Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ''Αφεντικά και δούλοι'' σήμερα, από την Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού

Έβδομη ημέρα του φεστιβάλ μας σημερα και οι παραστάσεις συνεχίζονται,προσφέροντας στο κοινό θέαμα τεράστιου θεατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Αποψε φιλοξενούμε τη Θεατρικη Ομάδα του Αιτωλικού με το εργο "Αφεντικά και Δούλοι",μια μουσικη παρασταση βασισμένη στο εργο του Πιερ Ντε Μαριβω,"Το Νησι των Σκλάβων".
Για το έργο:
Τέσσερις ναυαγοί σε ένα νησί, αναγκάζονται να συμμορφωθούν με το τοπικό έθιμο που θέλει τους αφέντες να αλλάζουν ρόλους με τους σκλάβους τους. Απέναντί τους, ακόμη ένα πρόσωπο – αυτό που θα επιβάλλει τους κανόνες… Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι μοιάζει να έχει ευγενείς σκοπούς: οι αφέντες θα αντιληφθούν βιωματικά τι σημαίνει άσκηση εξουσίας, οι σκλάβοι θα δοκιμαστούν ως αφέντες, οι αξίες της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας θα θριαμβεύσουν. Το πέμπτο πρόσωπο, εκπρόσωπος της εξουσίας αυτής της ουτοπικής πολιτείας που κατοικείται από τους απογόνους εξεγερμένων σκλάβων της αρχαίας Αθήνας, αναπαράγει το πείραμα.

Αφεντικά και ΔούλοιΟι αφέντες αλλάζουν ρούχα με τους σκλάβους τους, τα όρια ανάμεσα στο θέατρο και τη ζωή γίνονται δυσδιάκριτα. Η μουσική – αυτή τη φορά ζωντανά στη σκηνή – από τους «Μέτοικους» εισβάλλει δυναμικά επιχειρώντας να διεμβολίσει τις βεβαιότητές μας. Πώς θα εξελιχθεί αυτό το παιχνίδι; Θα λάμψει η αλήθεια ή μήπως τελικά «όλα είναι θέατρο, ψέματα και ύπουλα μπερδέματα»;
Η παρασταση ξεκινάει στις 21:00 στο κλειστο γυμναστήριο Διστομου,ελπίζοντας πως απο αυριο Παρασκευη,οι παραστάσεις θα μεταφερθούν στο αμφιθέατρο Μαυσωλείου.
Αξιζει να σημειώσουμε πως μετα απο πολλή δουλεια της ομάδας μας και παρεμβάσεις των συνεργαζόμενων με την ομάδα μας τεχνικών,η ακουστική στο κλειστο γυμναστήριο βελτιώθηκε αισθητά.
Σας καλούμε ολους να στηρίξετε τις προσπάθειες μας και τις προσπάθειες των θεατρικών ομάδων που προσπαθούν να παρουσιάσουν το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.
Σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: