Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Συγκλόνισε ξανά το κοινό η εκπληκτική παράσταση, ''Εθνικότητα μου το χρώμα του Ανέμου'', από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ.

Από αριστερα: Τάσος Σταθάς, Έμμυ Καγιά, Γιώργος Μπρούζας, Μαίρη Κοτούλα, Δημήτρης Βασιλείου, Γιούλη Κουτσούμπα, Λουκάς Περγαντάς, Εύη Μαντά, Δημήτρης Βλάχος, Αντιγόνη Κατσανάκη, Νίκος Σταθάς, Λεμονιά Βέλλιου, Παναγιώτης Καστρίτης και Ελένη Ληξουργιώτη.
Το σπονδυλωτό έργο του Ματέι Βίσνιεκ σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη με τίτλο ''Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου'' ανέβασε το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την 72η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου.
Η σκηνοθεσία ήταν του Τάσου Σταθά.
Τα λόγια είναι περιττά. Το επίπεδο είναι άκρως επαγγελματικό, κι αυτό το επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το κοινό που αποθέωσε την ομάδα με το χειροκρότημά του και τα θετικά σχόλια του,
ένα κοινό που για πολλοστή φορά δείχνει το επίπεδό του.
Το έργο ήταν δύσκολο και δεν είχε σχέση με τα κλασικά έργα που ξέραμε. Οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές και προσεγμένες καθώς δένανε με την ανατριχιαστική μουσική που επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χονδρός.
Οι ηθοποιοί ήταν οι εξής: Έμμυ Καγιά, Γιώργος Μπρούζας, Μαίρη Κοτούλα, Δημήτρης Βασιλείου, Γιούλη Κουτσούμπα, Λουκάς Περγαντάς, Εύη Μαντά, Δημήτρης Βλάχος, Αντιγόνη Κατσανάκη, Νίκος Σταθάς, Λεμονιά Βέλλιου, Παναγιώτης Καστρίτης και Ελένη Ληξουργιώτη.
Υπόλοιποι συντελεστές:

Παναγιώτης Χονδρός : Πρωτότυπη μουσική - σύνθεση/ Επιμέλεια αφίσας
Νεοκλής Αράπογλου : Σκηνική - εικαστική επιμέλεια
Έμμυ Καγιά : Κοστούμια
Δημήτρης Σαλούστρος, Εύη Μαντά, Γιούλη Κουτσούμπα, Μαίρη Κοτούλα : Πρόγραμμα
Δημήτρης Μπρούζας: Επιμέλεια ήχου - φωτισμού
Νάνσυ Αθανασίου: Φωτογραφία
ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ: Μακιγιάζ
Δείτε ένα μικρό φωτορεπορτάζ



Δεν υπάρχουν σχόλια: