Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

''Προσκύνησαν'' στο Μαυσωλείο Διστόμου οι Σπουδαστές της Σχολής Υπαξιωματικών Ξηράς ΣΜΥ

Επίσκεψη στo μαρτυρικό Δίστομο πραγματοποίησαν τις προάλλες οι Σπουδαστές της 2ας τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ-εδρεύει στα Τρίκαλα), στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού τους προγράμματος.
Οι Σπουδαστές κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού στον ομώνυμο λόφο που δεσπόζει της μαρτυρικής Κωμόπολης και βρίσκεται το οστεοφυλάκιο των θυμάτων και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για το χρονικό της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά, ναζιστικά, στρατεύματα στις 10 Ιουνίου 1944.
Επικεφαλής της αντιπροσωπειας της ΣΜΥ ήταν ο Διοικητής της Σχολής,Ταξίαρχος των Ειδικών Δυνάμεων Δημήτριος Τσιπίδης.

Όλες οι Στρατιωτικές Σχολές - αξιωματικών και υπαξιωματικών - καθώς και οι αντίστοιχες αυτές των Σωμάτων Ασφαλείας, επισκέπτονται κάθε ακαδημαϊκό έτος το Μαυσωλείο και το Μουσείο Διστόμου. Επίσης από φέτος έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τακτικές επισκέψεις στο Δίστομο και το προσωπικό - μόνιμο ή εκπαιδευόμενο- όλων των μονάδων του Στρατού Ξηράς στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας ( Θήβα, Λαμία, Αυλώνας, Χαλκίδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: