Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Έφυγε από τη ζωή η Ρίκα Βαγιάνη

Πηγή/αναδημοσίευση:News.gr
Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα ( 7-8-2018 ) η Ρίκα Βαγιάνη σε ηλικία 56 ετών.
Η ηθοποιός και δημοσιογράφος, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτικό νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.
Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάνη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη, που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.
Η Ρίκα Βαγιάνη μεγάλωσε στο Παγκράτι και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982. Διετέλεσε συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt» και συμμετείχε ως δημοσιογράφος στις εκδόσεις των περιοδικών «Ένα» «Και», στο «Τέταρτο».
Παράλληλα, έπαιζε σαν ηθοποιός σε παραστάσεις μαθητείας στο Εθνικό Θέατρο, το Θεσσαλικό Θέατρο, σε ιδιωτικές θεατρικές επιχειρήσεις, ενώ έκανε ακόμη και επιθεώρηση ως Broadway μιούζικαλ.
Ασχολήθηκε και με το ραδιόφωνο ενώ στην τηλεόραση δούλεψε την πρώτη περίοδο σαν ηθοποιός σε σήριαλ, και τη δεύτερη σαν παρουσιάστρια και δημοσιογράφος.
Έχει παρουσιάσει εκπομπές για το Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ σε διάφορες εκπομπές.
Αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Απογευματινή» από το 1994 ως το 2004, με καθημερινή στήλη ενώ συμμετείχε σε ένθετα και έκανε ειδικές δημοσιεύσεις. Παρόμοια σχολιαστική στήλη έγραφε από το 2005 στο «Έθνος».
Πριν μερικά χρόνια, είχε αφήσει την Ελλάδα και είχε εγκατασταθεί στο Περθ της Αυστραλίας από όπου και επέστρεψε.
Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Οδυσσέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: