Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Ζήτησαν από τον Τόσκα τη στελέχωση του μουσείου με προσωπικό

Πηγή/Αναδημοσίευση: Thedoc 
Έκπληκτος έμεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας από τα όσα του είπαν ο Δήμαρχος Διστόμου και οι υπεύθυνοι του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο Δίστομο.
Ο κ. Τόσκας ενημερώθηκε ότι το Μουσείο «μετρά» 21.000 επισκέπτες τους τελευταίους 20 μήνες, νούμερο εντυπωσιακό αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι το Δίστομο είναι μία μικρή ημιορεινή κωμόπολη.
Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση του προκάλεσε, ωστόσο, το γεγονός ότι το 20-30% από τους επισκέπτες είναι Ευρωπαίοι (οι περισσότεροι των οποίων Γερμανοί).
Για προβολή του πλήρους άρθρου ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Όπως είπαν στον υπουργό τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Μουσείου, οι Γερμανοί επισκέπτονται το χώρο και φεύγουν βουρκωμένοι αναλογιζόμενοι τις σφαγές που προκάλεσαν οι πρόγονοί τους.
Για το τέλος της κουβέντας τους με τον υπουργό οι υπεύθυνοι του Μουσείου άφησαν τη διατύπωση ενός πάγιου και δίκαιου αιτήματός τους. Αυτό που ζητούν είναι τη στελέχωση του Μουσείου με υπαλλήλους, καθώς αυτό λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές και χωρίς κανέναν υπάλληλο. Ο κ. Τόσκας δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους στον υπουργό Πολιτισμού και στον υπουργό Εσωτερικών και πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για τη λύση του προβλήματος.
Η παρουσία Τόσκα στο Δίστομο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης σπουδαστών σχολών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή.
«Οι επισκέψεις σε ιστορικούς τόπους μαρτυρίου όπως το Δίστομο και τα Καλάβρυτα καθιερώθηκαν προκειμένου να γνωρίσουν οι σπουδαστές των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σχολών σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας και να εδραιωθούν οι δημοκρατικές και πατριωτικές αντιλήψεις», επισήμανε.
«Χωρίς τη γνώση της ιστορίας μας δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το τόπο μας. Το φασισμό και το ναζισμό τον πλήρωσε με αίμα η χώρα μας – η χώρα η οποία γέννησε τη Δημοκρατία. Και αυτό δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να το υπενθυμίζουμε στη νέα γενιά. Η εδραίωση της Δημοκρατίας απαιτεί ένα διαρκή αγώνα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: