Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΤΩΝ "ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΚΙΕ"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΤΩΝ "ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΚΙΕ"
Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι "Φίλοι του ΜΚΙΕ", μια ομάδα πρωτοβουλίας εθελοντών και υποστηρικτών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, οργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο bazaar τους στο "Πολιτιστικό Κέντρο" (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης – σταθμός "Ελληνικό" του Μετρό), όπως καθιερώθηκε να κάνουν τα τελευταία χρόνια
Η δράση αυτή των "Φίλων του ΜΚΙΕ" είναι κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο bazaar. Είναι μια πολύπλευρη εορταστική προσπάθεια, που αποσκοπεί στο να φέρει πιο κοντά εθελοντές και φίλους του Ιατρείου, να δώσει στιγμές χαράς σε όσους συμμετάσχουν και παράλληλα να ενισχύσει το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το Ιατρείο μας δε δέχεται χρηματικές δωρεές. Εμείς λοιπόν, οι "Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού", αποβλέπουμε με τα έσοδα του bazaar να καλύψουμε λειτουργικές ανάγκες του ΜΚΙΕ, που αλλιώς δε θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Παράλληλα, επιδιώκουμε με την έκκληση που κάνουμε, να καλύψουμε μέρος των τεράστιων αναγκών σε παιδικά γάλατα, παιδικές τροφές και πάνες.
Μια ιδιαιτερότητα του bazaar μας είναι ότι δε συμμετέχουν επαγγελματίες εκθέτες: όλα είναι δημιουργίες των "Φίλων" που τα έφτιαξαν ειδικά για να τα προσφέρουν αφιλοκερδώς. Έτσι, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι επισκέπτες μας θα βρουν γούρια και χριστουγεννιάτικα είδη, γλυκίσματα και λιχουδιές, καθώς και πλήθος από χειροποίητα (κυρίως) είδη, φτιαγμένα με πολύ μεράκι. Και ακόμα βιβλία, δώρα και πολλά μικροαντικείμενα, πραγματικές ευκαιρίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Κι ακόμα οι επισκέπτες μας μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα, για να πιουν ένα καφέ στο κυλικείο και να δοκιμάσουν λιχουδιές και σπιτικούς μεζέδες, που έφτιαξαν και προσφέρουν οι "Φίλοι του ΜΚΙΕ" και φυσικά τις νοστιμιές από τις ψησταριές μας!
Από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει η Παιδική Γιορτή, που όπως κάθε χρόνο ετοιμάζουν με αγάπη έμπειροι Παιδαγωγοί, «Φίλοι του ΜΚΙΕ». Σε διπλανή αίθουσα τα παιδιά θα παίξουν και θα ζωγραφίσουν, θα κάνουν διάφορες κατασκευές στα διάφορα εργαστήρια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και θα «ξεδώσουν» με παιχνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις: η γιαγιά-Ρεγγίνα με τα παραμύθια και την παρέα των μουσικών θα τους μαγέψει και ο κλόουν θα διασκεδάσει με τα παιχνίδια και τα αστεία τους μικρούς μας φίλους! Και βέβαια στην αυλή θα ξεδώσουν με τα φουσκωτά παιχνίδια!
Εννοείται ότι η συμμετοχή των παιδιών είναι, όπως πάντα, δωρεάν. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους, εκτός από την καλή τους διάθεση, γάλατα, παιδικές τροφές αλλά και πάνες, που θα καλύψουν τις ανάγκες των 350 παιδιών-ασθενών του Ιατρείου μας. Είναι κι αυτό μια πράξη αγάπης και ένα μάθημα αλληλεγγύης!

Οι Φίλοι του Μητροπολιτ. Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (Μ.Κ.Ι.Ε.)
fb: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΚΙΕ  ( https://www.facebook.com/filoitoumkie )

Δεν υπάρχουν σχόλια: