Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - Σήμερα η παράσταση "Απο Αλλο Τόπο".

Συνεχίζεται το φεστιβάλ μας για 6η μερα έχοντας μεταφέρει πια τις παραστάσεις των ομάδων στο κλειστο γυμναστήριο Διστομου λογω κακών καιρικών συνθηκών.
Η προσέλευση του κοινού στην χθεσινή παρασταση ηταν συγκινητική και τους ευχαριστουμε ολους για την στήριξη στην προσπαθεια μας για εξεύρεση λύσεων με σκοπο την,οσο το δυνατόν,καλυτερη διεξαγωγή του φεστιβάλ μας.
Σημερα λοιπον σειρα εχει το Θεατρικό Εργαστηρι Δήμου Νίκαιας-Ρεντη "Ρενδια Λεξις" με το εργο "Απο Αλλο Τόπο".
«…από άλλο τόπο…»
…εμείς, να μας μιλήσουμε θέλαμε…
Δεν ξέρουμε αν πρέπει να τους λέμε μετανάστες ή πρόσφυγες. Δεν τους γνωρίζουμε. Δεν γνωρίζουμε πόσοι πραγματικά έχουν έρθει στη χώρα μας από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, έχουν περάσει απ’ τα βουνά και τις θάλασσές μας, έχουν παραμείνει εδώ νόμιμα ή παράνομα. Δεν γνωρίζουμε πόσοι κυκλοφορούν στις πόλεις μας, φανερά ή κρυφά. Δεν ξέρουμε αν βρίσκονται εδώ μόνο λίγες μέρες ή ολόκληρα χρόνια.

Κάποιους από όλους αυτούς (ελάχιστους) προσπαθήσαμε να δούμε, να ακούσουμε, να καταλάβουμε, να καταγράψουμε τα χρονικά τους. Δεν τρέξαμε στα σύνορα για να τους αναζητήσουμε. Ήταν εδώ, στη γειτονιά μας. Και σε κάποιους (ελάχιστους) δανείσαμε τις φωνές μας κι ας μη μιλάμε τις γλώσσες τους.
Και μιλάμε σ’ εμάς. Μιλάμε γι’ αυτούς. Τους ελάχιστους.
Μήπως μπορέσουμε επί τέλους και τους γνωρίσουμε. Ελάχιστα.
Έστω κι αν είναι από άλλο τόπο…"
Η παρασταση ξεκινάει στις 21:00 στο κλειστο γυμναστήριο Διστομου.
Σας περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: