Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δίστομο: Η ένοχη σιωπή και τα κροκοδείλια δάκρυα των αθλίων

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Ευχαριστώ τον διαχειριστή της ιστοσελίδας ΣΤΕΙΡΙΔΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
«H άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ετεροδικία (σύμφωνα με την οποία μπορούν να γίνουν μηνύσεις ή αγωγές από θύματα των ναζί μόνο στα εθνικά  δικαστήρια της Γερμανίας καθώς  το γερμανικό κράτος χαίρει κρατικής ασυλίας και συνεπώς δεν μπορεί να δικάζεται ως κρατική οντότητα από δικαστήρια ξένων )  συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος»
2012 - Απόφαση του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
«Το Γερμανικό δημόσιο χαίρει κρατικής ασυλίας, η οποία δεν επιτρέπει την εκδίκαση ΑΤΟΜΙΚΩΝ αγωγών, παρά μόνο......
αγωγών από το επίσημο Δημόσιο άλλης  χώρας»
2001 – Απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) της ΕΛΛΑΔΟΣ
Ξεχάστε για λίγο αν οι παραπάνω αποφάσεις σας αρέσουν ή όχι. Ξεχάστε αν ικανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα είτε του καθενός από εσάς ξεχωριστά είτε του ελληνικού λαού συλλογικά
Απλά βρείτε τις διαφορές τους. Εντοπίζετε καμία? Εγώ όσο και αν προσπάθησα δεν μπορώ να βρω ούτε μία.
Μπορώ όμως κάλλιστα να βρω χαώδεις διαφορές ως προς τις αντιδράσεις και τα έργα  του εγχώριου τρισάθλιου πολιτικού συστήματος που άσκησε κυβερνητική εξουσία τα τελευταία 35 χρόνια στο άκουσμα των δυο παραπάνω αποφάσεων.
ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ, και ΑΠΡΑΞΙΑ ήταν η «αντίδραση» στην προ 10ετίας ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗ της Ελληνικής Δικαιοσύνης με την απόφαση του ΑΕΔ που έβαζε πάγο τόσο στην απόφαση του Πρωτοδικείου Λειβαδιάς όσο και στις αποφάσεις του Εφετείου και του Αρείου Πάγου που ΔΙΚΑΙΩΝΑΝ τους συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος στο Δίστομο.
ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΟΙ ΛΥΓΜΟΙ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ανακοινώσεις ποντικαράδων που βρυχώνται οι αντιδράσεις στο ράπισμα της Χάγης
Θυμήθηκαν τις «Ευρωπαϊκές αξίες» και «το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού» οι γαλάζιοι υποκριτές γραμματείς! Τόλμησαν  και μίλησαν για «εθνική προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των οικογενειών των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής»  μετά το χαστούκι του Διεθνούς Δικαστηρίου οι πράσινοι φαρισαίοι..
Αυτοί που βάφτισαν έντεχνα τις ΑΤΟΜΙΚΕΣ προσπάθειες δικαίωσης των θυμάτων του Διστόμου  ως «ΕΘΝΙΚΕΣ» διεκδικήσεις  αυτοί που έκαναν ομαδικά γαργάρα κάθε πραγματική εθνική διεκδίκηση απέναντι στη Γερμανία, εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές Δικαίου    φορώντας τις φούστες και τις γόβες που τους πρόσφεραν οι Ιταλοί που προσπάθησαν να βγάλουν για πάρτη μας το φίδι απ την τρύπα.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ή αν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον γελοιότερη εικόνα χώρας στο Διεθνές Δικαστήριο από αυτή που δείξαμε εμείς όταν αποδεχόμενοι την κρατική Γερμανική ασυλία εντός της επικρατείας μας προστρέξαμε στο πλευρό τρίτης χώρας (Ιταλίας)  που εντός της δικής της επικρατείας την αμφισβητούσε!
Δυστυχώς οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου έκαναν δύο τραγικά λάθη.
Το ένα είναι ότι προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη μιας χώρας-Μπανανία. Μια αντίστοιχη προσφυγή στην Γερμανική δικαιοσύνη θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς κατάληξης!
Το δεύτερο είναι ότι προσέφυγαν ενάντια σε λάθος κρατική οντότητα! Αφού κατά το διεθνές δικαστήριο οι διεκδικήσεις αποζημιώσεων  για τα ναζιστικά εγκλήματα πρέπει να εγείρονται   σε επίπεδο κρατών , με το δικαιωμένο κράτος στη συνέχεια να αποζημιώνει τους πολίτες του, αφού τα δικαιώματα τους, έπρεπε να προστατέψει η ίδια τους η χώρα κάτι που ποτέ δεν έκανε, είναι προφανές οτι κατά του τρισάθλιου Ελληνικού κράτους έπρεπε να προσφύγουν!
Όχι δεν με θόλωσε η γερμανική οικονομική βοήθεια που μας κρατά στη ζωή.. Όσο και αν θεωρώ ότι πρέπει να ματώσουμε για να μην χρεοκοπήσουμε, όσο και αν θεωρώ ξεφτίλα την άρνηση αποπληρωμής χρέους, όσο και αν θεωρώ λύτρωση το να δω έναν αγράμματο γερμανό ΕΠΙΤΡΟΠΟ  να βγάζει βόλτα με λουράκι τους εγχώριους εθνικούς καταστροφείς και να ξεκαθαρίζει απ το κηφηναριό το ελεεινό Δημόσιο , άλλο τόσο θα θεωρήσω ως λύτρωση το να δω το κράτος-οπερέτα να κάνει πράξη αυτό που υποστήριξε υποκριτικά  ως «εθνικό περί δικαίου αίσθημα» στη Χάγη και να προχωρά σε κατασχέσεις γερμανικής περιουσίας προκειμένου να αποδώσει στους Διστομίτες αυτά που τόλμησαν και διεκδίκησαν. Έστω και για ένα ευρώ αποζημίωσης για τις μανάδες τους πατεράδες και τα αδέλφια που έχασαν. Με οποιοδήποτε τίμημα. Ακόμα και διακοπή οικονομικής βοήθειας με επακόλουθο την επίσημη χρεοκοπία.  
Μόνο τότε θα μπορούν να πιάνουν στο στόμα τους «το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού λαού» οι εγχώριοι τύραννοι Μέχρι τότε ας το ράψουν.  Γιατί καλό είναι να γνωρίζουν πως «Η Δικαιοσύνη χωρίς δύναμη είναι ανύπαρκτη ενώ η δύναμη χωρίς Δικαιοσύνη είναι τυραννία.»
(Blaise Pascal)

Δεν υπάρχουν σχόλια: