Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

«Δεν ένιωθα καν ότι έδινα εξετάσεις» - Η Αριστούχος του ΓΕΛ Διστόμου από το Στείρι.

Πηγή/Αναδημοσίευση: Εφημερίδα των Συντακτών
Συντάκτης:Διαλεκτή Αγγελή
H Κατερίνα είναι το καμάρι του μικρού χωριού Στείρι της Βοιωτίας, στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε και το οποίο ετοιμάζεται να αφήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για την Κρήτη, όπου θα ξεκινήσει τη ζωή της ως φοιτήτρια πλέον.
Η Κατερίνα συγκέντρωσε 19.073 μόρια και ήδη από την Α' Λυκείου γνώριζε καλά ότι ήθελε να ασχοληθεί με τη βιολογία.
Μπορεί τα μόρια που συγκέντρωσε να της δίνουν την άνεση να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές σχολές του τρίτου επιστημονικού πεδίου, των Επιστημών Υγείας, αλλά η Κατερίνα επέλεξε το Βιολογικό Κρήτης.

«Εντάξει. Μπαίνουν σκέψεις, λόγω βαθμολογίας, μήπως και δηλώσω κάποια πιο υψηλόβαθμη σχολή, αλλά από τη στιγμή που αυτό ήθελα από την αρχή, δεν αλλάζω γνώμη».
Όνειρό της είναι να ασχοληθεί με την έρευνα και συγκεκριμένα με τη μοριακή βιολογία και τη γενετική, «γιατί είναι ένας χώρος ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς», μας λέει.
«Λίγο άγχος στην αρχή»
Για τις πανελλαδικές εξετάσεις και το άγχος που τις συνοδεύει, η Κατερίνα υποστηρίζει ότι με συνέπεια και πρόγραμμα όλα γίνονται.
«Νομίζω ότι μεγαλοποιούν λίγο τα πράγματα με τις Πανελλαδικές. Προσωπικά, μελετούσα καθημερινά 4-5 ώρες, τα Σαββατοκύριακα λίγο περισσότερο και τον Μάιο σταμάτησα να διαβάζω πολύ. Στην αρχή των εξετάσεων είχα λίγο άγχος, αλλά μόλις είδα ότι έγραψα καλά στη Φυσική, ηρέμησα. Μετά δεν ένιωθα καν ότι έδινα εξετάσεις», μας λέει γελώντας.
Οι βαθμοί της στα τέσσερα μαθήματα που εξετάστηκε αποδεικνύουν ότι το σύστημά της έπιασε. Στην Έκθεση έγραψε 16,4, στη Χημεία 19,6, στη Βιολογία 19,7 και στη Φυσική 20.
«Πιστεύω ότι με προσωπικό αγώνα, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις τους, όλοι μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους. Επίσης χρειάζεται να απομυθοποιήσουν όλη αυτή τη διαδικασία των εξετάσεων προκειμένου να καταφέρουν να αποβάλουν το άγχος τους» είναι η συμβουλή της αριστούχου του ΓΕΛ Διστόμου προς τους μελλοντικούς υποψήφιους φοιτητές.
«Και τώρα»; «Τώρα διακοπές στην Πάρο με την παρέα μου!» μας απαντά ενθουσιασμένη, θυμίζοντάς μας ότι, παρά το γεγονός ότι είναι κατασταλαγμένη ως προς την πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει και παρότι κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο καλή βαθμολογία στις εξετάσεις, μία βαθμολογία που συχνά συνδέεται με ξενύχτια και αμέτρητες ώρες διαβάσματος, η Κατερίνα δεν παύει να είναι ένα νεαρό κορίτσι που έχει ανάγκη από διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: