Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ολόκληρη η λίστα με τις υποψηφιότητες και τα βραβεία του 8ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Διστόμου 2018


Βραβεία
Υποψήφιοι:
1. Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα Μητέρα Μαμά»
2. Η θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Θεοδώρου
3. Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Ρενδία Λέξις» «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.
4. Η Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννα Μαυρολέων
5. Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" με το έργο του John Gaye, «Η Όπερα Του Ζητιάνου»
6. θεατρική σκηνή Καρδίτσας με το έργο του Γκράχαμ Γκριν «Living Room».
7. θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες.
8. θεατρική Ομάδα Ορχομενού "οιπότες του Θεάτρου" με το έργο "Λευκές Ανάσες»σε σκηνοθεσία Γιώργου Χουλιάρα.
Βραβείο καλύτερου Προγράμματος :
Υποψήφιοι:
1.Βασίλης Μουτσόπουλος από Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Ρενδία Λέξις» «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.
2. Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" με το έργο του John Gaye, «Η Όπερα Του Ζητιάνου» σε σκηνοθεσία Νίκης Κατσαρού
3. Η θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Θεοδώρου.
4. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στο Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" με το έργο του John Gaye, «Η Όπερα Του Ζητιάνου» σε σκηνοθεσία Νίκης Κατσαρού
Βραβείο Καλύτερης Αφίσας:
Υποψήφιοι:
1. Γιώργος Σαμαντζής από την Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπουζάνη.
2. Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" με το έργο του John Gaye, «Η Όπερα Του Ζητιάνου»
3. Δημήτρης Σερέτης από Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Ρενδία Λέξις» «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.
4. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στον Γιώργο Σαμαντζή για την Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα'' με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
Βραβείου Φωτισμού:
Υποψήφιοι:
1. Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
2.Παναγιώτης Γαβαλάς από Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Ρενδια Λέξις» «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.
3. Παναγιώτης Ναρλής από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων
4. Η θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Θεοδώρου.
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στον Δημήτρη Θεοδώρου με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος» από την θεατρική ομάδα Οινοφύτων«Δημοσθένης Λιάπης»
& στην Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες .
Βραβείο Κίνησης:
Υποψήφιοι:
1. Εύη Σιδέρη από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων
2.Κατερίνα Μπουζάνη από την Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
3. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στην Εύη Σιδέρη για την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων
Βραβείο Σκηνικών:
Υποψήφιοι:
1. Αιμιλία Αποστολίδου από την  Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας  Μαυρολέων.
2. Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
3. θεατρική σκηνή Καρδίτσας με το έργο του Γκράχαμ Γκριν «Living Room».
4. Αγγελίνα Παγώνη από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Ρενδια Λέξις» «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ Στην Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
Βραβείο Κοστουμιών:
Υποψήφιοι:
1. Η θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Θεοδώρου
2. Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
3. Αιμιλία Αποστολίδου από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων
4. Ελένη Ορκοπούλου από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα Μητέρα Μαμά»
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ στην Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
Βραβείο Μουσικής επιμέλειας:
Υποψήφιοι:
1. Η θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Θεοδώρου
2. Παναγιώτης Ναρλής από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων
3. Αλέκος Ξανθάκης από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα Μητέρα Μαμά»
4. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στον Δημήτρη Θεοδώρου από την θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Θεοδώρου
Και στον Παναγιώτη Ναρλή από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων

Βραβείο Α' ανδρικού ρόλου:
Υποψήφιοι:
1. Ηλίας Λέκκας για τον ρόλο του Μεμά από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα Μητέρα Μαμά»
2. Δημήτρης Θεοδώρου για τον ρόλο του Ιάχου από την  θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος»
3. Βασίλης Μουτσόπουλος για τον ρόλο του Σόλωνα Καραλέων από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Ρενδία Λέξις» «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά .
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΜΕΝΕΤΑΙ στον Ηλία Λέκκα για τον ρόλο του Μεμά από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα Μητέρα Μαμά» σε σκηνοθεσία Πολυξένης Ορκοπούλου και του Αλέκου Ξανθάκη.
Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου:
Υποψήφιες:
1. Πολυξένη Ορκοπούλου - Ξανθάκη για τον ρόλο της Μάνας από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα Μητέρα Μαμά»
2. Μαρίνα Γουναροπούλου για τον ρόλο της Τερέζας από την θεατρική σκηνή Καρδίτσας με το έργο του Γκράχαμ Γκριν «Living Room» σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.
3. Ειρήνη Ψωμοπούλου για τον ρόλο της Λιάς από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Ρενδία Λέξις» «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.
4. Πόπη Πλαστήρα για το ρόλο της Έλεν από την θεατρική σκηνή Καρδίτσας με το έργο του Γκράχαμ Γκριν «Living Room» σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ από κοινού στην Πολυξένη Ορκοπούλου - Ξανθάκη από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα Μητέρα Μαμά» και την Στην Μαρίνα Γουναρόπουλου από την θεατρική σκηνή Καρδίτσας.

Βραβείο Β' ανδρικού ρόλου:
Υποψήφιοι:
1. Τάσος Ρούσσης για τον ρόλο του Στρατιώτη από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο  ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων
2. Αλέκος Ξανθάκης για τον ρόλο του Σωτηράκη από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα Μητέρα Μαμά»
3. Αντώνης Καραθανάσης για τον ρόλο του Κάσσιου από την θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος»
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στον Αλέκο Ξανθάκη για τον ρόλο του Σωτηράκη από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα Μητέρα Μαμά»
Βραβείο Β' γυναικείου ρόλου:
Υποψήφιες:
1. Ευαγγελία Χριστάνα από την Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
2. Βασιλική Μπερτσία για τον ρόλο της Βαρβάρας από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου ''Μάνα Μητέρα Μαμά''
3. Μάγδα Γιώτη για τον ρόλο της Μάνας από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ από κοινού και στις τρεις υποψήφιες.
Βραβείο Σκηνοθεσίας:
Υποψήφιοι:
1. Πολύξενη Ορκοπούλου - Ξανθάκη και Αλέκος Ξανθάκης από την Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου ''Μάνα Μητέρα Μαμά''
2. Κατερίνα Μπουζάνη από την Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
3. Παναγιώτης Ναρλής από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Ρενδία Λέξις» «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά .
4. Δημήτρης Θεοδώρου από την θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» με το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος»
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στην  Πολύξενη Ορκοπούλου - Ξανθάκη και στον Αλέκο Ξανθάκη για την παράσταση''Μάνα Μητέρα Μαμά''
Βραβείο Γ' καλύτερης παράστασης:
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Ρενδία Λέξις» «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.

Βραβείο Β' καλύτερης παράστασης:
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ στην θεατρική ομάδα ''Κλεψύδρα''
με το έργο «Γάζα» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπουζάνη

Βραβείο Α' καλύτερης παράστασης:  
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ στην Θεατρική Ομάδα Περιγιαλίου Κορινθίας με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου ''Μάνα Μητέρα Μαμά'' σε σκηνοθεσία της Πολυξένης Ορκοπούλου -Ξανθάκη και του Αλέκου Ξανθάκη.

Ειδικό Βραβείο Μουσικής διδασκαλίας:
Υποψήφιοι :
1. Αναστάσιος Στέλλας από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων.
2. Κορνηλία Κουντούρη από το Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" με το έργο του John Gaye, «Η Όπερα Του Ζητιάνου»
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στον Αναστάσιο Στέλλα από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων.

Ειδικό Βραβείο Τραγουδιστικής Ερμηνείας
Υποψήφιοι:
1. Ο Αναστάσιος Στέλλας, η Μαρία Λυμπεράκου και ο Νίκος Φαμέλης από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων.
2. Η Ευαγγελία Χριστάνα από την Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
3. Ιωάννα Κατσαρού από το Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" με το έργο του John Gaye, «Η Όπερα Του Ζητιάνου»
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ στους Αναστάσιο Στέλλα , Μαρία Λυμπεράκου και Νίκο Φαμέλη από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων.
Ειδικό Βραβείο Σύνθεσης κειμένων
Υποψήφιοι:
1.Άννας Μαυρολέων από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος''της Άννας Μαυρολέων
2. Κατερίνα Μπουζάνη από την Θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα» με το έργο «Γάζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες
3. Γιώργος Χουλιάρας από την θεατρική Ομάδα Ορχομενού "οιπότες του Θεάτρου" με το έργο "Λευκές Ανάσες'' σε σκηνοθεσία Γιώργου Χουλιάρα.
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στην Άννα Μαυρολέων από την Θεατρική ομάδα «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το έργο ''Ο τελευταίος Πόλεμος'' της Άννας Μαυρολέων
Ειδικό βραβείο
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στην Νίκη Παπαγιαννάκη για την ιδιαίτερη και απρόβλεπτη ερμηνεία της, στην παράσταση ''Λευκές ανάσες''.
Έπαινος ζωντανής μουσικής
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στον Νίκο Κωνσταντέλλο για την παράσταση ''Η Όπερα του Ζητιάνου'' από το Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" σε σκηνοθεσία Νίκης Κατσαρού.
Έπαινος ερμηνείας 
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στον Γαβριήλ Ζήση από το Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" με το έργο του John Gaye, «Η Όπερα Του Ζητιάνου».
Έπαινος Ιδιαίτερης Θεατρικής Παρουσίας 
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ στην Πόπη Μαδιά για την θεατρική παράσταση «Φωνάζει Ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: