Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Γιούλα Μπασδέκη:Η αθλούμενη ποδηλάτισσα του Διστόμου

Πηγή/Αναδημοσίευση: alsosnews.gr

Ένας από τους καθημερινούς επισκέπτες του alsosnews.gr είναι η αθλούμενη ποδηλάτισσα Γιούλα Μπασδέκη.
Η Γιούλα είναι μόνιμη κάτοικος Διστόμου με έντονη αθλητική & πολιτιστική δράση στην περιοχή της. Αθλείται καθημερινά, επενδύοντας 1-3 ώρες του ελεύθερου χρόνου της, ασχολούμενη με την ποδηλασία. Κατά το παρελθόν μάλιστα, έπαιρνε πολύ συχνά μέρος σε τοπικούς αγώνες, ενώ σήμερα κάνει ποδηλατικούς γύρους με τον συναθλητή της Δημήτρη Ανέστη.
Πρόσφατα, στην επέτειο της σφαγής του μαρτυρικού Διστόμου η Γιούλα υπήρξε διοργανώτρια του ποδηλατικού δρόμου θυσίας.

Έχοντας την ποδηλασία ως τρόπο ζωής, προσπαθεί σε κάθε σχετική διοργάνωση να περάσει το μήνυμα για τα οφέλη της σε μικρούς & μεγάλους, καθώς είναι άθλημα για κάθε ηλικία.
Παράλληλα, η πολιτιστική της δράση, εκδηλώνεται μέσα από την ενεργοποίηση της στον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο και τα κοινωνικά δρώμενα.
Επικοινωνώντας με έναν κάτοικο Διστόμου, είναι πολύ φυσιολογικό η συζήτηση κάποια στιγμή να έρθει και στην «Σφαγή του Διστόμου» την 10.06.44 από τα Γερμανικά στρατεύματα, αλλά και τις σχετικές αποζημιώσεις. Για το θέμα αυτό και με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης που λαβαίνουν χώρα ετησίως, η Γιούλα αναφέρει χαρακτηριστικά:
« Δεν προβάλλουν τη σφαγή αλλά εμπνέονται από τους «σκοτωμένους», όπως αποκαλούν τους σφαγιασθέντες. Δεν πιστεύουμε πλέον ότι οι Γερμανοί θα πληρώσουν τις αποζημιώσεις. Ακόμα και να μας δώσουν χρήματα, δεν θα αισθανθούμε δικαίωση. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να μείνει ζωντανή η μνήμη».
Για το www.alsosnews.gr
Νεοκλής Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: