Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Οι ...νότες άνοιξαν ... κατασκήνωση στην πλάζ του Αγίου Νικόλαου Διστόμου!





Tα μουσικά ... "Κύματα της Παραλίας" έσπασαν τα ...λουκέτα της  ...κρίσης και μετέτρεψαν μια κλειστή - πανέμορφη και δίπλα στο κύμα - κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας, σε ένα εξίσου όμορφο και ζωντανό κάμπινγκ!
Η ...μεταμόρφωση αφορά την παιδική κατασκήνωση του Αγίου Νικολάου στην Παραλία Διστόμου και έγινε, με την  άδεια του υπουργείου και την βοήθεια του τοπικού Δήμου. Αφορμή για να ανοίξει για λίγες ημέρες η επί τριετία κλειστή πετροκτιστη κατασκήνωση με τα πλατάνια και τα πεύκα, ήταν το ροκ φεστιβαλ   "Κύματα της Παραλίας" - Beachwave 2012  που για τρια 24ωρα έδωσε την ευκαιρία στην νεολαία της περιοχής να τραγουδήσει και να χορεύψει δίπλα στο κύμα- μέρα και νύχτα!
Το φετεινό φεστιβ'αλ εκτός από μουσικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα είχε λοιπόν και κατασκηνωτική διασταση: Οι οικισμοί του Διστόμου,  Άσπρα Σπίτια και Άγιος Νικόλαος, είχαν την τιμητική τους αφού πριν λίγες ημερες τα μεν πρώτα φιλοξένησαν το live stage του φεστιβάλ στο χώρο του beachvolley στην Παραλία, οι δε παιδικές  Κατασκηνώσεις στην πλαζ του Αγίου Νικολάου, φιλοξένησαν πάνω από 25 σκηνές,οι ''ένοικοι'' των οποίων - πάνω από 60 - είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν το 3ήμερο  κατασκηνώνοντας στο free camping που η ΜΚΟ  Αειφέρων και το Ράδιο Δίστομο, με τη βοήθεια του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας,,

έστησε για τις μέρες του φεστιβάλ. Μάλιστα μια από τις νύχτες  πραγματοποιήθηκε και μεταμεσονύχτια προβολή της ταινίας, School of Rock, στο  free κάμπινγκ.  O Δήμος, έθεσε το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του και αναμένεται και η στήριξη της Π.Ε. Βοιωτίας, μιας και το φεστιβάλ έκλεισε τα 3 χρόνια πετυχημένης πορείας του.Όπως περιμένει,μετα το επιτυχημένο φετεινο πείραμα, την διαθεση των (κλειστών)  εγκαταστασεων της κατασκήνωσης στον Δήμο, για δημιουργική αξιοποίηση. Αλλωστε ο Δήμος Διστόμου είχε προ δεκαετιων παραχωρήσει τον χώρο στο Υπ.Παιδείας,για να στηθούν οι κατασκηνώσεις στην όμορφη παραλία όπου και τώρα λειτουργεί κανονικά η πλάζ για όλο τον κόσμο.
Τα αναβαθμισμένα live πραγματοποιήθηκαν στον κλασσικό χώρο του beachvolley, κι έτσι από τις 6 το απόγευμα και μετά, τα 20 συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στο Φεστιβάλ και ήταν από την ευρύτερη περιοχή, Δίστομο, Αράχωβα, Λιβαδειά, Αλίαρτο, Ορχομενό & Θήβα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Υπήρχαν και δυνατές μουσικές εκπλήξεις, από Αθήνα και Πάτρα-ήταν οι  Joker, οι L.O.S.T. (alternative rock), οι Wigs (ελληνόφωνο ροκ)  και ReignStar (Μελωδικό Hard Rock) ομάδα AFC squad, φιλοτέχνησε ένα μεγάλο μουσαμά με grafitti art και τα πρωινά οι 4 djs του φεστιβάλ, ψυχαγωγούσαν τους παραθεριστές.
Κάνοντας έναν (καθυστερημένο) απολογισμό για φέτος οι οργανωτές πιστευουν ότι τα  ''ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ'' τείνουν να καθιερωθούν στην περιοχή ως το Καλοκαιρινό Μουσικό γεγονός της Βοιωτίας, ενώ, ως Φεστιβάλ,  πιστευουν ότι αποτελεί πρωτοποριακό γεγονός για την Ελλάδα, αφού πραγματοποιείται ελεύθερα και λίγα μέτρα από θαλάσσια ακτή, αυτή των 'Ασπρων Σπιτιών και Αγ. Νικολάου της Παραλίας Διστόμου, της πόλης με το παγκόσμια γνωστό, ιστορικά,όνομα λόγω της Σφαγής από τους ναζί το 1944.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλή κινηση. Μουσικη, προστασια περιβαλλοντος,τουρισμός, αναδειξη τοπικού καλλους! Μπραβο για την προβολή τετοιων κινησεων!