Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

''Τριτο-ευρωπαϊκή χώρα'' - Σημερινό άρθρο της Εφημερίδας '' Ελευθεροτυπία'' σχετικά με το θέμα πάλι του Διστόμου


Ένα άρθρο σχετικό με το προηγούμενο δικό μου, με τίτλο : ''Γιατί άραγε μας θυμούνται όλοι τώρα; Πάλι το Δίστομο σανίδα σωτηρίας;''
( κάντε κλικ ),
δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία''.
Το αναδημοσιεύω: Πηγή ''Ελευθεροτυπία''

******Το «Focus», το γνωστό μας πλέον γερμανικό περιοδικό, κατέφυγε ασφαλώς στον κιτρινισμό.

Το δημοσίευμά του για την κρίση στην Ελλάδα με το περιβόητο εξώφυλλο -την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία και τον τίτλο «Απατεώνες στην οικογένεια του ευρώ»- είναι πολύ κακόγουστα.

******Οι ελληνικές αντιδράσεις όμως; Αντιγερμανικός παροξυσμός, δημαγωγία και λαϊκισμός του αισχίστου είδους. Επίδειξη έλλειψης μέτρου και επαφής με την πραγματικότητα. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Από ποιο βάθος χρόνου αναδύονται; Από ποια πολιτισμική έρημο έρχονται;

******Αντιγερμανικός παροξυσμός, όχι απλώς από τους συνήθεις επαγγελματίες του πατριωτισμού, αλλά από κορυφαίους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος, όπως: ο πρόεδρος της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτές, ο δήμαρχος της Αθήνας, αλλά επίσης από τα μέσα ενημέρωσης (ιδίως τα λεγόμενα σοβαρά κανάλια, που με τα λεγόμενα δελτία ειδήσεων στις 8.00 κήρυξαν τον πόλεμο κατά της Γερμανίας).

******«Betruger in der Euro-Familie», «Απατεώνες στην οικογένεια του ευρώ». Απάτη υπήρξε. Εξαπατήσαμε τους κοινοτικούς εταίρους. Ομως σε τούτη τη χώρα, ασφαλώς, δεν είμαστε όλοι απατεώνες. Οι γενικεύσεις τέτοιου τύπου ισοπεδώνουν. Αλλά να με συγχωρείτε, ποιος μιλάει; Εμείς που πρωί βράδυ χρησιμοποιούμε τις πιο χονδροειδείς γενικεύσεις χωρίς να αναρωτιόμαστε εάν προσβάλλουμε τους άλλους; Θυμίζω το πανελλήνιο και μακράν πρώτο σε δημοτικότητα σύνθημα: «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών».

«Οι Γερμανοί μάς χρωστούν το Δίστομο, μας χρωστούν τα Καλάβρυτα, μας χρωστούν τις πολεμικές αποζημιώσεις». Αυτό είναι το χειρότερο, το πιο βαρύ από όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού. Το εκστόμισε ο αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος, παρομοίως έπραξε και ο δήμαρχος κ. Κακλαμάνης. Το επανέλαβαν τόσοι και τόσοι από το πολιτικό προσωπικό (της σημερινής και της χθεσινής κυβέρνησης). Μια λέξη μόνον: ύβρις.

Ο σεβασμός στα θύματα του ναζιστικού εγκλήματος στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα προϋποθέτει ότι εμείς οι ίδιοι δεν τα εκμεταλλευόμαστε για λόγους καιροσκοπικούς - για να συγκαλύψουμε τις απάτες, τα «κόλπα»,την αναξιοπιστία, δηλαδή τις ευθύνες μας. Μία λέξη μόνον: κατάντια.

Συγχαρητήρια και μας καλύπτετε πλήρως.




27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος βρε αδελφέ . Δεν είναι το Δίστομο το κέντρο του κόσμου. Ένα τυχαίο γεγονός της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδος, σας έκανε μαρτυρικό χωρίς να ληφθεί το σχόλιο μου αυτό, σαν βεβήλωση της μνήμης των 218 Ελλήνων της σφαγής του Διστόμου τους οποίους τιμώ και σέβομαι. Δεν είναι το Δίστομο Κούγκι , δεν είναι Μεσολόγγι, δεν είναι χορός του Ζαλόγγου .... ( Όλοι αυτοί οι άνθρωποι του 1821 επέλεξαν συνειδητά την θυσία τους) ενώ για το "Δίστομο" έλαχε …. ο κακός κλήρος της Γερμανικής κατοχής. Ευχαριστώ για την φιλοξενία στο μπλοκ του Διστόμου , συμβάλλοντας στην αληθινή γραφή των ιστορικών στοιχείων της νεώτερης ιστορίας της Πατρίδας μας και όχι στην διαστρέβλωση των ιστορικών στοιχείων που επιχειρείται.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Διάβασε και λίγο Μακρυγγιάννη, τι λέει για τον Γιάννη τον Διστομίτη, που κατάφερε να απελευθερώσει εκατοντάδες Αθηναίους, από τον κλοιό που είχαν στήσει οι Τούρκοι στην Ακρόπολη, αφού ενδιαφέρεσαι για ιστορία κι όχι για διαστρέβλωση αυτής.
Εξ ου και η οδός Διστομίτου.
Αλήθεια; Αν στον δικό σου τον τόπο έκαναν οι φασίστες τέτοιο μακελιό, θα έλεγες το ίδιο;

Ανώνυμος είπε...

Και οι μανάδες που μεγάλωσαν μόνες - όσες επέζησαν- τα παιδιά τους, δεν ήταν ηρωϊδες;
Τι λέει ο άνθρωπος ρε...
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Πρέπει να δει το ντοκιμαντερ, ''ένα τραγούδι για τον Αργύρη''...
Α και να πούμε στους συνθέτες και ποιητές μας να πάρουν πίσω τα τραγούδια για το Δίστομο και την Καισαριανή.
Όπως πχ το ''Σαββατόβραδο στην Καισαριανή'', και το ''Federico Garcia Lorka''

Ανώνυμος είπε...

Ε τι κάνουμε ανώνυμε..
Άλλους τους σφάζανε προσχεδιασμένα γιατί είχαν τσαγανό, και κάποιους άλλους δεν τους πείραζαν γιατί ήταν γερμανοτσολιάδες.

Ανώνυμος είπε...

Η Σφαγή εδώ έγινε καλοκαίρι ημέρα θέρους και ηρεμίας. Δεν ήταν εμπόλεμοι οι Διστομίτες για να περιμένουν τους Γερμανούς.
Πως λοιπον συγκρινεις το κουγκι με το Δίστομο;
Ντροπή σου...΄Τα γυναικόπαιδα και οι αντρες που βρεθηκαν προ εκπληξεων και δεν ηξεραν τι τους περιμένει τι να έκαναν;
Ρε μπας κι εισαι φασίστας;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Εμ βέβαια. Αν είχαν προετοιμαστεί οι Διστομίτες για την ημέρα και την ώρα, θα βλέπανε μερικοί ποιοί είναι οι αληθινοί ήρωες

crazy butcher είπε...

Βγες να τα πεις στην πλατεια του χωριου τα πιστευω σου αν εχεις α.......Σαν δεν ντρεπεσαι.Απο κατι Ελληνες σαν τους ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ εζησες και χαρηκες ολα τα καλα της ζωης.Ευτυχως που δεν ειχες θυμα γιατι δεν θα μιλαγες τωρα.Και σου υπενθυμιζω οταν εσφαξαν το ΔΙΣΤΟΜΟ ειχε τελειωσει ο πολεμος φιλτατε.Ντρεπομαι ειλικρινα που θες να αποκαλεισαι και ΕΛΛΗΝΑΣ ενω δεν ξερεις καν βασικες γνωσεις συγχρονης ιστοριας.Ρε ουστ ρε φασιστες-γερμανοτσολιαδες-ρουφιανοι της ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα απ'ολα συνιστώ ψυχραιμία,θυμίζοντας σ'όλους μας ότι φασισμός δεν είναι η διαφορετική άποψη αλλά η μη αποδοχή αυτής(της διαφορετικότητας)
και τώρα θα ήθελα να πω την ταπεινή μου γνώμη στον ανώνυμο που "άναψε φωτιά"στο πολύ καλά ενημερωμένο και προσεγμένο blog του φίλου Θέμη!
Αγαπητέ γείτονα(τοπογραφικώς) η έστω συνέλληνα η έστω ανώνυμε:πρώτον,
δεν γίνεται ήρωας(απαραιτήτως) όποιος επιλέγει να πεθάνει για τα ιδανικά του όταν για παράδειγμα με την αποφασή του παίρνει στον λαιμό του ανυποψίαστους που δεν θα τον ακολουθούσαν στην επιλογή του αν ήξεραν(όσοι ζώνονται εκρηκτικά θυσιάζοντας τον εαυτό τους για τις ιδέες τουs σκοτώνοντας συγχρόνως αθώους ανθρώπους,δεν γίνονται ήρωες αλλά τρομοκράτες)
δεύτερον,είναι πολύ προκλητική ή έστω ατυχής η τοποθέτησή σου και το "στυλάκι"της έκφρασής σου σε καθιστά θρασύ ,κυνικό κι όντως βεβηλώνεις την μνήμη των 218 Διστομιτών που η ζωή τους σταμάτησε βεβαίως και παρά την θέλησή τους την συγκεκριμένη ώρα και στον συγκεκριμένο χώρο.
δεν αποκαλείς τυχαίο γεγονός μια ομαδική εξόντωση ανθρώπων άοπλων ανδρών γυναικών και παιδιών με αυτό τον ατιμωτικό τρόπο που χαρακτήριζε τους Ναζί(δυστυχώς και κάποιους άλλους -δεν είναι της παρούσης) και τι θα πει μας έκανε μαρτυρικό???είναι μήπως τίτλος τιμής?και δεν τον πήρατε εσείς και τον πήραμε εμείς?
για παράδειγμα είναι μια οποιαδήποτε σύμπτωση που μας έδωσε προνόμια?
είναι σαν να λες ,έλα βρε αδελφέ έτυχε λόγω της γεωγραφικής θέσης της Αράχωβας,να γίνει κι ένα χιονοδρομικό κέντρο κι εκεί που σταύλιζαν τα ζώα τους τότε, να "σταυλίζουν"τώρα τα δίποδα ζώα του νεοπλουτισμού και να θησαυρίζουν...
εδώ μιλάμε για ΘΑΝΑΤΟ για αιώνιο ΠΕΝΘΟΣ για ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ που δεν πρόλαβαν να ζήσουν το άγουρο της εφηβείας τους και την ηδονή της ζωής,για ΒΡΕΦΗ που κομματιάστηκαν,
για ΓΥΝΑΙΚΕΣ που ατιμασθηκαν και για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΠΡΙΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΔΙΣΤΟΜΙΤΩΝ!!!!
ναί έγινε μαρτυρικό το Δίστομο και μαζί ηρωικό και ήρωες οι σφαγιασθέντες (κι ας μην ήξεραν ότι θα σφαγιασθούν)διότι στην κατοχή όλλοι οι Ελληνες ήταν ήρωες αφού βροντοφώναξαν ΟΧΙ στους κατακτητές,άρα πως να μην είναι ήρωες όσοι δολοφονήθηκαν από τους κατακτητές και μαζι με όλους αυτούς και οι σφαγιασθέντες Διστομίτες!!!
συνειδητά επέλεξαν οι Ελληνες να πουν το ΟΧΙ γνωρίζοντας ότι αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα σήμαινε τον θάνατό τους,έτσι το ίδιο όπως σκέφθηκαν οι Έλληνες στο Κούγκι,στο Μεσολόγγι και παντού!!!
και δυστυχώς φίλε μου,μόνο τον τίτλο του Δημου κέρδισε το Δίστομο(έγινε τιμητικά απο κοινότητα δημος)ενώ θα έπρεπε η πολιτεία να έχει φροντίσει το Δίστομο αν μη τι άλλο να έχει δουλειά για τους πολίτες του και πανεπιστήμιο ακόμα ,λόγω της τραγωδίας που έζησε και που δυστυχώς ζει ακόμα,διότι ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ παραμένει όχι από την σφαγή αλλά από την εγκατάλειψη της πολιτείας η οποία ξέρει να στέλνει κάποιους εκπροσώπους της κάθε χρόνο στην μαύρη επέτειο, να καταθέτουν τον τυπικό στέφανο και αφού τραπεζωθούν από τον Δήμαρχο(το φαγοπότι ήταν και παραμένει η αδυναμία τους,αρκεί να το χρεώνεται ο λαός) ανανεώνουν το ετήσιο ραντεβού τους με το Δίστομο που μαραζώνει ,όπως και τα γεροντάκια που απέμειναν με συντροφιά τις μαύρες ώρες εκείνες,αφού τα παιδιά τους αναγκάζονται να μετοικήσουν λόγω ανεργίας και όχι μόνο.
ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΈΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΔΊΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΑΙΩΝΙΩΣ και μιλάω βεβαίως για τους εραστές της εξουσίας που υφαρπάζουν την ψήφο μας και μετά "μην τον είδατε τον Παναή" ακολούθησαν ακριβώς το σκεπτικό το δικό σου αγαπητέ ανώνυμε,έχουν την ίδια νοοτροπία ,τον ίδιον κυνισμό,τον κλασικό νεοελληνικό ωχαδερφισμό και επειδή τους ανθρώπους τους θεωρούν απλώς αριθμούς,για τούτο "ξεπούλησαν"
το Δίστομο,χάρισαν τα Ίμια,παρέδωσαν τον Οτσαλάν, έφαγαν το βατοπέδι,το έπαιξαν επι συντάξει επαναστάτες,χάρισαν τις πολεμικές αποζημιώσεις με το αζημίωτο,έφαγαν και ρούφηξαν το αίμα μας στην κυριολεξία και για επιδόρπιο τον 13 και 14 μισθό της φτωχολογειάς!!!

Ανώνυμος είπε...

Επίλογος
Αγαπητέ Θέμη ζητώ συγγνώμη αν καταχράσθηκα την φιλοξενία σου (σε χώρο) στην σελίδα σου και μην μου
πεις ότι ξέφυγα από το θέμα διότι όλα αυτά είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα,ένας φαύλος κύκλος ,νοοτροπίες, καθεστωτικές αντιλήψεις και εκληματική αδιαφορία για τα κοινα και τον πολιτισμό από τους έχοντες και κατέχοντες τα χρήματα και την εξουσία,μας κατήντησαν να μιλάμε για την σφαγή του Διστόμου λες και μιλάμε για την προνομιακή γεωγραφική (όσον αφορά το χιόνι και τον τουρισμό)θέση της Αράχωβας.
Έτσι όπως μπέρδεψαν οι βάρβαροι την Αφροδίτη της Μήλου και την Ακρόπολη με τον περιβόητο δανεισμό της Ελλάδας .
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ!!!έλεος

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Όχι ίσα - ίσα θέλουμε ανθρώπους σαν κι εσένα και σαν τον crazy butcher.
Εγώ δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα, από κάποιον που μιλάει για ήρωες, όντας ο ίδιος ανώνυμος.
Αν ξεσηκωθούν οι προσωπικότητες και η νεολαία του Διστόμου που είναι υγιέστατη και ακμαία, θα πρέπει να τρέξουν να κρυφτούν.
Παιδιά και πάλι συγχαρητήρια για τον χειμαρρώδη και στιβαρό λόγο σας.

Εμείς είμαστε οι απόγονοι των ηρώων που έφυγαν άδικα και άμαχα.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
Όσο για τον χώρο μου, είναι όλος δικός σας. Δεν είναι δικό μου το blog, απλά είμαι διαχειριστής.
Να είστε καλά!!!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Και να πω στον τελευταίο φίλο ανώνυμο δυνατά για όλα όσα έγραψε...
ΠΕΣ'ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Και κάτι άλλο μην το ξεχάσω....
Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και όχι μόνο, το όνομα ''Δίστομο'', είναι γραμμένο πλάι - πλάι με το Μεσολόγγι.
Όσο δε για τους ήρωες, ας έρθουν να δούνε το μνημείο Ηρώων μας που υπήρχε πριν τη Σφαγή.
Αυτά λοιπόν και χαίρομαι όπως είπα να βλέπω ένα τόσο ισχυρό και σκεπτόμενο νέο Δίστομο.
Τέλος να πω στον κακόβουλο άνθρωπο, ότι έστω κι ένας από μας να επιζήσει από κάποια επικείμενη καταστροφή ( πράγμα που το εύχεστε να γίνει εσείς οι αντιδιστομίτες ), πάλι είναι ικανός τα τα ξαναχτίσει και να δημιουργήσει. Γι' αυτό να φοβάστε!!!
Και για να γίνω λίγο θυμόσοφος, θα πω κάτι που λένε εδώ τα γερόντια
''Τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούν''
ή κατι που λέει όλη η Ελλάδα:
''Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια''

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Πλάκα έχει ότι στο Μεσολόγγι αν πάει αυτός ο ανεγκέφαλος και δει, υπάρχει στο μνημείο τους εκεί γραμμένο πάλι το όνομα Δίστομο, από την μάχη που είχε κάνει εδώ ο Νότης Μπότσαρης μαζί με τους Διστομίτες.
Αλλά όταν γράφεις βλακείες αβασάνιστα, την πληρώνεις.

Διστομίτης είπε...

Όπως και στην πλατεία Καραίσκάκη στον Πειραια, γράφει στο άγαλμα του, Δίστομο - Φάληρο - Σαλαμίνα.
Τι να μας πουνε ρεεεεεεεεεε

yioula papathanasiou είπε...

Θέλοντας κ εγώ να καταθέσω την ταπεινή μου γνώμη, θα έλεγα καταρχάς, ότι πίσω από το "ανώνυμος" μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει χωρίς να έχει άμμεσα ευθύνη των λόγων του.Και καλό θα ήταν να μην ασxολούμαστε καν με ανώνυμα σχόλια.
Περνώντας στο φλέγον ζήτημα, πιστεύω ότι όλα αυτά που λέγονται και γράφονται από γερμανούς δημοσιογράφους είναι για εσωτερική κατανάλωση στα πλαίσια ενός συστήματος που πνέει τα λοίσθια. Κάθε λαός αντιδρά διαφορετικά σε περιόδους κρίσεων και ο εθνικισμός ίσον λαικισμός είναι το ασφαλές καταφύγιο ενός λαού, που είναι "βιτρίνα" της Ευρώπης, ως πρώτος μεταξύ ίσων. Είναι η ανάγκη κάποιων ευροσκεπιστικιστών, που πάντα αντιμάχονταν την ιδέα της ευρωπαικής ένωσης και τώρα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να υποσκάψουν αυτή την ιδέα. Εδώ βέβαια, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους αγαπητούς κατά τα άλλα γερμανούς δημοσιογράφους, ότι η χώρα τους μεγαλούργησε γιατί παράγει κ εμείς οι υπόλοιποι καταναλώνουμε!!
Δεν πρέπει επ΄ουδενί, να συγχέουμε τον μέσο γερμανό πολίτη, ο οποίος υπέστη εξίσου τα δεινά του πολέμου, οι πρώτοι που οδηγήθηκαν στα κρεματόρια ήταν άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με διανοητικά προβλήματα και αντιφρονούντες.
Οι Γερμανοί κατστράφηκαν από τον β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πληρώνοντας το τίμημα που τους επέβαλε ακούσια ενα νοσηρό μυαλό, με κατεστραμμένες ζωές. Γιατί πως αλλιώς να είναι η ζωή ενός 20χρονου νεαρού που ξεκοιλιάζει ένα βρέφος;
Η μνήμη είναι ίδιο του ανθρώπινου γένους.
Οι Γερμανοί δεν χρωστάνε σε εμάς, αλλά στους ίδιους μια συλλογική μνήμη για την οποία θα είναι υπερήφανοι. Μια συλλογική μνήμη χωρίς ενοχές.
Με το να απαντάμε στα αισχρά δημοδιεύματα, ο μόνο που καταφέρνουμε είναι να επικροτούμε το παρελθόν τους κ να προελιαίνουμε το έδαφος για την εξαρση ακόμη μια φοράς του εθνικσμού που είναι χαρακτηριστικό του γερμανικού λαού, όπως αντίστοιχα στους Έλληνες ο ωχαδελφισμός.
Για αυτό ας είμαστε πιο μετριοπαθείς στο λόγο μας και στις πράξεις μας, όχι υποτελείς βέβαια.
Και τελειώνοντας, θα ήθελα να πω στον ανώνυμο φίλο, ότι φυσικά και το Δίστομο δεν είναι το κέντρο του κόσμου αλλά μια μαύρη σελίδα στην ιστορία αυτού του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

(

Λιόντος είπε...

Ο/Η Λιόντος είπε...
Προς τον ανώνυμο ανιστόρητο!!

Εαν μπερδευεις ''το ταξιδι στην Κορδοβα'' με την βόλτα στα μπαρακι,και νομίζεις οτι ειναι το ιδιο το να δενεσαι σταυρωτα σε φοραδα, με το να δενεσαι στην ζωνη του campriole. Τοτε πιο καλα να καθεσαι στον λεβιε του αυτοκινήτου και όχι στην πουτσα αλογου, γιατι εκει θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο.
ΥΓ: Το άλογο είναι το αρσενικό της φοράδας αν δεν το γνωρίζεις!!!

Ένας Διστομίτης είπε...

Μαλακώστε βρε περίεργοι, μην ασελγείτε άλλο πάνω στα αίματα. Φασισμός και λαϊκισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι έλληνες νεκροί ανήκουν στην Ελλάδα και τιμούνται από αυτή. Τώρα αν εσείς οι νεόκοποι αγωνισταράδες έχετε το ζωνάρι λυτό για καυγά ,ίσως πρέπει να ορίσουμε κάποια……… επιτροπή να σας…..μαζέψει!!!

ΑΝΤΙΚΥΡΑ είπε...

Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω το blog σας, για το οποίο σας επαινώ. Όμως διακρίνω μία μονομανία και ένα Σοβινισμό που πολλές φορές φτάνει σε «άρρωστα επίπεδα».
Εξηγούμε: Με τους Αραχωβίτες δεν τα πάτε καλά,( σε λίγο προβλέπω να τους βάζετε διόδια για να έρχονται στη θάλασσα η να πηγαίνουν γύρω γύρω από τη Δεσφίνα) τους Στυριώτες τους θεωρείτε ιδιοκτησία σας, τους Κυριακάτες δεν τους χωνεύεται, τους Δαυλιώτες τους θεωρείτε καμπίσιους, εμάς στην Αντίκυρα από την πολύ αγάπη που μας έχετε, κοντεύετε να μας πνίξετε. Θα σας πρότεινα να μας αφήσετε να κάνουμε ένα Δήμο με τη Δεσφίνα μπάς και γλυτώσουμε.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Φίλε από την Αντίκυρα, ποιός σου είπε ότι δεν χωνεύουμε κανέναν;
Γιατί μπερδεύεις τον Καλλικράτη με τους απλούς πολίτες;
Τι είμαστε εμείς; Το υπουργείο Εσωτερικών; Αυτούς βρίστε!!
Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Εγώ είμαι ενας απλός πολίτης του Διστόμου που απλά θέλω να διασώσω καποιες κληρονομιές προσωπικοτήτων και γεγονότων του Διστόμου.
Κάτι σαν μια βάση δεδομένων.
Για ποιό σοβινισμό μιλάς; Γιατί μας εχθρεύεις με τι γύρω μέρη; Ειδες να γραψω τίποτα για κανενα γειτονικό Χωρίο; Η μήπως να μην υπερασπιστώ τους νεκρούς μου, γι τα κακόβουλα σχόλια που αφορούν μαύρες σελίδες της ιστορίας;
Τι είμαι εγώ στελεχος του ΠΑΣΟΚ και είπα φερτε μας την Αντικυρα.
Παντως εγώ οσες φορες εχω ερθει κατω, δεν υπάρχει φορα που να μην εχω ακουσει βρισιδια για το Δίστομο, κι όχι απο μικρα παιδιά, αλλά από μεγάλους. Δεν καταλαβαινεις οτι μας βαζει το αλουμινιο να τσακωνομαστε!!
Κοιτα ,εγω δεν μπαινω σε μικροπρεπειες. Εμεις αγαπαμε όλο τον κοσμο. Τωρα αν εσεις εχετε προβλημα βριστε.
Εγω εχω φιλους από ολα τα μερη, αρκει να αξιζουν.
Το δικο σας το site το κοινοτικο εχει σοβινισμο, που δεν αναφερει καθολου το ονομα Διστομο, ενω το επισημο δικο μας σας αναφερει. Αυτό δεν δείχνει κατι;
Και εδώ θελω να σε παρακαλέσω, να μην σπερνεις εχθρα. Εδώ πάνε να μας σβησουν σαν λαο, και εσυ θες να μισουμαστε μεταξυ μας;
Να ειναι καλα όλος ο κοσμος.
ΥΓ: Αν θελαμε να σας πνιξουμε δεν θα κατεβαιναμε στο Χωριο σας.
Το καλοκαιρι τα παιδια μας ειναι εκει.
Εδώ δεν εχω δει να ερθει κανεις απο σαςνα γνωρισει τον κοσμο. Παρα ακουει ο,τι του λενε για μας.
Όσο για την Δαύλεια, εχουμε αριστες σχεσεις. Τωρα αν εχεις εσυ ακουσει εναν ανεγκεφαλο να βριζει καποιον, σημαινει οτι ετσι ειναι ολο το Δίστομο;
Και μενα μου εχουν κλεχει το πορτοφολι στο Χωριο σου παλια. Ειναι ολοι κλεφτες;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Μακάρι να πάτε όπου θέλετε. Ποιός σας είπε οτι εγω και εμεις εδω ειμαστε υπερ του Καλλικράτη, από την στιγμη που η Ελλαδιτσα πειναει;
Πάντως ευχαριστώ για τα σχόλια, και επισης ευχαριστώ που σχολιασες εστω και με ψευδώνυμο κι όχι ανώνυμα!!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Πάντως εδώ ξεκίνησε διάλογος με αφορμή τα κακόβουλα σχόλια ( βλέπε πρωτο σχολιο ) ενός ανθρώπου που δυο τινά συμβαίνουν.
Είτε είναι καθυστερημένος και λέει τέτοια φρικτά πράγματα, οπότε έχει το ακαταλόγιστο, ή είναι φασίστας και απόγονος γερμανοτσολιά.
Ο ''Καλλικράτης'' τι δουλειά έχει;
Ειδες να γραφω αρθρο για τον ''Καλλικρατη''; Όσο για το τι λέμε εμείς για τους άλλους, τους γύρω, έλα εδώ να πιούμε καφέ να δεις και να ακούσεις από τα διπλανά τραπέζια.
Εγώ έχω γνώμη τι λέτε εσείς για μας, γιατί παλιά -ειδικά όταν πήρα αμάξι - κατεβαινα συχνά, και σταμάτησα να κατεβαίνω γιατί άκουγα ( κι όχι από πιτσιρίκια ), αλλά από οικογένειες, φρικτά σχόλια και διαβολές εναντίων μας.Πράγμα που σημαίνει, εναντίων των προγόνων μου, της οικογένειάς μου και τα λοιπά.
Τώρα το τι γνώμη μπορεί να έχετε εσείς για μας, από την στιγμή που δεν έχετε έρθει ποτέ εδώ στην ζωή σας; Από φήμες;
Α και κάτι άλλο.
Ακούω εδω πολλους το καλοκαιρι που περνάνε για να πάνε στην θαλασσα ψαχνοντας για ψαροταβερνες ή μπαρ, και οι πιο πολλοι Διστομιτες τους λένε να πανε Αντικυρα.
Εσεις θα μας διαφημιζατε ποτε;
Αλλα αν το συνεχισουμε αυτό, θα γεμισουμε εχθρα και καποιους που δεν εχουν τα αντισωματα να αντισταθουν και να ισορροπήσουν την συμπεριφορά τους.
Γι αυτό προτείνω να σταματήσει εδώ αυτό, απλά στα ερωτήματα σου απαντώ.
Σαν διαχειριστής θα μπορούσα να σβήσω το σχόλιο σου, αλλά δεν το έκανα.
Όσο για την Αράχοβα, αυτή εχει εξαπολήσει σχολια χαμηλου επιπεδου, μαλλον καποιοι απ την Αραχοβα για να μιλαω σωστα.
Κι ολα αυτα με αφορμη τον Καλλικρατη.
Αν τα δεις θα φριξεις. Βριζουν τους νεκρους μας και επαινουν τους Γερμανους. Βεβαια τα εσβησαν και εβαλαν αλλα που αμφισβητουν την σφαγη, λες και ειναι μακρινη ιστορια του 1821 και δεν ξερουμε εμεις ποιους χασαμε η οχι. Πριν τον Καλλικρατη δεν ειχαμε προβλημα σχεσεων.
Αλλα παρ οτι εσβησαν τα σχολια, εγω τα εχω αποθηκευσει και σωσει, οποτε αν χρειαστει να κινηθούμε δικαστικα να υπαρχουν αποδειξεις.
Και πιστευα, φιλε απο την Αντικυρα, οτι θα σχολιαζες και εσυ το πρωτο φρικτο σχολιο.
Και μη με κατηγορεις για σοβινισμό, γιατι ολα τα ληγοντα σε -ισμος, ειναι επικινδυνα και ανεγκεφαλα, οπως ο ρατσισμος, ο φασισμός, και αλλα.
Αν το παρουμε ετσι και συ εισαι σοβινιστης μπαινοντας με το ονομα Αντικυρα με κεφαλαίο κιολας.
Εγώ αν δεν με θιξουν δεν πιανω στο στομα μου κανενα διπλανο χωριο, γιατι εχω μεγαλη ευαισθησια, ισως λογω μαυρης προσφατης ιστοριας. Και επειτα ειναι σαν να βριζω τις επιλογες μου και να θιγω τους φιλους που εχω από ολα τα γυρω μερη, και θα ηταν ντροπη μου.
Γι αυτο μην το γενικευεις με εσεις και εμεις, λες και ειμαστε ομαδα ποδοσφαιρου ή Ελληνες και Γερμανοι.
Οσο για την Σφαγη μακαρι να μην γινονταν ποτε, γιατι οι εικονες φρικης και αιματος ειναι κατι που αντευχομαστε για ολο τον κοσμακη.
Αυτά και εισαι καλοδεχουμενος εδω, ακομη και αρθρο να γραψεις για ο,τι θες.
ΠΑΠΑΊΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

*( Αυτό το σχόλιο κανονικά είναι η απάντηση μου στον τυχάρπαστο φασίστα στο ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. Από λάθος μπήκε τελευταίο, ενώ είναι το δεύτερο κατά σειρά )

Νομίζω ότι δεν ξέρεις τι λες.
Θα προτιμούσα πρώτα να ήξερα με ποίον μιλάω κι από που είσαι. Αν και για το από που είσαι φαντάζομαι. Σε ακτίνα μέχρι 15 χιλιομέτρα μάλλον θα είναι το Χωριό σου.
Δηλαδή με τα λεγόμενα σου, τυχαία ήταν και η κατοχή, τυχαίοι και οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι.Οι απώλειες των ελλήνων απ' αυτούς τους πολέμους, δεν τους κάνουν ήρωες ε; Επειδή δολοφονήθηκαν ή βομβαρδίστηκαν ή πέθαναν από την πείνα χωρίς οι ίδιοι να το επιλέξουν.
Δηλαδή τα βρεφη τα αβάπτιστα του Διστόμου που πολτοποιήθηκαν έπρεπε να ξέρουν γιατί πέφτουν.
Το ίδιο και στα Καλάβρυτα και στο Κομμένο και στην Κάνδανο ,στην καισαριανή κλπ.
Όσο για συνειδητή θυσία ( ηρωϊκή ) κατά την γνώμη σου, και βέβαια γνώμη όλων και δική μου, το Δίστομο έχει να υποδείξει πάρα πολλούς και σε όλες τις περιόδους της σύγχρονης ιστορίας, από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι σήμερα.
Και η έναρξη της επανάστασης του 1821 μετά την Πελοποννησο ξεκίνησε από εδώ όπου στρατοπέδευε ο Καραϊσκάκης.
Αυτοί δεν ήταν συνειδητά μελλοθάνατοι; Μετά πάμε στον εμφύλιο όπου έπεσαν πολλοί Δίστομίτες μέχρι τον Γιάννη τον Καΐλη, τον Διστομίτη ζωγράφο που σφαγιάσθηκε συνειδητά από τους χουντικούς. Για να μην πω για τα κυνηγητά και τα βασανιστήρια που υπέστη ο Διστομίτης Δημοσιογράφος ο Ηρακλής ο Τζάθας.
Όσο για την Σφαγή γιατί δεν έγινε σε κάποιο διπλανό Χωρίο; Μήπως ήταν προσχεδιασμένη;
Μάλλον δεν το είδες καλά το blog, γιατί δεν εμμένω στην Σφαγή. Είναι κάτι που δεν θέλω να το χρησιμοποιούν οι άλλοι και δη οι αμόρφωτοι γείτονες μας, γιατί καλύτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε έχει καταβάλει αντδιστομίτικη υστερία πάντως.Το blog λέγεται Δίστομο και δεν πρέπει να γράφω άσχετα άρθρα.
Αυτά που είπες, πέστα στον Γιάννη τον Ρίτσο, στον Μίκη Θεοδωράκη, στον Νίκο Καββαδία, στον Νικηφόρο Βρεττάκο, στον Νικό Γκάτσο και σε πολλούς άλλους που έχουν γράψει για μας και για όλες τις μαρτυρικές πόλεις. Αυτών η γνώμη μας νοιάζει εδώ. Η γνώμη των μεγάλων Ελλήνων.
Πάντως και εσύ, αν είσαι συνειδητά ήρωας, έλα και πεστα εδώ αυτά. Ξέρεις ποιός είμαι, έλα να με βρεις να το συζητήσουμε ενώπιον όλων που έχουν χάσει από έναν μέχρι δεκαδες συγγενείς. Ή πήγαινε στα Καλάβρυτα και πες το αυτό στους ντόπιους.
Όσο για το άρθρο μου, γράφω ότι είναι ντροπή να ζητάν αποζημιώσεις οι πολιτικοί τώρα ξαφνικά, ενω πριν δεν βοηθούσαν στον αγώνα του Σταμούλη.
Είναι ψέμα αυτό; Πες το στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία όπου και κάνω την αναδημοσίευση.
Ελλάδα λοιπόν είναι μόνο οι Σουλιώτες και το Μεσολόγγι όπου έπεσαν συνειδητά.
Φίλε αυτά που λες είναι υβριστικά σχόλια και ντροπιαστικά. Όσο κι αν προσπάθησες να το ρετουσάρεις με δήθεν ευγένεια.
Εσύ διαστρεβλώνεις την ιστορία. Πες στην Αθήνα να παρει πίσω λοιπόν τις 23 οδού Διστόμου και στο Τεξας στην Αμερική, να πάρει πίσω το όνομα ''Δίστομο'' που έδωσε σε μια πολιτεία της μετά τη Σφαγή.
Αν λοιπόν οι πόλεμοι και οι άνθρωπινες ζωές είναι κακός ''κλήρος'', τότε να κλείνουμε τα μάτια και να μην θυμόμαστε τίποτα.
Φάνηκε πωε μπήκες μόνο για να σχολιάσεις κακοπροαίρετα, γιατί δεν έχεις δει τα παλαιότερα άρθρα για όλες τις περιόδους της ιστορίας και του ήρωες του Διστόμου που έπεσαν συνειδητά.
Επίσης δεν περίμενα να τα πει αυτά Έλληνας. Ακόμη και γερμανός θα το σκεφτόταν να τα πει.
Το ποιός διαστρεβλώνει την ιστορία φάνηκε εδώ.
ΥΓ: Οι γείτονες μας οι Σέρβοι που πέθαναν μαρτυρικά από τις βόμβες και τις Σφαγές, δεν ειναι ιστορία ε; Επειδή δεν ηθελαν να πεθάνουν. Αυτό δεν λες;
Τι να πω..Δεν έχω άλλα λόγια

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

*Επίσης το ένατο και δεκατο σχόλιο κατά σειρά που φαίνεται Ανώνυμο, είναι του συμπατριώτη μας Λουκά Κίνια.
Συγγνώμη για το λάθος μου να αλλάξω τη σειρά των σχολίων

Κωνσταντινος είπε...

Εχω να πω το εξης φιλε ανωνυμε θα ηθελα πραγματικα να δω την εκφραση σου απεναντι σε εναν Γερμανο κατακτητη την ωρα που θα σε απειλει και χωρις δευτερη σκεψη 8α σε σκοτωνει με φρικτο τροπο...αν ειχες το κουραγιο να σταθεις μπροστα του για εμενα θα ησουν ηρωας!Αλλα κατι τετοιο ειναι λιγο απιθανο να γινει γιατι το ποσο φοβασαι το λεει το ονομα σου ''ανωνυμος''!Δεν ειναι κακο να λεμε την αποψη μας αλλα οταν σε αυτη υπαρχει διαστρεβλωση της ιστοριας τοτε παβει να ειναι αποψη και συγκεκριμενα ειναι μια ανηθηκη πραξη και το ατομο που την εχει ανιστοριτος και ανεγκεφαλος μπορει να ειναι.Στο σπιτι μου στην πορτα υπαρχει ακομα τρυπα απο σφαιρα γερμανου,στην αποθηκη μου υπαρχει ακομα ενα μπαουλο με το αιμα της προγιαγιας μου. Αν πιστευεις πως ολα αυτα εγιναν τυχαια τοτε εισαι αναξιος να λεγεσαι Ελληνας ''βρε αδερφε'' .Βεβαια ολα αυτα δεν ειναι αποψεις δικες σου μονο ειναι της οικογενειας σου και γενικα των ανθρωπων που συναναστρεφεσαι..ενα εχω να πω εισαι ενα ατομο για λυπηση πραγματικα.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Είναι για λύπηση και για φτύσιμο συνάμα.
Να σαι καλά, Κωνσταντίνε.
Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι, τι να κάνουμε..