Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

[ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ ] Θύτες και θύµατα - Του Τάσου Βούτσα, από την εφημερίδα ''Τα νέα'', με αναφορά στο Δίστομο


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

*Ευχαριστώ τον συμπατριώτη μας Θανάση Δημάκα

Στην ελληνική τραγωδία, οι Γερµανοί συµµετέχουν ως σκηνοθέτες και παραγωγοί
 
Από µικρός θυµάµαι είχα µια ιδιαίτερη σχέση µ' ό,τι γερµανικό. Πρωτόµαθα να οδηγώ σε Unimog. Λάτρης της γερµανικής τεχνολογίας κι αργότερα σφιχτοδεµένος καταναλωτής της. Είχε διεισδύσει στα κύτταρά µας ό,τι γερµανικό, αξιόπιστο και διαχρονικό. Λύρα χρυσή Αγγλίας. Από την άλλη παιδικές µνήµες αλυχτούσαν εντός µου, το παρ' ολίγον κάψιµο του χωριού µου, τον Ορχοµενό, από σιδηρόφραχτους ναζί, όταν στις 10 Σεπτεµβρίου 1943 βούλιαξαν τα τανκς τους, πριν καν µας περάσουν από σίδερο και µαχαίρι. Από το χέρι της Παναγίας. Το γιορτάζουµε κάθε χρόνο. Θυµάµαι µέχρι πριν από 5 χρόνια ερχόταν ο επικεφαλής της γερµανικής µεραρχίας να επιβεβαιώσει το θαύµα.

Το Δίστοµο δυο βήµατα παρακεί, η µαρτυρική Θίσβη κοντά στα Δερβενοχώρια, ένας πυκνός καπνός από σάρκες και αποκαΐδια. Δεν απόµεινε τίποτες.
Η φωτογραφία της διστοµίτισσας κόρης µε το δάκρυ γίνηκε εξώφυλλο στο «Life». Το 1996, µε τον αείµνηστο νοµάρχη Γιάννη Σταµούλη του ΠΑΣΟΚ, κινήσαµε µια απέλπιδα δικαστική εµπλοκή απαιτώντας το αυτονόητο: τον λογαριασµό για τα σπασµένα και τα «εσφαγµένα». Ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ. Κερδίσαµε τον δικαστικό αγώνα, ενάντια µιας υπεροπτικής και πανίσχυρης Γερµανίας και λίγο πριν από την κατάσχεση του οικήµατος Goethe της Αθήνας, η αόρατος χειρ του Σηµίτη µάς έκοψε τη φόρα, σιγοψιθυρίζοντάς µας, Πασόκοι όντας, «µη, δεν κάµει...
θα θυµώσουνε… και εµείς θα χάσουµε µαζί µε τα αυγά και τα καλάθια». Ακόµη και ο εξωστρεφής Πάγκαλος ζήτησε ταπεινά συγγνώµη διότι προσοµοίωσε τον γίγαντα µε µυαλό νάνου.
Το ότι παντρεύτηκα Γερµανίδα και χώρισα δεν σας αφορά. Απλά το διαβάσατε στο ξεδιάντροπο Facebook µου. Αίφνης το επαίσχυντο δηµοσίευµα του «Focus» µε την παραποιηµένη Αφροδίτη να ασχηµονεί κάτω από τη λεζάντα «Ελληνες, οι απατεώνες της Ευρώπης». Εισήλθαν λάθρα µε πλαστά χαρτιά στην Ε.Ε.
Εδώ σε µια ήσυχη βουνοκορφή των Αλπεων, στην Ελβετία, ξεφυλλίζοντας το πρόσφατο περιοδικό «Focus», διαπιστώνω ότι η ασχηµοσύνη έχει συνέχεια. Σε άρθρο που υπογράφουν οι κ.κ. Ασβεστόπουλος, Βorst, Εberharb, Ρoetner & Schab, αµφισβητούν ευθέως τη ρεαλιστική προσέγγιση για την αντιµετώπιση της οικονοµικής µας κρίσης από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αµφισβητούν τον ακούραστο Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αφού γύρισε τον κόσµο ανάποδα, πάνω - κάτω µε στωικότητα και ψυχραιµία, υπογράµµισε τοις πάσι: δεν ζητούµε χρήµατα. Πολιτική στήριξη παρεκτός και µικρή πίστωση χρόνου. Ωσπου να συµµαζευτεί το θλιβερό αποτέλεσµα της οικονοµικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Νέας Δηµοκρατίας του Καραµανλή του νεώτερου και της τριετίας του Μητσοτάκη. Επειδή απλά τίναξαν την µπάνκα στον αέρα. Με κουµπάρους και παρατρεχάµενους. Γραµµατείς και Φαρισαίους.
Αυτή λοιπόν, η παρέα του «Focus», πέντε νοµαταίοι, αναφέρουν ότι το 1960 µάς έδωσαν 115 εκατοµµύρια DΜ και ότι κάνα εκατοµµύριο πήραν οι εργάτες Ελληνες που δούλεψαν καταναγκαστικά στις πολεµικές βιοµηχανίες τους και στα στρατόπεδα Νταχάου και Μαουτχάουζεν.
Για να τελειώνουµε λοιπόν µε τη λασπολογία του «Focus» ας θυµηθούµε κι εµείς τα νούµερα… Γιατί στον Θεό σας, οι πικρές αναµνήσεις από τις θηριωδίες του Β' Παγκοσµίου Πολέµου δεν παραγράφονται από καµία κυβερνητική εκάστοτε ενδοτικότητα. Οι τέσσερις µεσογειακές χώρες (ΡΙGS) είχαν περίπου όλες µαζί 102 δισεκατοµµύρια ευρώ έλλειµµα, εκ των οποίων η χώρα µας 19 δισεκατοµµύρια. Την ίδια ώρα η Γερµανία εµφανίζει πλεόνασµα 80 δισ., περίπου το µισό δηλαδή απ' ό,τι οι εµπορικές συναλλαγές της µε τους εταίρους της στην ευρωζώνη. Πάνω - κάτω τα τελευταία 10 χρόνια εκεί κινηθήκαµε, ώστε αυτοί να απολαµβάνουν µια σταθερή ανάπτυξη από τη δική µας ξέφρενη κατανάλωση. Ετσι ο χθεσινός παράδεισος και η σηµερινή κόλαση να 'χουν για µας το ίδιο πρόσηµο «τους άφρονες µεσογειακούς λάτρεις της υψηλής τους τεχνολογίας». Με προϊόντα των 135 γιγαντιαίων βιοµηχανιών τους. Εµείς οι άσωτοι µε τη ρετσινιά του κλέφτη κι απατεώνα, κι εκείνου µε τα χοντρά του κουβανέζικα πούρα και το πλεόνασµα. Σταµατώντας λοιπόν ν' αγοράζουµε οπλικά συστήµατα, Ρorsche, Μercedes, Volkswagen, Οpel, Ford και τεχνολογία Siemens, ξετινάζουµε την οικονοµία τους στο πι και φι. Ας χτυπήσουν άλλες φτωχικές πόρτες να πουλήσουν την πραµάτειά τους, µε το καλό, ξεχνώντας ότι στη σηµερινή ελληνική τραγωδία συµµετείχαν ως σκηνοθέτες και παραγωγοί. Το «Βήµα» υπολογίζει ότι το 2008 από τη Γερµανία έρρευσαν προς την Ελλάδα µόνο 1,8 δισ. ευρώ, όταν από τις εξαγωγές τους οι Γερµανοί κέρδισαν από τη χώρα µας 5,4 δισ. ευρώ. Αποµένει λοιπόν να πειθαρχήσουµε σε έναν νέο τρόπο ζωής.
Σφίγγοντας ο καθένας το ζωνάρι του. Με δραστικές περικοπές των bonus των golden boys, µείωση επιδοµάτων πάσης φύσεως. Αποφυγή φοροδιαφυγής. Νοικοκύρεµα Δηµοσίου, εξοπλισµών, προµηθειών. Στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, αναζήτηση νέων αγορών και συµµαχιών. Αρκούντως θετική η οικονοµική συµφωνία µε τον εµίρη του Αµπου Ντάµπι που πέτυχε ο ειδικός απεσταλµένος υπουργός Παµπούκης. Γιατί ο καλός νοικοκύρης, όπως ο µπάρµπας µου ο Λουκάς από το Μπισµπάρδι, κρατάει έσοδα - έξοδα στο τεφτέρι του. Ωστε να µένει κάτι στην πάντα, για την κακιά την ώρα.


Ο Τάσος Βούτσας είναι διδάκτορας Καρδιολογίας

5 σχόλια:

crazy butcher είπε...

Σωστος ο doctor.........Μποικοταζ γερο θελει

Ανώνυμος είπε...

...(Αµφισβητούν τον ακούραστο Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αφού γύρισε τον κόσµο ανάποδα, πάνω - κάτω µε στωικότητα και ψυχραιµία, υπογράµµισε τοις πάσι: δεν ζητούµε χρήµατα. Πολιτική στήριξη παρεκτός και µικρή πίστωση χρόνου. Ωσπου να συµµαζευτεί το θλιβερό αποτέλεσµα της οικονοµικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Νέας Δηµοκρατίας του Καραµανλή του νεώτερου και της τριετίας του Μητσοτάκη. Επειδή απλά τίναξαν την µπάνκα στον αέρα. Με κουµπάρους και παρατρεχάµενους. Γραµµατείς και Φαρισαίους.)

Κύριε Βούτσα συγνώμη, αλλά έχετε επιλεκτική αμνησία ή άνοια.


Ο εμπειρικός γιατρός

Ανώνυμος είπε...

Γερμανός ο Χιτλερ,Γερμανός και ο φροιντ...Τι θα πεί εμείς και αυτοί;
Εαν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τεχνολογία σιμενς ξεχνάμε τον οτε. Να επιστρέψουμε στα σήματα καπνού; Μηπως πρέπει να ξεκινήσουμε να κατασκευάζουμε και <> κάτι;
και μην περιμένωντας τίποτα από ακούραστους και ψύχραιμους μεσίες,γόνους δυναστείων που συμετέχουν στην εξουσία εδώ και εξήντα χρόνια... και που ήταν ο στωικός όταν ο Σημίτης διέγραφε τις Γερμανικές αποζημιώσεις; Το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι γερμανικό. <> δανειζόμασταν για να κάνει κοινωνική πολιτική ημετέρων και η δυναστεία. Θυμηθήκαμε τα καλάβρυτα και το Δίστομο μόλις τελειώσαν τα φράγκα; Και τα χρησιμοποιούμε τώρα για να αποκτήσουμε <>;
Τα Καλάβρυτα και το Δίστομο είναι και Ελληνική και Γερμανική ιστορία.Το UNIMOG είναι μόνο Γερμανικό.Ελληνικό τι σκατά είναι;Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε και τον ψύχραιμο,ως εκπρόσωπο της δυναστείας τι έχουν κάνει και τι δεν έχουν κάνει για να μπορώ να αντικαταστήσω την λέξη σκατά με κάτι άλλο ;;;;


Κύριε -ούτσα συγνώμη,αλλά έχετε επιλεκτική μνήμη ή πασοκοκρατείστε.


Ο εμπειρικός ψυχίατρος

ΝΕΟ-ΔΙΣΤΟΜΙΤΗΣ είπε...

Πολυ ωραια τα λεει ο Βουτσας, που απ οτι καταλαβαινω ειναι ο γιατρος στη αλαειβαδια. ασαωστη η αναγνωριση του εργου τοου απαρωθυπουργου. αοα ανωνυμος φιλος νομιζει οτι βλεπει δθναστεια στην Τηλεοραση... Αλλο ο πΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΠΟΥ - ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟΓΗΜΕΝΑ- ΕΧΕΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ.Τις πολιτικες πρεπει να κρινουμε και οχι τα ονοματα, φιλε.Μπραβο στο φιλο Θαναση που εντοπισε το αρθρο του γιατρου διοτι παρολο που διαβαζω ΝΕΑ μου ειχε ξεφυγει.

Ανώνυμος είπε...

Kαλα τα λενε Βουτσας και Νεο-Διστομιτης! ΠΑΣΟΚΑΡΑ Σ'AΓΑΠΩ!! Ομως εχω και κατι αλλο: φωτιες αναβουν και επι ΠΑΣΟΚ?