Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Λίγα λόγια για το σημερινό μνημόσυνο των 70 χρόνων από την Σφαγή του Διστόμου ( βίντεο )

Σε κλίμα κατάνυξης, και με μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών σε σχέση με άλλα χρόνια, τελέστηκε το 70ο Μνημόσυνο της αποτρόπαιας και φρικτής Σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά κτήνη.
Αθώοι άμαχοι, γυναικόπαιδα και ανήμποροι γέροι, πλήρωσαν με τη ζωή τους το μίσος των φασιστών.
Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, κος Ιωάννης Πατσαντάρας, μίλησε και έθιξε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό των ενεργειών που έγιναν επί των ημερών του και όχι μόνο.
Στεφάνια κατέθεσαν φορείς και εκπρόσωποι αδερφοποιημένων μαρτυρικών πόλεων.
Επίσημοι ήταν οι κάτοικοι του Διστόμου όπως πάντα.

Το ''παρών'' έδωσε για μιά ακόμη φορά, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, κος Δημήτρης Κουτσούμπας και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών κομμάτων και φορέων, όπως ο κ Παναγιώτης Κουρουμπλής απ το ΣΥΡΙΖΑ, η ηθοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατάγεται από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, κ Μαρία Κανελλοπούλου, και η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, επίσης απ' το ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά ήταν και ο Διστομίτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιάννης Σταθάς.
Ήταν εκεί επίσης, όπως συνηθίσει εδώ και κάποια χρόνια, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κος Πάνος Καμμένος με την βουλευτή Ραχήλ Μακρή, και άλλοι.
Τέλος πλήθος σπουδαίων και μεγάλων προσωπικοτήτων παρευρέθηκε στον ιερό χώρο του Μαυσωλείου
( συγγραφείς, μάχιμοι δημοσιογράφοι, αριστεροί ακτιβιστές, καλλιτέχνες κ.α ).
( Δείτε ένα μικρό βίντεο )

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα το βράδυ στις 9:00, με την θεατρική παράσταση '' Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα'', από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου, ''Θεατροφρένεια''
ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: