Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Με το έργο ''Μάνα Κουράγιο'', από την Θεατρική Ομάδα Αυγόρου Κύπρου "Δημιουργείν'', κλείνουν οι παραστάσεις για το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δίστομο

8η ημέρα του φεστιβάλ μας σημερα και μετα την προσωρινή μεταφορά του στο κλειστό γυμναστήριο λογω άσχημων καιρικών συνθηκών, μεταφέρεται και παλι στον φυσικό του χώρο, το αμφιθέατρο Μαυσωλείου Διστόμου.
Απ'οψε λοιπόν διαγωνίζεται και η τελευταία ομάδα για φέτος, η Θεατρική Ομάδα Αυγόρου Κύπρου "Δημιουργείν'', με το σπουδαίο εργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, "Μάνα Κουραγιο".
Λίγα λόγια για το έργο:
Η Άννα Φίρλινγκ, η κατεξοχήν αρνητική ηρωίδα του Μπρεχτ με το παραπλανητικά συναισθηματικό όνομα Κουράγιο, μάνα τριών παιδιών από…. Τέσσερις πατεράδες, εμπόρισσα προσαρτημένη με τον αραμπά της στο στρατό, ζει από τον πόλεμο, παθαίνει από αυτόν όσα αντέχει και δεν αντέχει άνθρωπος, αλλά δεν μαθαίνει.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το έργο οφείλει να δείχνει «πως τα μεγάλα εμπορικά αλισβερίσια στους πολέμους δεν γίνονται από τους μικρούς, πως ο πόλεμος μετατρέπει τις ανθρώπινες αρετές σε θανατηφόρες – ακόμη και για τους κατόχους τους – και πως για την καταπολέμηση του πολέμου καμία θυσία δεν είναι υπερβολικά μεγάλη».
Η παρασταση ξεκινάει στις 21:00 στο αμφιθέατρο Μαυσωλειου Διστομου.
Μετα την συγκινητική σας στήριξη καθ'ολη τη διάρκεια του φεστιβάλ, σας περιμένουμε και αποψε στον φυσικό μας χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: