Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Πόσα δεν ξέρουμε!!!Ήρωας συμπατριώτης μας πεσών την 1- 4 -1944 στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής Φωκίδος.

Από τον Θανάση Δημάκα.
Αν εξαιρέσουμε το μνημείο του Μεσολογγίου κάτα την περίοδο της εξόδου κάτα την επανάσταση του 1821, που αναφέρει τις ηρωϊκές πόλεις και τους εξεγερθέντες και ήρωες  Διστομίτες και το
Δίστομο, αν επίσης εξαίρεσουμε και το άγαλμα του Καραϊσκάκη που βρίκεται στο Φάληρο, που επίσης είναι γραμμένο όνομα  Δίστομο, είναι και κάποια άλλα μνημεία που αγνοούμε, και αναφέρουν Διστομίτες πεσόντες.
Ο Διστομίτης Θανάσης Δημάκας, πηγαίνοντας στην Καλοσκοπή Φωκίδας όπου εξελίσσετο το φεστιβάλ ''Ήχοι του δάσους'' τον Ιούλιο, ανακάλυψε ένα μνημείο με το όνομα ενός Διστομίτη πεσόντος επάνω.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Καρβούνη τον Διστομίτη όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που τράβηξε ο Θανάσης, που δολοφονήθηκε εκεί μαζί με άλλους πατριώτες όπου και τάφηκαν σε ομαδικό τάφο, όπως αναγράφεται στο μνημείο ( Κλικ στις εικόνες ).
Ενός συμπατριώτη μας που δολοφονήθηκε στις 1 - 4 - 1944 στην ενέδρα γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής στην Φωκίδα.

Είναι πολλά πράγματα που προσπαθώ να συλλέξω για τον ένδοξο αυτό τόπο και τις προσωπικότητες του.
Ευχαριστώ πολύ τον Θανάση Δημάκα.

11 σχόλια:

George είπε...

Θεμι, Μπραβο για ολες τις προσπαθειες που κανεις για το Διστομο. Σ'ευχαριστουμε ολοι οι Διστομιτες. Νασε παντα καλα.
Γιωργος Κινιας

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Εγώ σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια..
Μου δίνεται κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω.....
μεγάλη μου τιμή

giorgio είπε...

ΘΕΜΗ ΥΠΕΡΧΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ BLOG

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Δυστυχώς είναι κάποια blog που είτε δρουν μασωνικά, δηλαδή υποστηρίζονται υπογείως, είτε ομαδικά, αυτοί είναι κι άλλοι δεν είναι. Είναι όντως επικίνδυνα πράγματα αυτά.
Ωστόσο ευχαριστώ πάρα πολύ!!

ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΗΣ είπε...

Μπραβο ρε Θεμι που τα προβαλεις ολα αυτα για να μαθαινουν οι νεωτεροι. Εγω θελω ομως να πω ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ και στον Θαναση Δημακα ο οποιος παρολο που δεν μενει στο Διστομο παρακολουθει ολα τα θεματα και νοιαζεται για τον τοπο της καταγωγης του με συστημα. Μπραβο που ειχε και την ετοιμοτητα και την εξυπναδα να τραβηξει και τις φωτογραφιες. Ακουσα στο χωριο οτι υπηρχαν ξαι συγγενεις του θυματος των Γερμανων που δεν ηξεραν για το Μνημειο παρολο που ειναι διπλα μας. Θα ηθελα να προβαλεις το σχολιο μου για να γινει παραδειγμα και για αλλους συμπατριωτες μας να ασχολουνται με το Διστομο οπως ο ( διαμενων στην Αθηνα) Διστομιτης Θανασης οπως και ο αδελφος του Γιαννης.Φυσικα δεν ειναι οι μονοι.Αλλοιμονο.Υπαρχουν Διστομιτες σε πολλα μερη -και στις ΗΠΑ - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ. Αλλα πρεπει να γινουν περισσοτεροι και συστηματικοτεροΙ.
Μπορουμε ολοι μαζι, ο καθενας απο το ποστο του,με τις μικρες ή μεγαλες δυναμεις μας να βοηθησουμε την πολη μας δημιουργικα και οχι ανταγωνιστικα με αλλες τις περιοχης.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα, συμπατριώτη μου...
Η δική μας ιδιαιτερότητα είναι ότι βγαίνουμε στα γύρω μέρη, αγαπάμε όλο τον κόσμο και δεν τους βλέπουμε ανταγωνιστικά.
Αν έχεις παρακολουθήσει άλλα blogs, θα εχεις διαβασει ανταγωνιστικα σχόλια, σχόλια διαβολής, ακόμη και φιλογερμανικά σχόλια του τύπου ''γιατί ζείτε ακόμη και δεν σας αποτέλειωσαν οι Γερμανοί; ''.
Τουναντίον σε μας δεν έχει δώσει το παρόν κανείς γείτονας. Αλλά να είναι καλά!!! Εμείς ξέρουμε ποιοί είμστε. Όπως και τα παιδιά ο Γιάννης και ο Θανάσης ο Δημάκας που είναι πατριώτες και υπερήφανοι για την καταγωγή τους, γιατί είναι από καλή οικογένεια.
Αυτοί που βρίζουν είναι συνήθως συμπλεγματικοί, και φυσικά κρύβονται πίσω απ την ασφάλεια και την ανανδρία της ανωνυμίας.
Καλό θα είναι λοιπόν να στηρίζουμε τον τόπο μας όπου κι αν βρισκόμαστε, ακόμη κι απ τη σελήνη.
Όποιος απαρνιέται την ρίζα και την καταγωγή του, δηλαδή την ''πόρτα'' του, τότε είναι κατεστραμμένος άνθρωπος!!!
Να είσαι καλά και θα χαρώ να τα ξαναπούμε!!! :)

ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΗΣ είπε...

Εγραψα Θεμι οτι " θα ηθελα να προβαλεις το σχολιο μου για να γινει παραδειγμα και για αλλους συμπατριωτες μας να ασχολουνται με το Διστομο οπως ο ( διαμενων στην Αθηνα) Διστομιτης Θανασης οπως και ο αδελφος του Γιαννης.Φυσικα δεν ειναι οι μονοι''. Εννοουσα - και θελω να το κανεις - να το αναρτησεις στην πρωτη σελιδα. Θα ειναι μεγαλη προσφορα για μιμηση. Βαλτο για καποιες ωρες πιο πανω και απο τον Θεοδωρακη! Για μιμηση και επιβραβευση!

ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΗΣ 3 είπε...

Να βρεις Θεμη, εναν συγγενη του θυματος( μενει στην οδο Αναπαυσεως,διπλα στου Ζαζα) και να γραψεις δυο λογια για τη ζωη του. Επισης συγγενη εχει και στην Δαυλεια, τον Τριανταφυλλο Καρβουνη αν θυμαμαι καλα, διοτι λειπω χρονια. Καντο θεμε. Παρε πρωτοβουλια!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Θα το φροντίσω. Σε ευχαριστώ πολύ!!

kekropas είπε...

Τους σκότωσαν Γερμανοί αλλά τους πρόδωσαν ελληνες στους γερμανούς
http://www.patakis.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=598824

kekropas είπε...

http://blogs.sch.gr/2lykpiatt/2012/06/05/agia-triada-kaloskopis/