Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με τίτλο ''ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'' που διεξάγεται στο Δίστομο


Μία μεγάλη είδηση για το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ανακοινώθηκε στο 21ο Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς
''ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'' που διεξάγεται (9-10 Νοεμβρίου) στο Δίστομο :
Η διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας (ΕΜΕ) κ. Ζανετ Μπαττίνου ανακοίνωσε κατά την έναρξη του Σεμιναριου ότι το ΕΜΕ προτίθεται να αναλάβει δωρεάν την Μουσειολογική μελέτη για μια αναβάθμιση και ανανέωση της μορφής του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!
Ο Δημάρχος κ Γιάννης Γεωργακός ευχαρίστησε για την αναγγελία της πρόθεσης αυτής - το ίδιο έγινε εν συνεχεία και από τα παριστάμενα μελη της Διοικούσας Επιτροπής του ΜΘΝ 
( Βασιλική Καρανάσου, Φρόσω Σφουντούρη, Σταυροπούλου Δήμητρα, Αμαλία Παπαϊωάννου, Λουκάς Δημάκας ) και την συνεργάτη και υπεύθυνη του Αρχείου Σταμούλη κ Χριστίνα Σταμούλη.

Πρόκειται για ενα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του Μουσείου κατα γενική ομολογία, που έρχεται στην κατάλληλη στιγμή που έχουν ωριμάσει και άλλες συνθήκες- αναγνωρισιμότητα , επισκεψιμότητα κλπ.
Παρόντες κατά την έναρξη του σημαντικού συνεδρίου - στο οποίο συμμετέχουν 60 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα- ηταν ο Διευθυντής Α βάθμιας και Β βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ Δημητρίου (εδρα Λαμία) και ο Διευθυντής Α βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιαννιός (έδρα Λιβαδειά).

Ο πρώτος εξήρε και την συμβολή της συμπατριώτισσάς μας Αμαλίας Παπαϊωάννου του ΜΘΝ στην διοργάνωση ειδικού εργαστηρίου για εκπαιδευτικούς που έγινε πρόσφατα στο Μουσείο Θήβας.
Το 21ο σεμινάριο του Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος για εκπαιδευτικούς, υπό τον τίτλο «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα», που πραγματοποιείται στο Δημαρχείο στο Δίστομο, απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Συγκινητική η συμμετοχή στο Σεμινάριο εκπαιδευτικών από το Δίστομο αλλά και Διστομιτισσών που υπηρετούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ( Άννα Σφουντούρη, Ξένια Κώτσου, Παγωνίτσα Παντίσκα, Αγγελική Πράππα, Αννέτα Καπετάνιου και Βιολέτα Σιδέρη -Τσάμη ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: