Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση - Ενημέρωση της Επιτροπής Ανεμογεννητριών Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας


Συνδημότες
Η Επιτροπή Ανεμογεννητριών από την ημέρα που θεσμοθετήθηκε, έχει εκτός των άλλων, βασικό στόχο την διεκδίκηση επί πλέον αντισταθμιστικών παροχών από τις εταιρείες που κατασκευάζουν αιολικά πάρκα στην περιοχή μας ως ελάχιστη συμμετοχή στα πλαίσια της κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης τους.
Οι παροχές αυτές είναι σε επίπεδο υποδομών, δράσεων και χορηγιών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της διαβίωσης των κάτοικων και γενικότερα των θιγομένων κοινωνιών.
Ειδικότερα μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει :
-Τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο Δίστομου με τα απαιτούμενα έργα υποδομής, συνολικού κόστους 120.000€ πλέον ΦΠΑ το οποίο προέρχεται και είναι το πρώτο μέρος της ευρύτερης εισφοράς της εταιρείας WIND STORAGE SA προς τον ΔΗΜΟ, που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο του 2017.
-Με την εταιρεία SOLARBEAM SA είμαστε στο στάδιο της συνομολόγησης με σχετικά συμφωνητικά εκπλήρωσης της υποχρέωσής της περί αντισταθμιστικών παροχών στα πλαίσια της κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης τους που συμφωνήθηκαν την 1η Μάρτιου 2018.
Η εν λόγω εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της τα αιολικά πάρκα ΛΟΓΓΟΣ στο Δίστομο και ΛΙΘΑΡΙ στο Στείρι.
Οι συμφωνίες με τις δυο παραπάνω εταιρείες για την καταβολή των αντισταθμιστικών παροχών οι οποίες υπολογίζονται και θα αποδίδονται κατ έτος δηλαδή καθ 'όλη τη διάρκεια λειτουργιάς του κάθε αιολικού πάρκου, επετεύχθησαν ύστερα από συνεχείς και σκληρούς αγώνες από ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους των θιγομένων χωριών μας ΔΙΣΤΟΜΟΥ και ΣΤΕΙΡΙΟΥ με αποκορύφωμα τις Γενικές συνελεύσεις :
α) στον Άγιο Μηνά τον Οκτώβριο 2017 για την εταιρεία WIND STORAGE SA
και β) στη Στενή Δίστομου τον Φεβρουάριο 2018 για την εταιρεία SOLARBEAM SA
Συνδημότες θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ μαζί τους αγώνες μας για όλα τα αιολικά πάρκα της περιοχής μας λειτουργούντα και νέα για την επίτευξη των δίκαιων αιτημάτων μας.
Με τιμή
Η Επιτροπή Ανεμογεννητριών
Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: