Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

''Ποδαρικό'' από το 1ο Λύκειο Λιβαδειάς στην Έκθεση έργων του δολοφονηθέντα από την Χούντα Διστομίτη φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννη Καΐλη



''Ποδαρικό'' από τα Σχολεία Λιβαδειάς έκανε το 1ο Γενικό Λύκειο στην Έκθεση για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ όπου εκτίθενται έργα ζωγραφικής του δολοφονηθέντος από την Χούντα Διστομίτη φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Καΐλη- του αγωνιστή που με το πινέλο του γράφτηκαν τα συνθήματα στην πύλη που γκρέμισε το τανκ.
Παράλληλα την έκθεση στην ''Νεροτριβή'' της Κρύας- που προσφέρεται για μιας πρώτης ταξεως δράση για βιωματική εκπαιδευση- επισκέφθηκε ο Διευθυντής Α-βάθμιας και Β-βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Στερεάς Ελλάδας κ Χρ.Δημητρίου, ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο της παρουσίασης. Μάλιστα, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους υπεύθυνους της έκθεσης, ενημέρωσε ότι θα ειδοποιήσει - μέσω των αντίστοιχων Διευθυντών κ. Γιαννιού και Καρκάνα- όλα τα Σχολεία ( Δημοτικά και Γυμνάσια /Λύκεια) να εντάξουν στο πρόγραμμα τους, μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, εκπαιδευτικές επισκέψεις στην έκθεση, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λεβαδέων, ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Νικολάου και ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου.

Ήδη και οι Σύλλογοι Δασκάλων και Καθηγητών Βοιωτίας ενημερώνουν όλα τα σχολεία της Λιβαδειάς να επισκεφθούν την έκθεση για τον Γιάννη Καΐλη, που είναι ο πρώτος αναγνωρισθείς νεκρός αγωνιστής φοιτητής κατά της Χούντας, από την περιοχή μας.
Δολοφονήθηκε από τα όργανα της χούντας τον Φεβρουάριο του 1974,τρεις μόλις μήνες μετά το Πολυτεχνείο, όπου ήταν από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης.
Την πρώτη επίσκεψη έκανε η Β΄τάξη του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς, με επικεφαλής την καθηγήτρια κ Μαίρη Μπάκα.
Οπως έλεγαν οι υπεύθυνοι της έκθεσης επρόκειτο για μια ώριμη ομάδα μαθητών, με ενδιαφέρον και ευαισθησία και εξήραν την πρωτοβουλία της κ. Μπάκα να φέρει τα παιδιά στην έκθεση, έστω και με μια επίσκεψη εκτός προγράμματος.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Επισημαίνουμε ότι όλα τα Σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) έχουν ήδη ενημερωθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα από ημερών για την έκθεση και την δυνατότητα επίσκεψης των μαθητών. Οι συνδιοργανωτές καλούν επίσης όλους τους κατοίκους της Λιβαδειάς και των γύρω κωμοπόλεων και Χωριών να επισκεφθούν την έκθεση.
Η έκθεση, θα είναι ανοιχτή όλες τις ημέρες από 10 έως 17 Νοεμβρίου, τις ώρες 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00.
Ανήμερα της Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ( 17 Νοέμβρη, στις 19.30 ) και στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου θα μιλήσουν για τον Γιάννη Καΐλη και την σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Δρ. Δήμητρα Σκαύδη και ο Δαμιανός Μωραίτης, εκπαιδευτικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: