Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ!! - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πηγή: ΠΗΓΗ: http://www.spitha-kap.gr/el/news/?nid=1728
Αναδημοσίευση: Η πολιτεία του Στέντορα




Ήταν μια φορτισμένη, υπέροχη βραδιά. Γεμάτη από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και το αγωνιστικό πνεύμα που πλημμυρίζει πια το νου και την καρδιά των μελών του Κινήματος μας που κλείνει σε λίγο ένα χρόνο παρουσίας στο πολιτικό προσκήνιο της Ελλάδας.
Οργανώτρια της βραδιάς η «1η Σπίθα Ν. Σμύρνης - Παλ. Φαλήρου» η οποία με πρωτοβουλία του μέλους της Γιάννη Λυκάκη, μας προσκάλεσε σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη.
Ο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής Πολυχώρος του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου ήταν υπερπλήρης χθες το βράδυ. Γέμισε από πολίτες του Δήμου και από μέλη των Σπιθών. Στην είσοδο, μέλη της Σπίθας μεταξύ αυτών η Αγγελική Βυθούλκα (εκπρόσωπος Σπίθας Νέας Σμύρνης Παλ.Φαλήρου) η Εύη Μανίκα και ο Στέλιος Διαμαντής, είχαν τοποθετήσει τραπεζάκια και ο κόσμος σχημάτισε ουρές για να προσυπογράψει το κείμενο για την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο είχε μοιραστεί προηγουμένως σε όλους.
Υπήρχαν επίσης και φόρμες υποβολής στοιχείων προκειμένου να σταλεί το εξώδικο του Δήμου για το χαράτσι της ΔΕΗ. 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος και παραχώρησε ο δωρεάν την αίθουσα (μαζί με τον τεχνικό εξοπλισμό). Παρόντες και οι αντιδήμαρχοι, Γιώργος Πράπας, Ανδρέας Δούμας και Θεόδωρος Κανέλλος και δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλέτας.


Στη συνέχεια ο συνταγματολόγος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΑΠ, Γιώργος Κασιμάτης, έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε στη ζοφερή κατάσταση που διανύουμε και τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκε η χώρα μας από στυγνούς εθνικούς μειοδότες και τεχνοκράτες, υπηρέτες ξένων συμφερόντων. Το ακροατήριο άκουγε με κομμένη την ανάσα. Κι έπειτα σαν βάλσαμο στις πληγές άρχισε να ακούγεται από τα μεγάφωνα η φωνή του Μίκη Θεοδωράκη να μιλάει για τη Σπίθα που έβαλε και που σύντομα θα γίνει καθαρτήρια φωτιά (απόσπασμα από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΚΑΠ). Αμέσως μετά το μουσικό συγκρότημα από παθιασμένους ερασιτέχνες μουσικούς μας ανέβασε στα ουράνια με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη. Για δυο ώρες η μουσική δεν σταμάτησε, ούτε κι ο κόσμος που τραγουδούσε μαζί.
Μια κατασυγκινημένη Ελένη Ροδά μας θύμισε τα τραγούδια που τραγουδούσε τις περιοδείες μαζί τον Μίκη. Την μπάντα αποτελούσαν οι:
Γιώργος Λουτσέτης, συνθέτης πιανίστας, Καραμπέτ Ατζέμογλου ιδιοκτήτης του μαγαζιού «Αλκυόνες» και πιανίστας, Έλλη Μιχαηλίδη μπουζούκι και τραγούδι, Πέτρος Καπέλλας, μπουζούκι, Γιάννης Κουτσιδίτης, μπουζού
κι, Γιάννης Λυκάκης, μπουζούκι, τραγούδι, Σωτήρης Φουραράκης. κιθάρα τραγούδι , Γιάννης Βαρθαλίτης, κιθάρα τραγούδι, Γιώργος Τούλουζας κρουστά , Μαρία Σταφυλλοπάτη, τραγούδι, Γιάννης Λέκκας φωνητικά, τραγούδι, και Δημήτρης Φουρναράκης τραγούδι.
Μακάρι η πρωτοβουλία της δραστήριας Σπίθας Νέας Σμύρνης- Πα. Φαλήρου να βρει ισάξιους μιμητές. 
Κάπου στα μισά της βραδιάς ο δικηγόρος Γαβριήλ Πελεκίδης από τη Σπίθα δικηγόρων, προσήλθε και μας ενημέρωσε ότι οι συλληφθέντες στο υπό κατάληψη κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων, μεταξύ αυτών και Σπιθίτες, αφέθησαν ελεύθεροι.

Από το τμήμα ενημέρωσης



ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια: