Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς ως συνεχιστής Παπανδρέου - Διαβάστε αυτή την αληθινή και συγκλονιστική αποκάλυψη



Γράφει ο Στέργιος Σμυρλής
( Δείτε παρακάτω την συγκλονιστική αποκάλυψη από το Βήμα Σαρωνικού )

Είμαι σίγουρος ότι όλο αυτό που είδαμε το τελευταίο τριήμερο ήταν ένα άλλο παιχνίδι κερδοσκοπίας που παίχτηκε μεταξύ ΗΠΑ, ΜΕΡΚΕΛ Κερδοσκόπων, με υποψιασμένο τον Σαμαρά και πιόνι τον ΓΑΠ, ο οποίος καθοδηγούμενος από κάποιον Σόρο κάθε φορά τζογάρει την Εθνική μας κυριαρχία, τον πλούτο της χώρας μας και την ελευθερία του Λαού μας.
Από αυτό όλο το αυτό  θέατρο, οι Ευρωπαίοι κριτικοί ερωτούν γιατί υπερδανείζετε την Ελλάδα; Γιατί παίρνετε μέτρα σε βάρος του Λαού; Υπάρχει Λαϊκή εντολή για το μνημόνιο 1,2….; Γιατί ένας Πρωθυπουργός δυσφημίζει τον Λαό του;Γιατί αφήσατε την Ελλάδα να πάει στο ΔΝΤ; Γιατί δεν την αφήνετει να δανεισθεί από τη Ρωσία ή τη Κίνα; Γιατί οι ελεγκτές του ΔΝΤ δεν διαμαρτύρονται για τα υπερβολικά έξοδα της Κυβέρνησης, τις επιδοτήσεις των ΜΚΟ, τα υπερβολικά έξοδα για συμβολαιογραφικά στο Λονδίνο, για την μη χρησιμοποίηση του ΕΣΠΑ, την μη σύλληψη των φοροφυγάδων, την μη πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου, την πρόσληψη 25,000 νέων υπαλλήλων, την μη προσπάθεια για συμφέρουσες επενδύσεις;
Φαντασθείτε την μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα ενός αρνητικού δημοψηφίσματος. Ο Ομπαμα, η Μέρκελ οι Κερδοσκόποι θα έχαναν τα αυγά και τα πασχάλια.
Γνωρίζετε πόσα ο ΓΑΠ και οι φίλοι του κέρδισαν εκείνο το ζοφερό βράδυ στις Κάννες που ο ΓΑΠ σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδος γελοιοποιούσε ολόκληρο Έθνος για να πάρει τα τριάκοντα αργύρια;

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έθαψε για πάντα τον πράσινο ήλιο και η ΝΔ τερμάτισε την πολιτική της παρουσία σαν συνένοχος της μεγαλύτερης προδοσίας.
Τα ΜΜΕ και ο περίγυρος τους έπαιξαν τον ρόλο τους καταδότη. Τα λοιπά κόμματα, ζητιάνοι και συμβιβασμένοι, άλλοτε αλληθωρίζουν, άλλοτε κάνουν γαργάρες και άλλοτε κάνουν κολοτούμπες.
 Το μόνο σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ που περιμαζεύει και μαντρώνει τους δυσαρεστημένους προσφέροντας τα μέγιστα στην παγκοσμιοποίηση.
Θλίβομαι για το πολιτικό σύστημα που ενεργεί για την κατεδάφιση του κράτους. Ο λόγος που μπορεί οι Πολιτικοί μας να πάνε στο Παρίσι είναι ότι πάνε να κάνουν αντίσταση στο ΔΝΤ. Βέβαια ορισμένοι από αυτούς θα περάσουν από κάποιες Τράπεζες εξωτικών νήσων να εισπράξουν τα αργύρια.
Η συνέπεια της αδιαφορίας των πολιτών για τα κοινά
είναι η δημιουργία διεφθαρμένων κυβερνήσεων." - Πλάτων

Στέργιος Σμυρλής

New post on ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


    Γεννημένος Απατεώνας ( / Άπατρις ) Πολιτικάντης.

b  Βy  vimasaronikou
Όπως αναμέναμε, το τέρας που τυραννά κι αφαιμάζει την Ελλάδα, παραμένει στη διακυβέρνηση.
Χάρη στην αναταραχή των τελευταίων τριών ημερών, προέκυψαν δυο βασικές και χρησιμότατες παρατηρήσεις:
1) Η ΝΔ του Σαμαρά, με αφορμή τις  ψευδο-απειλές αποπομπής της χώρας από την ΕΕ (που δεν προβλέπεται νομικά σε καμιά ισχύουσα ευρωπαϊκή συνθήκη), αποδέχθηκε τη δανειακή Σύμβαση της 27/10 ! 
2) Το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ιδιαίτερα οι παντοειδείς "αντιφρονούντες"-είναι αξιοθρήνητα ιδιοτελείς !
Για όσους ξενύχτησαν, προσμένοντας κοινοβουλευτική ικανοποίηση του παλλαϊκού-πανεθνικού προτάγματος αποπομπής ΓΑΠ, η απογοήτευση ας γίνει δίδαγμα. Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος  αναγέννησης της πατρίδας μας . Και, δεν υπάρχει άλλος απο αυτόν!
Ν.Κ.

vimasaronikou | 05/11/2011 at 08:04 | Κατηγορίες: Uncategorized | URL: http://wp.me/p1tcyH-nm

Σαμαράς ως συνεχιστής Παπανδρέου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ   ΕΘΝΟΣ  11/4/2011


Απίστευτη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι. Ενώ η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία εθεωρείτο απολύτως βέβαιη (καθώς είχε προσλάβει διαστάσεις πολιτικής χιονοστιβάδας η εσωκομματική αντίθεση των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παρήλαυναν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακηρύσσοντας τη διαφωνία τους με τον πρωθυπουργό), ανέλαβε να τον διασώσει ο πιο απίθανος άνθρωπος: ο... Αντώνης Σαμαράς!!!
Προφανώς σε συνεννόηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός καθυστερούσε την έναρξη της προγραμματισμένης για τις 12 το μεσημέρι συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου επί σχεδόν δύο ώρες, μέχρις ότου βγήκε ο Αντώνης Σαμαράς και έκανε δημοσίως δηλώσεις ότι τάσσεται υπέρ της κύρωσης της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή. Προσέφερε δηλαδή τη συμπαράταξη της ΝΔ με τον Γ. Παπανδρέου στο κεφαλαιώδες αυτό θέμα - και μάλιστα τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να το περάσει ούτε καν με δημοψήφισμα!
Οπως είναι ευνόητο, αυτή η στάση του Α. Σαμαρά παρέλυσε τις αντιδράσεις των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ετοίμαζαν την ανατροπή του Α. Παπανδρέου. Οταν ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τον πρωθυπουργό, δεν είναι φυσικά και τόσο εύκολο να τον ανατρέψουν την ίδια στιγμή οι δικοί του.
Ετσι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που μέχρι το μεσημέρι ζητούσαν την κεφαλή επί πίνακι του πρωθυπουργού -οι οποίοι άλλωστε ουδέποτε διακρίθηκαν για την πολιτική γενναιότητά τους- αρκέστηκαν σε δευτερεύουσας σημασίας συμβιβαστικές παραχωρήσεις εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου, οι οποίες δεν αξίζει καν να αναφερθούν.
Ο γελοιοποιημένος στις Κάνες πρωθυπουργός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επέστρεψε βαθιά ταπεινωμένος και εξαιρετικά αποδυναμωμένος πολιτικά, βρέθηκε εντελώς απροσδόκητα να ξαναγίνεται κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού στο κυβερνών κόμμα με τη βοήθεια του αρχηγού της ΝΔ, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε να διατυμπανίζει ότι είναι... πιο φανατικός υποστηρικτής της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου από τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Απίστευτη πολιτική φαρσοκωμωδία.
Εύλογο είναι βεβαίως το ερώτημα γιατί ο Αντώνης Σαμαράς τήρησε αυτή την αυτοκαταστροφική για τον ίδιο και για το κόμμα του στάση. Ακόμη και αν για άγνωστους λόγους "αίφνης ηράσθη σφόδρα" τη δανειακή σύμβαση του Γ. Παπανδρέου, γιατί δεν μπορούσε να περιμένει καν ούτε ένα ή δύο 24ωρα πριν εκφράσει δημοσίως το πάθος του, ώστε στο μεταξύ να έχουν "φάει" τον Γ. Παπανδρέου οι δελφίνοι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υπέκυψε τελικά στις πιέσεις τόσο των εξωτερικών πολιτικών παραγόντων της ευρωπαϊκής Δεξιάς (Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιουνκέρ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι κ.λπ.) όσο και εσωτερικών κύκλων του κατεστημένου που τον στηρίζουν. Απαρνήθηκε έτσι τη δύσκολη πολιτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα, αυτήν της σταθερής άρνησης στο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομοσχέδιο κ.λπ., η οποία όμως είχε αποδώσει πάμπολλα πολιτικά οφέλη στον Α. Σαμαρά. Του είχε επιτρέψει αφενός να ανασυγκροτήσει και να θέσει σε τροχιά εξουσίας το διαλυμένο κόμμα που παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή μέσα σε δύο μόλις χρόνια και αφετέρου να κυριαρχήσει πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά στη ΝΔ.
Γνωρίζουμε τις τεράστιες πιέσεις που του ασκούνται εδώ και ενάμιση χρόνο από το εξωτερικό, όπως και από κύκλους με οικονομική επιρροή επί της ΝΔ. Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν είναι ανυπόστατες οι φήμες που το περιβάλλον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε σε κυκλοφορία για να δικαιολογήσει την υποχώρησή του - ότι δηλαδή ομάδα 10-15 βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής δύο σημαντικά στελέχη παρελθούσης χρήσεως και μηδαμινού σημερινού πολιτικού βάρους ήταν έτοιμη να αποστατήσει και να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική.
Αν το έκαναν όμως, θα βυθίζονταν στο τέλμα της ανυποληψίας. Την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανέτρεπαν τον Γ. Παπανδρέου, μόνο πολιτικά γελοίοι θα φάνταζαν βουλευτές της ΝΔ που θα τον στήριζαν. Θα διευκόλυναν τον Α. Σαμαρά να τους διαγράψει μαζικά εν μέσω χλεύης και πανηγυρισμών.
ΔΕΞΙΑ
Μπήκε τώρα πια στην ίδια τροχιά
Η διάσωση του Γ. Παπανδρέου από τον Α. Σαμαρά και η σθεναρή υποστήριξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δανειακή σύμβαση που θεσμοθετεί την εθνική υποτέλεια και την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, σηματοδοτούν μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Ο πρόεδρος της ΝΔ εγκατέλειψε τη γραμμή εμφάνισης του κόμματός του ως αντίθετου προς το ΠΑΣΟΚ -στο πλαίσιο του συστήματος, εννοείται- και εμφανίζεται πλέον ως φιλόδοξος συνεχιστής της γραμμής του Γ. Παπανδρέου, την οποία μέχρι τώρα καταδίκαζε απερίφραστα. Αυτό τον απομακρύνει από την εξουσία, γιατί βεβαίως ο λαός θέλει άλλη πολιτική από αυτή του Γ. Παπανδρέου, όχι άλλο πρόσωπο που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.
====================================

Δύο επιλογές για τον Γιώργο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ     ΕΘΝΟΣ      11/4/2011

Το γεγονός ότι οι διεθνείς χρηματαγορές αντέδρασαν θετικά στις ανακοινώσεις των Ευρωπαίων για την κρίση χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης δεν αποτελεί λόγο για να πανηγυρίζουμε. Διότι οι αγορές δεν είναι ο δείκτης αποδοχής ή όχι μιας προσπάθειας, όπως αυτή που κάνει η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, οι αγορές είναι δείκτης του ποσοστού κερδοσκοπίας των γνωστών-"αγνώστων", οι οποίοι ανάλογα με το κέρδος τους ανεβοκατεβάζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και καταστρέφουν κράτη και λαούς.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι η απόφαση είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τον λαό της. Οι δηλώσεις του δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από τις ανακοινώσεις που είχε κάνει μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, η οποία δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Είναι τραγικό το γεγονός, εάν αληθεύει, πως τρεις ημέρες μετά τη συμφωνία εκείνη οι πάντες είχαν συνειδητοποιήσει ότι απαιτούνταν αναθεώρησή της.
Ο Λευκός Οίκος, που έδωσε μάχη για να πείσει την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για την ανάγκη πολλαπλασιασμού των κονδυλίων του ευρωπαϊκού μηχανισμού (EFSF), ενώ χαιρέτισε τις αποφάσεις του Ε.Σ., ταυτόχρονα δεν έκρυψε την ανησυχία του ενοίκου του. Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε "την ταχεία εφαρμογή" των αποφάσεων. Και το έπραξε διότι -όπως είχε τονίσει με δημόσιες δηλώσεις του- είναι προβληματισμένος με την αναποφασιστικότητα των Ευρωπαίων. Αποφασίζουν 27 κυβερνήσεις και 27 κοινοβούλια, είχαν προσθέσει με ειρωνεία οι συνεργάτες του, εκφράζοντας έτσι την έλλειψη εμπιστοσύνης για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται.
Δεν είναι θέμα συζήτησης του παρόντος κειμένου το τι έγινε και τι δεν έγινε. Ομως, μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών -οι οποίες, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, είναι απόλυτα θετικές- ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του πρέπει να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να εργαστούν. Ο κ. Παπανδρέου μπορεί να ισχυρίζεται στα διαγγέλματά του ότι έχουν γίνει άλματα από τον Μάιο του 2010, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πείθει τους δανειστές που επέλεξε. Η φράση της κ. Λαγκάρντ ότι απαιτείται "εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή" ηχεί σαν χαστούκι στ' αυτιά του. Οι επιλογές του είναι δύο: είτε, τέλος πάντων, θα αποφασίσει να εργαστεί και να συντονίσει τους υπουργούς του είτε θα πάει στο σπίτι του και να αφήσει άλλους, πιο ικανούς, να ασχοληθούν με τη σωτηρία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: