Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οι Βιαννίτες έδειξαν τον δρόμο... Συγχαρητήρια στην Δημοτική τους αρχή και στην τοπική κοινωνία....

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: prismanews

Η προγραμματισμένη, για σήμερα, περιοδεία των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την έκρηξη οργής της κοινωνίας της μαρτυρικής και ηρωικής Βιάννου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.
Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης κήρυξε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, ενώ με τη συνεργασία του προέδρου της Ένωσης Θυμάτων κ. Συγγελάκη Αριστομένη κινητοποιήθηκαν οι πολίτες να εμποδίσουν την προσβολή της μνήμης των Θυμάτων.

Απο την πρώτη στιγμή, ενεργοποιήθηκε η καταγόμενη από τη Βιάννο και μέλος οικογένειας με πολλά θύματα, Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο και την Ένωση Θυμάτων, ενημέρωσε άμεσα εκπροσώπους κομμάτων και φορέων για να μπει φραγμός στα βέβηλα σχέδια της Χρυσής Αυγής.
Η κοινωνία της Βιάννου και του Ηρακλείου απέδειξε ότι δεν ανέχεται τη βεβήλωση της μνήμης, της Δημοκρατίας και του πατριωτισμού απο τον εχθρό του κοινοβουλευτισμού και των ανθρωπίνων αξιών.
Μετά την παρέμβαση η Χρυσή Αυγή ανέκρουσε πρύμνα και ακύρωσε την περιοδεία της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: