Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πεζοπορία 2.195 χιλιομέτρων, από το Lidice στο Δίστομο, θα πραγματοποιήσει Γερμανός Αντιφασίστας

2.195 χιλιόμετρα χωρίζουν τις δύο μαρτυρικές πόλεις, το Lidice της Τσεχοσλοβακίας από το Δίστομο, και θα τα διανύσει πεζός Γερμανός Αντιφασίστας ακτιβιστής.
Το όνομά του είναι Stephan D. Mc Neal, και διατηρεί ομάδα στο facebook με το όνομα Distomo
Γράφει ο ίδιος σχετικά με την ιδέα που επιθυμεί να πραγματώσει:
Θα διανύσω πεζός το Σεπτέμβριο τη διαδρομή από το Lidice έως το Δίστομο (2.195 χλμ.) για να μαζέψω χρήματα για να πραγματοποιήσω ένα μνημόσυνο των θυμάτων του Ναζισμού στη Δρέσδη. Θα υποστηρίξετε αυτή την πεζοπορία; Ένας φίλος είχε την ιδέα, καθένας που επιθυμεί να δωρήσει 1 cent ή ό,τι άλλο θέλει για κάθε χιλιόμετρο που θα περπατήσω.

Θα κρατήσω επίσης ημερολόγιο, ώστε καθένας να μπορεί να δεί πού βρίσκομαι, τι σκέπτομαι και πώς αισθάνομαι. Στο τέλος θα γράψω ένα βιβλίο και καθένας που θα με υποστηρίξει θα λάβει ένα αντίτυπο δωρεάν με την υπογραφή μου.
Αν θέλετε να στηρίξετε το σχέδιο μου, τότε μπορείτε να καταθέσετε τη συμβολή σας στον ακόλουθο λογαριασμό.

Τράπεζα: Fidor Bank
Αριθμός λογαριασμού: IBAN: DE49700222000072050088
BLZ.: BIC: FDDODEMMXXX
Κάτοχος λογαριασμού: Stephan D. Mc Neal

Γράφει επίσης και το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει :
 
Památník Lidice - KP Lety - Mauthausen-Gusen concentration camp - Mauthausen KZ-Gedenkstätte - Loibelpass - Permanshof - Triest - Venedig - Mestre - Padua - Villamarzana - Ferrara - Sabbcino - Bologna - Zocca - Marzabotto - Gaggio Montano - Valluccione - Case dell Eccidio - Meleto - Castelnuovo dei Sabbioni - Cavrigilia - Bucine - Civitella Val di Chiana - Cortona - Stazione die Camper - Gubbio - Arcevia - Cessapalombo -Pietransieri - Baletta - Igoumenitsa - Ioannina - Ligkiades - Komeno - Kalávrita - Athen - Distomo.

So far so good, but I think there will be some more other places I have to pay respect.


Μήπως ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, και ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου - μαζί με άλλους φορείς - μπορεί να συμμετάσχει στην στήριξή του και στην ΥΠΟΔΟΧΗ του στο ΔΙΣΤΟΜΟ;
Θα ήταν μια μεγάλη ώθηση στην υπόθεση του Διστόμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: