Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο Νότης Μαριάς στηρίζει στην Ευρωβουλή το Κίνημα για τη σωτηρία του Ασωπού



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Νότης Μαριάς στηρίζει στην Ευρωβουλή το Κίνημα για τη σωτηρία του Ασωπού.
Το Κίνημα για τη σωτηρία του Ασωπού στηρίζει με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 7/10/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Μιλώντας για την μόλυνση των ποταμών στην Ελληνική Επικράτεια ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι πολλά ποτάμια στην Ελλάδα όπως ο Στρυμόνας, ο Νέστος, ο Αξιός, ο Λουδίας, ο Γαλλικός, ο Πηνειός, ο Αλιάκμονας και κυρίως ο Ασωπός έχουν μολυνθεί από βιομηχανικά και αστικά λύματα.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε «Τα προβλήματα είναι οξυμένα στον Αλιάκμονα και στον Πηνειό. Στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού όμως η κατάσταση είναι δραματική και το πρόβλημα χρονίζει. Οι μετρήσεις στην περιοχή δείχνουν την ύπαρξη βαρέων μετάλλων και εξασθενούς χρωμίου που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε «Οι τοπικές αρχές και κυρίως οι κάτοικοι παλεύουν εδώ και χρόνια ενάντια σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα. Αυτό το Σάββατο 10 Οκτωβρίου πραγματοποιούν άλλη μία κινητοποίηση για το θέμα. Στηρίζω την κινητοποίησή τους και καλώ την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ασωπό αλλά και στα άλλα ποτάμια της Ελλάδος. Διαφορετικά θα φέρει όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις εγκληματικές ευθύνες στο θέμα αυτό».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.






Δεν υπάρχουν σχόλια: