Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΔΗΝ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, 26-28 Οκτωβρίου 2013

Για ένα νέο ΟΧΙ στη σύγχρονη Κατοχή

Για τη συγκρότηση ενός
εναλλακτικού πατριωτικού κινήματος


Tο Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα στο χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην (Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, Σύνταγμα), Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν φίλοι και συναγωνιστές από μαζικά κινήματα από όλη την Ελλάδα, από τον Σπάρτακο και τον Αντιφωνητή της Κομοτηνής, την εφημερίδα Ένωση της Κύπρου και από τους φίλους του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη. Η συνδιάσκεψη έχει στόχο τη συγκρότηση πολιτικού κινήματος, που θα παρεμβαίνει στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και της Κύπρου και θέτει σαν επιδίωξη την κάθοδο στις Ευρωεκλογές του 2014, καθώς και στις δημοτικές εκλογές όπου αυτό είναι εφικτό.

Α.  Το εγχείρημα μας επιθυμεί να εκφράζει μια ολική ρήξη με τον παλαιό πολιτικό κόσμο, τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειές του. Να οργανωθεί βήμα-με-το-βήμα, από τα κάτω δίνοντας έμφαση σε συμφωνία αρχών και στην επεξεργασία ενός ρηξικέλευθου και καινοτόμου πολιτικού λόγου.
Β. Να απευθύνεται στη μεγάλη εκείνη μάζα των «αόρατων» ή «ανώνυμων» -δηλαδή σε όσους αισθάνονται σήμερα αποξενωμένοι από τον κουρασμένο πολιτικό κόσμο, πιστεύοντας ότι δεν υφίσταται σήμερα καμία φωνή πολιτική ή ιδεολογική που να τους εκφράζει. Σε αυτόν τον κόσμο που κινήθηκε σε «υπόγειες διαδρομές» κατά την ύστερη μεταπολίτευση, αισθανόμενος αηδία και αποτροπιασμό για την πορεία παρακμής που έχει ακολουθήσει ο τόπος.
Γ. Θα πρέπει να αξιοποιεί αποφασιστικά τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να προσεγγίσει αυτόν τον κόσμο, και να παρακάμψει την υπονόμευση και τον αποκλεισμό που ασκεί η «τηλε-ολιγαρχία» απέναντι σε κάθε αυθεντική φωνή, που φιλοδοξεί να εκφράσει την επιθυμία του ελληνικού λαού να αντισταθεί.
Δ. Το εγχείρημα να μην θυσιάσει σε τίποτα τη φρεσκάδα του, και τον ριζικά διαφορετικό πολιτικό του λόγο στον βωμό ευκαιριακών συμμαχιών και συγκολλήσεων.
Ε. Οι βασικές αρχές του εγχειρήματός μας περιγράφονται από το πεντάπτυχο, Πατριωτισμός, Κοινωνική δικαιοσύνη, Οικολογία Άμεση δημοκρατία, Πνευματική αναγέννηση.

Η Συνδιάσκεψη αποτελεί την κορύφωση μιας διαδικασίας διαλόγου, για την διαμόρφωση ενός νέου πατριωτικού εναλλακτικού κινήματος, που προηγήθηκε με σταθμούς - ανοιχτές συζητήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κομοτηνή, Λιβαδειά Βελβεντό Κοζάνης)

Την πρώτη ημέρα (26/10) της Συνδιάσκεψης θα συζητηθούν και θα εγκριθούν:
1. Εκτενές κείμενο για τον πολιτικό χαρακτήρα του εγχειρήματος και τις βασικές προγραμματικές αρχές του,
2. Κείμενο για τις βασικές οργανωτικές αρχές του εγχειρήματος και την οργανωτική διάρθρωσή του μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης τον Μάρτιο του 2014.
Τη δεύτερη ημέρα (27/10) της Συνδιάσκεψης θα συζητηθούν και θα εγκριθούν:
1. Κείμενο για την ανάπτυξη πολιτικών πρωτοβουλιών (π.χ. καμπάνιες) μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης τον Μρτιο του 2014, και την συγκρότηση μετώπων (στο χώρο της Εκπαίδευσης ή για τις Δημοτικές εκλογές).
2. Η ανάδειξη εννεαμελούς Προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας με αντιπροσώπευση περιφερειών που θα αποτελεί το συντονιστικό και καθοδηγητικό όργανο του εγχειρήματος μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης τον Μάρτιο του 2014.
Τέλος, στις 28 Οκτωβρίου 2013 θα δοθεί στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΔΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: