Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

31 Έλληνες πιλότοι δουλεύουν στη Τουρκία. Ποιος τους κατηγορεί ...ως πράκτορες

Πηγ'η/Αναδημοσίευση: On Alert

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Θέμα για τους - συγκριτικά λίγους- Έλληνες πιλότους που δουλεύουν στον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας, THY, επιχείρησε να δημιουργήσει στην Τουρκία ένας αποστρατος υποναυρχος κατηγορώντας τους ότι είναι ...πράκτορες!Πρόκειται για τον υποναύαρχου ε.α. Turker Erturk που είχε παραιτηθεί το 2011 διαμαρτυρόμενος για τις συλλήψεια αξιωματικών για την ''Βαριοπούλα'' κλπ
Οι αναφορές του  Erturk περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα της Today’s Zaman με τίτλο  “THY: Half of our pilots have military background” όπου ισχυρίζεται ότι οι αερογραμμές απορρίπτουν τούρκους πιλότους πρώην στρατιωτικούς και αντ’αυτών προσλαμβάνουν Έλληνες, προσθέτοντας ότι οι τελευταίοι είναι πράκτορες.


Στο θέμα της στελέχωσης των τουρκικών αερογραμμών απάντησε ή ίδια η εταιρία λέγοντας ότι το 48% των πιλότων της έχουν στρατιωτικό παρελθόν (τουρκικό εννοείται!), απορρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς του υποναύαρχου σύμφωνα με τους οποίους οι τουρκικές αερογραμμές είναι ...εχθρός του τουρκικού στρατού!

Η THY αναφέρει ότι απασχολεί 2.378 πιλότους, εκ των οποίων 295 είναι αλλοδαποί και μόνο 31 εξ αυτών είναι Έλληνες

Ο παραιτήσεις των 110 πιλότων


Στο μεταξύ επιβεβαιώνονται από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο οι παραιτήσεις 110 πιλότων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 Το Γενικό Επιτελείο σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα Posta,  δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί παραιτήσεων 110 πιλότων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι σχετικές αιτήσεις παραίτησης ή συνταξιοδότησης υπεβλήθησαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013 και ότι υπάρχουν επαρκώς καταρτισμένοι αντικαταστάτες των παραιτηθέντων.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η πλειοψηφία των παραιτήσεων σχετίζεται με διαμαρτυρίας για την προφυλάκιση 400 στρατιωτικών που κατηγορούνται για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: