Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Β' ΓΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ


Μια ομάδα ελληνόπουλων της Γερμανίας, γόνοι Ελλήνων μεταναστών στην χώρα αυτή, ήρθαν σήμερα με το Λύκειο τους και τους Έλληνες καθηγητές τους, να προσκυνήσουν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.
Φοιτούν στην 2η Λυκείου του ελληνικού κλάδου του Leibniz-Μontessori Gymnasium του Dusseldorf και ήλθαν συνοδευόμενοι από τους Έλληνες καθηγητές, τον Ιωάννη Κοτούπα και την Αλεξία Μυριούνη, που είναι υπεύθυνη του Ελληνικού Προγράμματος του γερμανικού Γυμνασίου-Λυκείου του Ντίσελντορφ.
Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρατηρήσεις είδαν το ντοκιμαντέρ και άκουσαν την ειδική ενημέρωση από την Εκπαιδευτικό Φιλόλογο Αμαλία Παπαϊωάννου.
Το Leibniz-Μontessori Gymnasium Dusseldorf είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Γερμανία που έχει δίγλωσσο ( Γερμανικό - Ελληνικό) Κλάδο, στο πρωινό του πρόγραμμα : (http://www.allesgr.de/…/dusseldorf-leibniz-montessori-gymna… ).
Η επίσκεψη - προσκύνημα στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού είναι ένα μέρος της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Ελλάδα - μετά από το Δίστομο θα επισκέπτονταν τους Δελφούς.
Το σχολείο είχε έρθει και πέρυσι στο Δίστομο με τους ίδιους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μας πληροφόρησαν ότι οι δεκάδες Έλληνες μαθητές (φέτος είναι 70) του Προγράμματος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ενημέρωση που τους παρείχαν οι συμμαθητές τους όταν γύρισαν από το Δίστομο, ενώ και οι σχετικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο είχαν μεγάλη αλληλεπίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: