Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Η ανάκληση του Γερμανού πρέσβη στο Βερολίνο και ο αντιγερμανισμός στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Antinews

Μου λένε, ότι ο μέχρι πρότινος Γερμανός πρέσβης, ανακλήθηκε άρον-άρον, γιατί δεν μπόρεσε να μεταφέρει εγκαίρως στο Βερολίνο το αντι-γερμανικό αίσθημα που σιγοβράζει στην ελληνική κοινωνία. Ούτε ασφαλώς έκανε τίποτα για να το συγκρατήσει.
Προσωπικά δεν πιστεύω αυτές τις θεωρίες. Νομίζω ότι οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να μας εξωθήσουν στα άκρα. Εκτός κι αν είναι τόσο υπερφίαλοι ώστε πιστεύουν πώς με τις πατρικές…νουθεσίες του Σόιμπλε, θα «συνετίσουν» το εκλογικό σώμα, επαναφέροντας τη χώρα στην…σωστή πορεία. Το ακριβώς αντίθετο επιτυγχάνουν. Αυτοί και οι συνοδοιπόροι τους στο IMF που επιχειρούν να πατρονάρουν στα μέτρα τους το αποτέλεσμα της κάλπης.
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε βροχή δηλώσεων, συστάσεων και κινδυνολογικών προβλέψεων σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι να απογειωθούν δημοσκοπικά τα κόμματα, παλαιότερα ή νεοπαγή που σηκώνουν ανέξοδα την παντιέρα του «αντιμνημονιακού αγώνα». Λίγο ακόμη να συνεχιστεί αυτό το καλαμπούρι και θα δούμε τον Τσίπρα με διψήφιο ποσοστό. Διότι όταν έχεις ταπεινώσει, εξουθενώσει και επί της ουσίας έχεις αιχμαλωτίσει, σε Γολγοθά διαρκείας, έναν λαό, δεν πας να του πεις και τι να ψηφίσει…για το καλό του!!!

Είναι τόσο προφανείς οι καταστροφικές συνέπειες αυτής της διεθνούς «πίεσης», που φιλοτεχνεί με εκβιαστικό τρόπο ως «δανειακό μονόδρομο» την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  ώστε αρχίζω να πιστεύω ότι οι πιστωτές το κάνουν επίτηδες. Σε περίπτωση δηλαδή που καταγράψουν υψηλά ποσοστά τα αντιμνημονιακά σχήματα και δεν αποσπάσει αυτοδυναμία η ΝΔ, να έχουν ένα εύκολο άλλοθι για να μας τραβήξουν την πρίζα. Να χτίσουν δηλαδή την αναγκαία «νομιμοποιητική βάση» για την τελική τιμωρία του ελληνικού λαού…
Ειλικρινά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν βλέπουν στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον πώς η επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Και δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται οι δανειστές ότι έτσι ακριβώς επιταχύνεται ο συνολικότερος εκτροχιασμός, πολιτικός και κοινωνικός, της Ελλάδας. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να μας πετάξουν μια ώρα αρχύτερα από την Ευρωζώνη…
Υπό την έννοια αυτή (αλλά και όχι μόνον αυτή…) θεωρώ απαράδεκτη την υπογραφή και την κοινοβουλευτική υπερψήφιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με την Siemens.  Ενός κατ΄όνομα συμβιβασμού που αποτελεί κατάφωρη κοροϊδία και πραγματικό όνειδος για κυβέρνηση κράτους που θέλει να λέγεται πολιτισμένο και ανεξάρτητο.
Ακόμη και η συμφωνία Παμπούκη που προέβλεπε καταβολή σημαντικού ποσού μετρητών, ήταν καλύτερη από αυτό το εξάμβλωμα που πέρασε από τη βουλή και το οποίο χειρίστηκε προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Και διερωτάται κανείς γιατί δεν ανέλαβε την όλη διαπραγμάτευση  η επόμενη κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, που θα της έδινε καλύτερα περιθώρια ελιγμών.
Την ώρα που ο Σόιμπλε μας κουνάει το δάχτυλο, δεν είναι δυνατόν να δίνεται συγχωροχάρτι στο μακρύ χέρι του γερμανικού κράτους που  απέσπασε με λαδώματα πολιτικών χρυσοφόρα συμβόλαια εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.
Με τέτοιες δουλικές συμπεριφορές είναι ίσως φυσιολογικό  να νομίζουν οι Γερμανοί ότι απευθύνονται σε καρπαζοεισπράκτορες υπηκόους και μπορούν να τους υπαγορεύουν τι θα ψηφίσουν…
Γιώργος Χαρβαλιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: