Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση με μολότοφ στο θέατρο Τέχνης από οπαδούς του ολυμπιακού

Από την παράσταση

Επίθεση με μολότοφ, καπνογόνα και σιδερολοστούς δέχθηκε το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν ,πριν από την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».
Περίπου 25 άγνωστοι, οπαδοί του Ολυμπιακού, έκαψαν και κατέστρεψαν σε μεγάλο ποσοστό την θεατρική σκηνή, παρουσία μάλιστα των θεατών που περίμεναν την έναρξη της παράστασης.
«Επικράτησαν άγριες καταστάσεις. Έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους» δήλωσε ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσιώλης, ένας από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης και συγγραφέας του έργου.
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες την ώρα της επίθεσης φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο, πιθανότατα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναζητείται για να καταθέσει.
Λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο βίας που σημειώθηκε στο Θέατρο Τέχνης με αφορμή την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δεσμεύτηκε να καλυφθεί από το υπουργείο το ποσό των ζημιών που υπέστη το θέατρο.
Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί με τον διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο δεσμεύτηκε να καλυφθεί όλο το ποσό των ζημιών και φέρεται να είπε πως «το θέατρο δεν είναι γήπεδο»
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας...
Μετά πως να ξεσηκωθούμε και να βγούμε στους δρόμους;