναι πρωτο στο ονομα και παραλληλα εχει και τη εδρα του νεου Δημου. Δεν χρειαζεται ομως παηγυρισμοι ή εξαλοσυνες για το απο τελεσμα της διαβουλευσης που εγινε. Μπορει οιφιλοι Αραχωβιτες να πιεσαν με πλαγια μεσα. ομως η λυση εχει εσωτερικη ισορροπια για το καλο ολων . Αυτο δεν πρεπει να απογοητευει τους συπολιτες Στειριωτες και Αντικυριωτες διοτι οπως το εχουμε ξαναπει , κανεις δεν χανει το ονομα του και την ταυτοτητα του. Το πιο τρανο παραδειγμα το Στειρι που παρολο που μπηκε προ ευων στο Δημο Διστομου εξακολουθει να λεγεται Στειρι και να προοσετει με ταχυτερους ρυθμους απο πριν Εμπρος λοιπον για το κοινο μελλον χωρις να ακουμε τους φανατικους ειτε απο δω ειτε απο εκει. ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑ, το νεο ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Εγώ γελάω για τις εξαγγελίες της Λιβαδειάς από την χθεσινή κινητοποίηση.
Τι έχασε η Λιβαδειά;

Διστομίτης είπε...

Και επισης για τον άνανδρο πολεμο που δεχτήκαμε, ένας εναντίον δεκα....
Γι αυτό μας γουστάρω!!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι καλη ισορροπημενη εξελιξη.

Βοιωτικά είπε...

http://viwtika.blogspot.com/2010/05/blog-post_7420.html

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ (ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ) Ο/Η Θέμης Ο/Η Διστομίτης

Αγαπητοί μου, οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά.
Το όνομα και η έδρα είναι για αποπροσανατολισμό και για εσωτερική κατανάλωση για να καλύψουν την μικρότητά τους η κεντρική και η τοπική εξουσία!!!!!