Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου για τις νέες αντιασφαλιστικές εγκυκλίους της κυβέρνησης, από το Π.Α.ΜΕ


Δελτίο Τύπου

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού επανέφερε ως νέο το παλιό εκβιαστικό δίλημμα «ή δέχεστε για το καλό όλων τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα ή διαλύεται το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης», συνεχίζει την πλήρη σάρωση της ζωής της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
Περιμένοντας το κυβερνητικό κουστούμι-νομοσχέδιο που θα ντύσει το πρόσφατο απαράδεκτο πόρισμα της «επιτροπής σοφών» που διαλύει εκ βάθρων ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, η κυβέρνηση εξειδικεύει τα μέτρα του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, φέρνοντας εργασία. Όχι για τους χιλιάδες ανέργους που περιμένουν στις ουρές του ΟΑΕΔ αλλά σπρώχνοντας τα όρια συνταξιοδότησης προς τα πάνω που σημαίνει για αρκετούς εργαζόμενους ως και 17 χρόνια παραπάνω εργασίας.


Οι νυν συνταξιούχοι που παίρνουν ως 1000 ευρώ σύνταξη (κύρια και επικουρική) είναι στο στόχαστρο για μια ακόμα φορά. Όσο πλησιάζουμε στην παρουσίαση της «νέας αρχιτεκτονικής» του ασφαλιστικού συστήματος τόσο πιο κοφτερά θα γίνονται τα δόντια της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, τόσο πιο αποκαλυπτικές θα γίνονται οι στοχεύσεις τους! Συζητούν για νέο φόρο που θα ακουμπήσει στις πλάτες των εργαζόμενων την ίδια στιγμή που δίνουν χώρο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές και στους μεγαλεμπόρους της υγείας να αναπτύξουν την κερδοφορία τους.

Συντάξεις-ξεροκόμματο για τους νέους ασφαλισμένους, παροχές υγείας και πρόνοιας για όποιον έχει και μπορεί να διαθέσει από το υστέρημα του, δουλειά μέχρι τον τάφο, απουσία στην πρόληψη αλλά και την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο. Για τους νυν συνταξιούχους το μέλλον θα έχει συντάξεις σε συνεχές καθεστώς πρέσας και για αυτούς που είναι στα όρια της συνταξιοδότησης ένα διαρκές άνοιγμα της ψαλίδας προς τα πάνω.

Η επίθεση μας αφορά όλους!
Θα σκύψουμε το κεφάλι; Θα υποταχτούμε;

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να πάρουν την ευθύνη της απάντησης, στα δικά τους χέρια. Να κινηθεί γη και ουρανός για να μην περάσει η διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος!

Να πετύχει η απεργία στις 12 Νοέμβρη!
Να νεκρώσουν εργοστάσια και χώροι δουλειάς!
Να μη μείνει εργάτης που δε μάθει τι προετοιμάζεται, που δε θα οργιστεί!
Να μη μείνει νέος, γυναίκα, συνταξιούχος, φτωχός αγρότης και επαγγελματίας που δε θα βγει στο δρόμο της σύγκρουσης μαζί με τους εργαζόμενους!

27/10/2015
Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: