Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

''Νέο Ξεκίνημα'' - Οι θέσεις και οι Τοποθετήσεις για τη Δημοτική Ενότητα Διστόμου

“ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ” 
Αγαπητοί συμπολίτες από φέτος η εκλογή των οργάνων της δημοτικής αποκέντρωσης διαχωρίζονται πλήρως. Έτσι, η εκλογή στις Κοινότητες γίνεται πλέον με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από αυτό του Δημάρχου και χωριστή κάλπη. Ο κάτοικος της κάθε κοινότητας θα ψηφίζει σε ξεχωριστή κάλπη για το κοινοτικό του συμβούλιο και σε άλλη κάλπη για το δημοτικό συμβούλιο και το Δήμαρχο. Τα κοινοτικά ψηφοδέλτια ΔΕΝ έχουν επικεφαλής, άρα ΔΕΝ υπάρχει “υποψήφιος πρόεδρος της κοινότητας” 
Ο πρόεδρος της κοινότητας θα εκλέγεται από τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου με ψηφοφορία μεταξύ αυτών που βγήκαν πρώτοι, από τον πρώτο και τον δεύτερο συνδυασμό. 
Κάθε κοινότητα θα έχει τον δικό της προϋπολογισμό, θα ξέρει δηλαδή από την προηγούμενη χρονιά τους πόρους που θα είναι στη διάθεσή της για την επόμενη χρονιά. Αυτοί θα κατανέμονται κεντρικά από το Υπουργείο Εσωτερικών, η κοινότητα θα μπορεί να κάνει το ετήσιο πρόγραμμά της και αυτή θα αποφασίζει πότε και πως θα το υλοποιεί. Σίγουρο είναι ότι θα διεκδικήσουμε τις αρμοδιότητες που θα ανήκουν στο Κοινοτικό Συμβούλιο από την στιγμή που θα είναι ανεξάρτητο, δεν θα επιτρέπουμε παρεμβάσεις στο έργο μας και τον προϋπολογισμό μας από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο με του οποίους όμως θα είμαστε σε συνεχή συνεργασία. Επίσης θα προσπαθούμε να πραγματοποιούμε συνελεύσεις κατοίκων για να ακούμε τα προβλήματα αυτών. Για αυτούς του λόγους επιλέξτε άξιους συμπολίτες να το υλοποιήσουν, χωρίς ιδεοληψίες, με ρεαλιστικό πρόγραμμα, όχι με κραυγές και αντιπαραθέσεις αλλά με σύνεση και σωφροσύνη κάτι που χαρακτηρίζει όλα τα μέλη της ομάδας μας
ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ: 
Γαμβρίλη Χρυσούλα του Γεωργίου 
Καλογερόπουλος Ιωάννης του Λουκά. 
Κελέρμενος Ιωάννης του Θεοδώρου
Κοτρόγιαννος Δημήριος του Χρήστου
Μπάρλος Γεώργιος του Δημητρίου 
Ναάμα Θεοδώρα του Χρήστου
Παντίσκας Αναστάσιος του Νικολάου 
Πανουργιάς Λουκάς του Ιωάννη 
Παπαγεωργίου Κρυσταλλία του Κωνσταντίνου 
Σιδέρη-Τσάμη Αναστασία του Κωνσταντίνου. 

Μερικές από τις προτάσεις μας πάνω στις οποίες θα δουλέψουμε για το τόπο μας : Διασφάλιση της περιβαλλοντικής αειφορίας, της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής. 
Εξυγίανση και αποκατάσταση επιβαρυμένων περιοχών όπως : η περιοχή του Αγίου Σωτήρος - προς Δεσφίνα ( Μεγάλη Λάκα) τα άκρα του περιφερειακού δρόμου Διστόμου – Αγίου αθανασίου εργασίες κοπής και κλαδέματος υψίκορμων δέντρων όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο στους δρόμους της τοπικής κοινότητας. 
Νέο ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την περισυλλογή και διαχείριση απορριμάτων τόσο στην τοπική κοινότητα όσο και στους οικισμούς της παραλίας Διστόμου ( Κανάλι – Περιστερά – Αγιος Νικόλαος) Προώθηση της μελέτης για την κατασκευή του Βιολογικού σταθμού καθαρισμού και την διαχείριση λυμάτων ( Δίστομο – Στείρι ) και αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Συνοχής και του Ταμειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος . 
Διαχείριση κινδύνων με σκοπό την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή ( πλημμύρες, διαβρώσεις εδαφών) με έγκαιρη παρέμβαση στις υπάρχουσες υποδομές, λήψη μέτρων αντιμετώπισης σε όλα τα επίπεδα και τις διάφορες φάσεις διαχείρισης. ( Δημιουργία ομάδας εθελοντικής πυροπροστασίας) Βελτίωση των υποδομών και δημιουργία συστημάτων διαχείρισης των υδάτινων πόρων.
Προώθηση δράσεων για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ (ηλιακή – αιολική). 
Δημιουργία ενεργειακών σχολείων με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας και προβολή της πολιτιστικής φυσιογνωμίας. Διαμόρφωση στρατηγικού προσανατολισμού για ολοκληρωμένες πολιτιστικές δράσεις σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο ( ανάπτυξη συνεργασιών). 
Σύστημα διαβούλευσης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. 

Με εκτίμηση και σεβασμό στους πολίτες αυτού του τόπου, ελάτε να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο και την πρόθεσή μας για ένα καλύτερο Δίστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: