Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Κρύα στην Λιβαδειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Τετάρτη 17/9, εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων της περιοχής συναντήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας για να συντονίσουν την δράση τους το επόμενο διάστημα που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα σκληρό για την εργατική τάξη.
Συμμετείχαν τα σωματεία Ιδιωτικών υπαλλήλων, τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ καθώς και μέλη των διοικήσεων άλλων σωματείων που η συμβιβασμένη πλειοψηφία τους δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.
Την εισήγηση έκανε ο επικεφαλής της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης.
Εκτός από τα θέματα μισθών και συντάξεων, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μεγαλύτερη πληγή της εργατικής τάξης που γιγαντώθηκε με την κρίση κερδοφορίας του κεφαλαίου, την ανεργία. Συζητήθηκαν τρόποι δράσης, τόσο για την πλατιά ενημέρωση, όσο και για την διεκδίκηση μέτρων ανακούφησης των ανέργων και των χαμηλόμισθων/χαμηλοδυνταξιούχων.
Αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τους εκλεγμένους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, και με την στήριξη της μαζικής παρουσίας του κινήματος, να απαιτηθεί η ψήφιση απαλλαγών από τα δημοτικά τέλη και τα έξοδα υδροδότησης των ανέργων και των οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα.
Επίσης, αποφασίστηκε, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, να ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου με δράσεις όπως η τοπική συγκέντρωση που θα οργανώσει το ΠΑΜΕ Λιβαδειάς στις 4 του Οκτώβρη και οι εξορμήσεις των συλλόγων-μελών του, στους χώρους που δραστηριοποιούνται.
Γραμματεία του ΠΑΜΕ Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: