Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

"ΤΑΞΙΔΙΑ"- Με την Ορχήστρα ''ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ''

Το βράδυ του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, παρά το κρύο που επικρατούσε, το Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου πλημμύρισε από ανώνυμους συμπολίτες μας με τα πιο θερμά αισθήματα για τους συνανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια. Συνολικά, η συγκομιδή τροφίμων μακράς διάρκειας ήταν μεγαλύτερη του ενός τόνου και διατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη σίτιση απόρων και αστέγων. Όμως, εξίσου σημαντικό με τη συγκομιδή ήταν το μήνυμα πως η κοινωνία αντιστέκεται ενωμένη στην κρίση και υπερασπίζει την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή των μη εχόντων.
 Το χορευτικό συγκρότημα του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», με τους μουσικούς της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και της Παραδοσιακής Ορχήστρας του Χρήστου Τσιαμούλη και με ερμηνευτές τους Λάκη Χαλκιά,  Βασίλη Λέκκα, Χρήστο Τσιαμούλη
και Καίτη Κουλλιά οδήγησαν μαζί με την Άννα Φόνσου το κοινό στους τόπους που έζησε και δημιούργησε ο Μίκης Θεοδωράκης, με τραγούδια από το Βυζάντιο μέχρι τον 20ο αιώνα, καθώς και με τα λαϊκά και λυρικά του μέγιστου της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Για δεύτερη χρονιά, προβάλλοντας όπως και πέρσι, τις κοινωνικές αξίες με το φως του πολιτισμού που εκπέμπει διαχρονικά ο «φάρος» Μίκης Θεοδωράκης. Την πρωτοβουλία στήριξαν το Ιατρικό Σύστημα, η INTERAMERICAN (για δεύτερη χρονιά), το πολυϊατρείο ΙΑ.ΣΥ και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τους οποίες και ευχαριστούμε.

Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: