Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Να τα εκατοστίσει! -Για τα γενέθλια του μεγάλου μας Μίκη

Από ΣΙΒΥΛΛΑ


Σήµερα ο Μίκης Θεοδωράκης, συµπληρώνει ογδόντα πέντε χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα κρητικό και µητέρα σµυρνιά.

Για να τιµήσουν τη γιορτή του παλιοί και νέοι συνεργάτες του, τραγουδιστές, συνθέτες και ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι, σχεδίασαν ένα µουσικό πρόγραµµα - δώρο γενεθλίων στο Θέατρο του Λυκαβηττού, απόψε στις 21:00.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Προσπεράσαμε τα λάθη της Ιστορίας Μαθητές από τη Νυρεμβέργη και το Δίστομο στέλνουν μήνυμα συμφιλίωσης . Από την εφημερίδα ''Τα Νέα''.


ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑΜήνυμα συμφιλίωσης και αδελφοσύνης των λαών έστειλαν μαθητές του μαρτυρικού Διστόμου, οι οποίοι φιλοξενούν μαθητές από τη Γερμανία, αποδεικνύοντας πως οι νέοι μπορούν να αφήσουν πίσω τους τα λάθη του παρελθόντος.
«Δεν υπάρχει κάτι να μας χωρίζει. Είμαστε φίλοι, κάνουμε τις ίδιες σκέψεις, μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις. Αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε. Οτι Ελληνες και Γερμανοί είναι κοντά, μπορούν να προσπεράσουν τα λάθη της Ιστορίας και να δώσουν το παράδειγμα πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και μπορούν μαζί να καταφέρουν πολλά», λέει στα «ΝΕΑ» η 16χρονη Κατερίνα Παντίσκα.

Η πρωτοβουλία της ανταλλαγής μαθητών άρχισε τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και ανήκει στην Ευαγγελική Εκκλησία της Νυρεμβέργης, η οποία σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου και τον τοπικό Πολιτισμικό Σύλλογο κάθε χρόνο φέρνει κοντά τις δύο πόλεις. Οι μαθητές φιλοξενούνται στα σπίτια των φίλων τους, μαθαίνουν την ιστορία του τόπου και ανταλλάσσουν το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών.

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Το τι έγινε στο παρελθόν δεν μπορεί να αμαυρώσει τις καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ μας. Αντίθετα, αντιλαμβανόμαστε τα λάθη της Ιστορίας, καταδικάζουμε τη βία και την αιματοχυσία και στέλνουμε το μήνυμα πως πάνω από όλα είμαστε νέοι άνθρωποι που μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρει η επικεφαλής της ομάδας των γερμανών μαθητών, Κλαούντια Μπούχερ.

Η ίδια είχε έρθει πριν από μερικά χρόνια ως μαθήτρια και πλέον χαίρεται πολύ που επιστρέφει ως συνοδός. Είναι, όπως λέει, η απόδειξη πως μέσα από αυτές τις συναντήσεις, η φιλία μεταξύ των παιδιών παραμένει ζωντανή και αληθινή. Το μήνυμα αυτό είναι ακόμα επίκαιρο, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα. «Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί. Είμαι η Κλαούντια και όχι η κ. Μέρκελ. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω καλούς φίλους και πως επιθυμώ γι΄ αυτούς το καλύτερο», σημειώνει.

«Ο τόπος μας δεν μπορεί να ξεχάσει τη σφαγή. Οι μνήμες παραμένουν ζωντανές και αναλλοίωτες. Στόχος μας είναι οι νέες γενιές να διατηρήσουν αυτήν την ιστορική μνήμη, αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης και ισότητας μεταξύ των λαών. Τα παιδιά χαίρονται για αυτήν την πρωτοβουλία, έχουν πολύ καλές σχέσεις, τις οποίες διατηρούν και πέρα από την ανταλλαγή των επισκέψεων και αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για τις επόμενες γενιές», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Μίνα Κώτσου, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου και υπεύθυνη του προγράμματος των ελλήνων μαθητών.


Το σήμερα και το χθες

Η ΣΦΑΓΗ του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944, αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της περιοχής. Οι γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 228 κατοίκους του Διστόμου, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά κάτω των 16 χρόνων, ως αντίποινα για την ενέδρα ανταρτών λίγες μέρες νωρίτερα, στην οποία σκοτώθηκαν περίπου 40 Γερμανοί, ανάμεσα στους οποίους και ο επικεφαλής αξιωματικός. Οι μνήμες παραμένουν ζωντανές και οι επόμενες γενιές δεν ξεχνούν, ωστόσο αυτό που μεταφέρουν στο μέλλον είναι πως ποτέ πια δεν πρέπει να επαναληφθούν οι φρικαλεότητες. Οι μαθητές από τη Νυρεμβέργη επισκέφθηκαν το Μνημείο του Διστόμου, κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής, ενώ επισκέφθηκαν και την Αθήνα, όπου ξεναγήθηκαν στον Ιερό Βράχο (φωτό) και το Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Πρωτοβουλία - Κάλεσμα από τον υποψήφιο Δήμαρχο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, Ιωάννη Πατσαντάρα.

Πρωτοβουλία – Κάλεσμα Του Γιάννη Λάμπρου Πατσαντάρα Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Επίτιμου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας


Αράχωβα 27.7.2010

Προς Τον κ.Γεώργιο Δ. Ανδρέου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αράχωβας και δι’ αυτού προς τους κ.κ. 1. Γεώργιο Ε. Ανδρέου - Λεόντιο, Δήμαρχο Αράχωβας, Θεόδωρο Ι. Κοκκοβό, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Αράχωβας και Ιωάννη Νικολάου Γεωργακό, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Αράχωβας, αλλά και με την δημοσίευσή της προς όλους τους κατοίκους της Αράχωβας, του Διστόμου, της Αντίκυρας και του Στειρίου.

Κύριε πρόεδρε, αξιότιμοι κύριοι

Σεβόμενος τους θεσμούς και ανταποκρινόμενος στο δημόσιο κάλεσμά σας, ως μελών της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για ενωτικό ψηφοδέλτιο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, στα πλαίσια του νέου Δήμου, στον οποίο εντάχθηκε η πόλη μας, αλλά και στην επιθυμία πολλών συμπολιτών μας και συνδημοτών μας πλέον και των άλλων πόλεων στα πλαίσια του νέου Δήμου και διαβλέποντας την καθοριστική σημασία των προσεχών εκλογών για το νέο Δήμο, απευθύνομαι σε εσάς και δι’ υμών στους δημότες της Αράχωβας κατ’ αρχήν, αλλά και σε όλους τους Δημότες του νέου διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου, για να γνωστοποιήσω δημόσια και να καταστήσω γνωστό σε όλους ότι, θέτω την εμπειρία και τις γνώσεις μου στις υπηρεσίες ενός τέτοιου ενωτικού ψηφοδελτίου.
Θεωρώ εξαιρετική την τιμή στο πρόσωπό μου και ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους επώνυμα ή ανώνυμα με πρότειναν ως ικανό να ηγηθώ στην ενωτική αυτή πρωτοβουλία, που αποτελεί σταθμό για τον τόπο μας, αλλά και την περιοχή.
Απευθύνομαι επίσης στους Δημότες του Διστόμου, Παραλίας Διστόμου της Αντίκυρας και του Στειρίου και τους δηλώνω, ευθύς εξ αρχής και κοιτώντας τους στα μάτια , ότι για μένα είναι και θα είναι όλοι ισότιμοι στα πλαίσια του νέου Δήμου. Άλλωστε την ισοτιμία αυτή εγγυάται η αναλογική εκπροσώπηση που προβλέπει ο νόμος και οι ανάγκες, ιδιαίτερα στην δύσκολη αυτή περίοδο για τον τόπο μας, που μας υποχρεώνει να συνεργαστούμε. Στόχος και φιλοδοξία μου είναι να είμαι ο Δήμαρχος όλων των δημοτών του νέου διευρυμένου Δήμου, πρώτος μεταξύ ίσων.
Η ενωτική πρωτοβουλία των δημοτών και των κατοίκων της Αράχωβας, είναι και πρέπει να αξιολογηθεί ως η αφορμή και η ευκαιρία να παραμερίσουμε όσα μας χώρισαν και μας χωρίζουν, να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον, να ενώσουμε το βουνό με την θάλασσα, τον τουρισμό με τα μεταλλεία και την βιομηχανία, να αναβαθμίσουμε την γεωργική παραγωγή και το περιβάλλον, να κάνουμε ένα Δήμο πρότυπο ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Να εμπεδώσουμε ότι από το νέο Δήμο είναι στο χέρι μας να ωφεληθούμε όλοι ή να ζημιωθούμε.
Υπόσχομαι να θέσω την εμπειρία και όσες ικανότητες απόκτησα στην καριέρα μου στην υπηρεσία όλων των δημοτών.
Καλώ όλους τους δημότες σε συστράτευση για να ενεργοποιήσουμε μαζί ανθρώπους ικανούς, με διαφορετικές αντιλήψεις και διαδρομές, αλλά και διαφορετικές πολιτικές απόψεις, ιδιαίτερα τους νέους, σε μια ενωτική και συντεταγμένη προσπάθεια για την ανάληψη της διοίκησης του νέου Δήμου. Σε αυτήν την προσπάθεια- η οποία είναι πλέον επιτακτική ανάγκη- δεσμεύομαι να λειτουργήσω ως συνεκτικός παράγοντας και καταλύτης εξομάλυνσης των διαφορών και σύγκλισης ανθρώπων και ομάδων, με μοναδικό σκοπό την προσφορά στους Δημότες και στις πόλεις μας.
Με ένα νέο όραμα, που δεν θα περιορίζετε σε στερεότυπες αντιλήψεις ούτε θα εγκλωβιστεί σε στεγανά κομματικής περιχαράκωσης. Ο Καλλικράτης αποτελεί τη σημαντικότερη ίσως μεταρρύθμιση στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Η νομοθέτησή του δημιουργεί νέα δεδομένα για τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας, για την αποτελεσματική και διαφανή λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την οικονομική και παραγωγική αναμόρφωση της Ελλάδας.
Παράλληλα όμως φέρνει και προβλήματα που μπορεί και πρέπει να λυθούν και θα λυθούν μόνο με ισοτιμία, συνεργασία και δουλειά, πολλή δουλειά, από πολλούς, που θα ενεργούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και μόνο. Μας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουμε ανθρώπους – εκπροσώπους – συμβούλους, ικανούς και με διάθεση προσφοράς, που θα αντιπροσωπεύσουν επάξια τις Πόλεις τους και θα δουλέψουν για την ευημερία και την προκοπή των κατοίκων .
Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι συνθήκες επιτάσσουν ευρείες συνεργασίες, συγκλίσεις δυνάμεων και σύμπραξη για την επιτυχία αυτού του σκοπού.
Καλώ ΟΛΟΥΣ τους δημότες του νέου Δήμου, αδιάκριτα, με συνέπεια και ευθύνη, να συμμετάσχουν ενεργά, μέσω της ενωτικής κίνησης της οποίας προτίθεμαι να ηγηθώ, στη συγκρότηση ενός ενωτικού ψηφοδελτίου με καθολική αποδοχή, για να δουλέψουμε όλοι μαζί για τη δημιουργία ενός Δήμου - πρότυπο.
Ενός Δήμου που, μέσα από την ισοτιμία και τη συνεργασία, θα τον οδηγήσουμε στην ευημερία και την προκοπή. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να σας διαβεβαιώσω για όλα τα παραπάνω με άμεση προσωπική επαφή. Η ευκαιρία, μας δίνεται τώρα.

Με εξαιρετική τιμή
Γιάννης Πατσαντάρας

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Ο Μπάμπης Γκολές στο Δίστομο, στην ταβέρνα του ''Κακούργου'', το Σάββατο 31 Ιουλίου

Ο μεγάλος τροβαδούρος του Ρεμπέτικου, Μπάμπης Γκολές, θα τραγουδήσει στο εξοχικό κέντρο ''Καστανιά'' του δικού μας ρεμπέτη, ''Κακούργου''.
Όπως και πέρυσι, έτσι κι φέτος, ο σεμνός καλλιτέχνης με την κυματιστή φωνή, θα μας χαρίσει μιά υπέροχη βραδιά.
Δείτε κι εδώ άρθα από άλλα blogs

To μαρτυρικό Δίστομο “γεννάει” τις γενιές της συναδέλφωσης των δύο λαών και της ειρήνης

Νεαροί μαθητές από τη Γερμανία βρίσκονται στο Δίστομο και θα παραμείνουν στη χώρα μας για επτά ημέρες, πριν αναχωρήσουν την Κυριακή για την χώρα τους.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΒΟΙΩΤΙΚΑαπο σίβυλλα

Μια έξοχη δημοσιογραφική δουλειά του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που τιμάει τη δημοσιογραφία!
Φέτος συμπληρώνονται 66 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου, που σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου 1944 και πέρασε στις μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας ως μία από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία προχώρησαν οι Γερμανοί Ναζί λίγο πριν την ήττα τους και την οριστική αποχώρησή τους από την Ελλάδα. Οι νεκροί έφθασαν τους 228, από τους οποίους 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 ετών.
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Νυρεμβέργης που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, συνεχίζεται και φέτος σε συνεργασία με τον μαρτυρικό Δήμο Διστόμου και τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου και αφορά την επίσκεψη και φιλοξενία κάθε χρόνο, εναλλάξ, Γερμανών μαθητών στο Δίστομο και Ελλήνων μαθητών στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.
Σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν και είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η συναδέλφωση των δύο λαών και η ειρήνη.
Ευχή και επιθυμία των νέων της Ελλάδας και της Γερμανίας, που είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον ιερό Βράχο της Ακροπόλεως και του νέου Μουσείου, είναι «Ποτέ πια πόλεμος, Ειρήνη σε όλο τον κόσμο».Οι Γερμανοί μαθητές και οι συνοδοί τους δήλωσαν ότι είναι κατενθουσιασμένοι, από την Ιστορία, τον Πολιτισμό, τις ομορφιές και τη φιλοξενία της Ελλάδας και ομολόγησαν ότι γνωρίζουν περισσότερα για την αρχαία Ελλάδα παρά για τη σύγχρονη. Περισσότερα
Ενδεικτικά μας ανέφεραν...


Σόφι : «Στην αρχή είχα επιφυλάξεις σχετικά με το τι θα αντιμετωπίσω στο Δίστομο, το καλωσόρισμα όμως των κατοίκων της περιοχής και η φιλοξενία τους με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα και να καταλάβω ότι μας δέχονται ως φίλους».


Κλαούντια - μια από τις δύο συνοδούς των παιδιών από τη Γερμανία: «Θεωρούμε αυτό το ταξίδι ως μια μεγάλη ευκαιρία για να γνωριστούμε με τα παιδιά και τους κατοίκους του Διστόμου, να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία της περιοχής και να πάμε ένα βήμα μπροστά ως γενιά συμφιλίωσης. Επισκεφθήκαμε χθες το Μνημείο του Διστόμου και αισθανθήκαμε πραγματική συγκίνηση».
 

Τζούλιεν: «Αισθάνθηκα σοκαρισμένη όταν παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ "Ένα Τραγούδι για την Αργύρη", λίγες ημέρες πριν έρθουμε στην Ελλάδα. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα για όσα είχαν γίνει στην περιοχή του Διστόμου από τους Γερμανούς στρατιώτες στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως, η παρουσία μας σήμερα εδώ στέλνει ένα μήνυμα συμφιλίωσης και ειρήνης».
 

Κατερίνα Παντίσκα: «Αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι που τα παιδιά αυτά βρίσκονται εδώ. Με αυτή την ανταλλαγή θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να συμφιλιωθούμε με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει κάτι που να μας χωρίζει, δεν είναι εχθροί μας, έχουμε συγχωρέσει αυτό που έγινε στο Δίστομο, δεν το ξεχνάμε, αλλά μπορούμε να είμαστε φίλοι χωρίς προκαταλήψεις. Αυτό ισχύει όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους τους κατοίκους του Διστόμου, γιατί όλοι χαίρονται που υπάρχει αυτή η ανταλλαγή μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Πιστεύω ότι αυτή η φιλία μεταξύ μας θα συνεχιστεί και θα διαρκέσει πέραν από αυτή την ολιγοήμερη επίσκεψη των Γερμανών μαθητών στην Ελλάδα».
 

Μίνα Κώτσου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου: «Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80 με πρωτοβουλία της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Νυρεμβέργης και από την πρώτη στιγμή οι Διστομίτες την αγκάλιασαν, δεν υπήρξε καμία έχθρα απέναντι στα παιδιά. Το Δίστομο δεν κρατά μίσος για τον γερμανικό λαό, αντιθέτως εμείς τους περιμένουμε κάθε χρόνο με πολύ αγάπη. Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη ακόμη και από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν χάσει πρόσωπα πολύ δικά τους. Οι Διστομίτες δεν κρατούν μίσος, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε τους νεκρούς μας, τους οποίους και τιμάμε κάθε χρόνο. Αυτή η ανταλλαγή έχει ακριβώς αυτό το σκοπό: την προώθηση της φιλίας μεταξύ των νέων ανθρώπων και την εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης. Η διατήρηση του μίσους δεν εξυπηρετεί κανέναν, αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μην υπάρξει ποτέ άλλο Δίστομο».
Οι νεαροί μαθητές από τη Γερμανία θα παραμείνουν στη χώρα μας για επτά ημέρες και θα αναχωρήσουν την Κυριακή. Αύριο, θα επισκεφθούν το Ναύπλιο και την Επίδαυρο, την Πέμπτη τη Λιβαδειά, την Παρασκευή την Ιτέα και το Γαλαξίδι, ενώ φυσικά δεν θα λείψουν και οι αποδράσεις στις κοντινές παραλίες για τις απαραίτητες καλοκαιρινές βουτιές.
Το Ιστορικό των Αποζημιώσεων
Αναζητώντας την τύχη των διεκδικήσεων των κατοίκων του Διστόμου για αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος απευθυνθήκαμε στη δικηγόρο Κέλλυ Σταμούλη, κόρη του αείμνηστου δικηγόρου Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος είχε ξεκινήσει τον δικαστικό αγώνα, και παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωσή της για την πορεία αυτού του δικαστικού μαραθώνιου έως σήμερα: «Το 1995 συντάσσεται και κατατίθεται από τον Ιωάννη Σταμούλη αγωγή δια της οποίας οι συγγενείς των θυμάτων του Γ΄ Ράιχ του Διστόμου απαιτούν από το Γερμανικό Δημόσιο την υλική και ηθική ικανοποίησή τους για τα εγκλήματα-θηριωδίες που διέπραξαν κατά των συγγενών τους οι στρατιώτες του Γ΄ Ράιχ. Νομικά, η κίνηση αυτή του Σταμούλη, θεωρείται "παγκόσμια πρώτη", αφού για πρώτη φορά απαιτούνται αποζημιώσεις ατομικά από συγγενείς θυμάτων κατά αλλοδαπού δημοσίου (δηλαδή από άτομα και όχι από κράτος)
Ετσι, το 1997 εκδίδεται η υπ' αριθμόν 137/97 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία δικαιώνει τους Διστομίτες και επιδικάζει αποζημίωση για ψυχική οδύνη
Το 2000 το γερμανικό δημόσιο ασκεί αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά της αποφάσεως αυτής, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία απολαμβάνει του προνομίου της ετεροδικίας-δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν να δικάζεται (η Γερμανία) σε ξένη χώρα για τα εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν. Θεωρεί δηλαδή η Γερμανία ότι πρέπει να δικαστεί ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων και όχι ενώπιον των δικαστηρίων άλλης χώρας (!!!)
Εκδίδεται η υπ΄ αριθμόν 11/2000 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του γερμανικού δημοσίου και έτσι η Γερμανία από εκείνη τη στιγμή οφείλει πλέον να καταβάλει στους Διστομίτες τα ποσά που έχει επιδικάσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς το 1997 (περίπου 60 εκατ. ευρώ με τους τόκους έως σήμερα)
Η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τα ποσά που δια της ως άνω δικαστικής αποφάσεως οφείλει και έτσι ο Ιωάννης Σταμούλης προχωράει σε αναγκαστική εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα.
Το γερμανικό δημόσιο ασκεί αμέσως ανακοπή (το 2002) και ισχυρίζεται ότι για να γίνει αναγκαστική εκτέλεση κατά των περιουσιακών του στοιχείων στην Ελλάδα απαιτείται η προηγούμενη άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης βάσει της διατάξεως 923 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Σημειωτέον ότι παρόμοια διάταξη δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου!!!
Η ανακοπή του γερμανικού δημοσίου γίνεται δεκτή από το ελληνικό δικαστήριο και ως εκ τούτου οι Διστομίτες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους αφού όλοι ανεξαιρέτως οι Υπουργοί Δικαιοσύνης από το 2000 έως και σήμερα αρνούνται να δώσουν την άδεια
Το 2004 ο Ιωάννης Σταμούλης, συνειδητοποιώντας το αδιέξοδο που του προκαλεί ο εκάστοτε Υπουργός Δικαιοσύνης, "βάζει σε εφαρμογή" τον Κανονισμό 44/2001 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δυνάμει του οποίου η ελληνική αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου της Λιβαδειάς μπορεί να κηρυχτεί εκτελεστή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Επιλέγει την Ιταλία προκειμένου να κινήσει αυτήν τη διαδικασία και πράγματι το Νοέμβριο του 2008 (μετά από 4χρονο αγώνα και στην Ιταλία) κηρύσσεται εκτελεστή η απόφαση της Λιβαδειάς στην Ιταλία. Οι Διστομίτες δηλαδή μπορούν να δικαιωθούν από τους Ιταλούς δικαστές, αφού η ελληνική πολιτεία πεισματικά αρνείται να ευαισθητοποιηθεί και να ικανοποιήσει τους Ελληνες...
Σημειωτέον ότι ο Ελληνας Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί ανά πάσα στιγμή να δώσει το πράσινο φως προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία αναγκαστικής εκτελέσεως και ως εκτούτου οι Ελληνες να αποζημιωθούν επιτέλους για τις θηριωδίες των Γερμανών. Ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει πάρει σαφή θέση ως προς τις προθέσεις του αναφορικά με το ζήτημα αυτό που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί τόσους Ελληνες.
Εν τω μεταξύ η Γερμανία προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο η Ιταλία έπραξε νόμιμα αναγνωρίζοντας (κηρύσσοντας εκτελεστή την ελληνική απόφαση στην Ιταλία) στους Ελληνες το δικαίωμα να αποζημιωθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ιταλία. Φημολογείται ότι η Γερμανία προσέφυγε στη Χάγη προκειμένου να αποτρέψει άλλες χώρες να ζητήσουν αποζημιώσεις (με ατομική προσφυγή όπως οι Διστομίτες) για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ. Προ δύο μηνών με Διάταγμά του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέστειλε όλες τις διαδικασίες εκτελέσεως κατά περιουσιακών στοιχείων αλλοδαπού δημοσίου μέχρι το τέλος του 2011.
Είναι φανερό ότι το θέμα του Διστόμου έχει πλέον πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αποδεικνύεται ότι η πρωτοβουλία και ο αγώνας του Ιωάννη Σταμούλη σίγουρα τάραξε τους διεθνείς νομικούς κύκλους!».
 

από σίβυλλα

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θύματα της δεξιάς: Σωτηρία Βασιλακοπούλου . Ένα άρθρο από το blog Σίβυλλα.

Από την ιστοσελίδα ΣΙΒΥΛΛΑ
Σωτηρία Βασιλακοπούλου, φοιτήτρια, στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ), μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες του εργοστασίου ΕΤΜΑ καλώντας σε κινητοποιήσεις (28 Ιούλη 1980)

Η θυσία της εμπνέει τους αγώνες της νέας γενιάς


Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

«Το παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου είναι περήφανη απάντηση στη βρώμικη προπαγάνδα των χορτάτων παπαγάλων των αστών που μιλάνε χλευάζοντας για τα παιδιά με τα "κοντά παντελονάκια", που δίνουν τη μάχη των απεργιακών φρουρών στα εργοστάσια, στα βαπόρια, σε όλους τους χώρους δουλειάς». Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, στην ανακοίνωσή του για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη δολοφονία της συντρόφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

Η συντρόφισσα Σωτηρία δολοφονήθηκε την ώρα που... μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και στις εργάτριες έξω από το εργοστάσιο - κάτεργο της ΕΤΜΑ. Δολοφονήθηκε από την εργοδοσία, η οποία έδωσε την καθαρή εντολή: "Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανέναν λόγο".

Η συντρόφισσα Σωτηρία ήταν φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έπεσε έξω από την πύλη του εργοστασίου σε μια από τις εκατοντάδες εξορμήσεις της Οργάνωσης Σπουδάζουσας για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων. Δολοφονήθηκε κρατώντας τις προκηρύξεις του ΚΚΕ στο χέρι και μια πικέτα που έγραφε: "Παλέψτε μέσα απ' τα σωματεία για πραγματικές αυξήσεις - ΚΚΕ". 30 χρόνια μετά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει περιορισμούς και απαγόρευση της πολιτικής δράσης, της διακίνησης των πολιτικών ιδεών σε δημόσιους χώρους, σε χώρους δουλειάς.

Το παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου είναι περήφανη απάντηση στη βρώμικη προπαγάνδα των χορτάτων παπαγάλων των αστών, που μιλάνε χλευάζοντας για τα παιδιά με τα "κοντά παντελονάκια", που δίνουν τη μάχη των απεργιακών φρουρών στα εργοστάσια, στα βαπόρια, σε όλους τους χώρους δουλειάς. Με τον ίδιο τρόπο χλεύαζαν τα τσιράκια και οι μπράβοι της εργοδοσίας τη νεκρή συντρόφισσά μας ακόμη και λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της. "Σκοτώθηκε. Ε, και λοιπόν τι έγινε;", έλεγε ο λακές της ΕΤΜΑ.

Τριάντα χρόνια μετά, το παράδειγμα και η θυσία της συντρόφισσας Σωτηρίας εμπνέει τους αγώνες της νέας γενιάς. Ενάντια στη λήθη που σπέρνουν οι αστοί, αφού δεν μπορούν να οικειοποιηθούν ή να μετατρέψουν σε αβλαβή εικονίσματα τέτοιου μεγέθους αγωνιστικά παραδείγματα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα σβήσουν.
Η ΚΝΕ, 30 χρόνια μετά, συνεχίζει σε αυτό το δρόμο. Στην Απόφαση του 10ου Συνεδρίου τονίζουμε: "Ολη μας η προσοχή συγκεντρώνεται στην εργατική, εργαζόμενη, άνεργη νεολαία, στους νέους και τις νέες της μαθητείας, στην ειδικευόμενη νεολαία, στα παιδιά των αυτοαπασχολούμενων φτωχών και της φτωχής αγροτιάς, γιατί η βάση είναι η εργατική δουλειά(...) Ο πρωτοπόρος ρόλος της ΚΝΕ στο κίνημα της νεολαίας κατακτιέται πρώτα απ' όλα με τον πρωτοπόρο ρόλο των νέων κομμουνιστών στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα μαγαζιά".
Το κεφάλαιο ήταν και παραμένει αδίστακτο. Η κρίση που μαστίζει το καπιταλιστικό σύστημα το κάνει ακόμη πιο βάρβαρο, πιο επιθετικό απέναντι στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και της νέας γενιάς. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., σαρώνουν τα λαϊκά δικαιώματα. Καλούμε τη νεολαία σε ξεσηκωμό! Η επίθεση σήμερα αφορά πρώτα και κύρια τη νέα γενιά, που τη θέλουν όχι απλά στη γωνία, όχι απλά μέσα στη μοιρολατρία και την απάθεια, αλλά θέλουν να την μετατρέψουν σε ενεργό υποστηρικτή αυτής της πολιτικής.
Για την εργατική τάξη, για τη νεολαία, υπάρχει διέξοδος. Είναι ο δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας, για να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής, να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός στην οικονομία και εργατικός - λαϊκός έλεγχος. Είναι ο δρόμος της πάλης για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Το ΚΣ της ΚΝΕ κλείνει την ανακοίνωσή του με τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου:

«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει


Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει


Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Πτώση ανεμόπτερου στην Παραλία Άγίου Νικολάου στο Δίστομο; ( Από ανεπιβεβαίωτη μαρτυρία κατασκηνωτή ).

Από τον Crazy buthcer


Έρευνες για τον εντοπισμό ανεμόπτερου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Δίστομο, πραγματοποιούν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος μετά από πληροφορία κατασκηνωτή.
Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, Ρυμουλκό, αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

*Ελπίζουμε να είναι φήμη η πληροφορία, ή ανεπιβεβαίωτη εικασία

Το Δίστομο επισκέφθηκαν Έλληνες και Γερμανοί μαθητές

ΠΗΓΗ: ΒΟΙΩΤΙΑ

Συνάντηση φιλίας και ειρήνης στο μαρτυρικό Δίστομο είχαν σήμερα μαθητές του Διστόμου και της Νυρεμβέργης που φιλοξενούνται στο Δίστομο, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Νυρεμβέργης, σε συνεργασία του Δήμου Διστόμου και του τοπικού Πολιτισμικού Συλλόγου .

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μαυσωλείο του Διστόμου, όπου κατέθεσαν στεφάνι και απέθεσαν λουλούδια, τιμώντας τους σφαγιασμένους από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Όσιου Λουκά, όπου τους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος και τους παρέθεσε γεύμα.
Αύριο οι μαθητές, Έλληνες και Γερμανοί, θα επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο και το νέο Μουσείο Ακροπόλης.

Ξαναπροβλήθηκε χτες 26 Ιουλίου 2010, το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ, ''Ένα τραγούδι για τον Αργύρη''.


Για πολλοστή φορά προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση ( ΕΤ1 ), το βιογραφικό και αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ του Stefan Haupt, '''Ενα τραγούδι για τον Αργύρη'', βασισμένο στη ζωή του συμπατριώτη μας Αργύρη Σφουντούρη.
Είναι πολύ σημαντικό και για την ιστορία του Διστόμου, αλλά και της Ελλάδας, να προβάλλονται τέτοια αριστουργήματα, που, αν μη τι άλλο, κάνουν και τον τόπο μας πιο γνωστό.
( ΚΛΙΚ ΕΔΩ )

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Αρνούμαστε να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ! Σαν σήμερα ( 21-7-1965 ),δολοφονήθηκε ο Σωτήρης Πέτρουλας από τη δεξιά και την κυβέρνηση της αποσταCiaς Νόβα, Μητσοτάκη

Από τον Crazy Butcer
ΠΗΓΗ : σίβυλλα
21 Ιούλη 1965, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά, η αστυνομία κατόπιν διαταγών του υπουργού δημόσιας τάξης, ναυάρχου Τούμπα, επιτίθεται στους συγκεντρωμένους φοιτητές. Ο 23 χρονος αγωνιστής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, Σωτήρης Πέτρουλας πέφτει νεκρός.               
Μουσική/Στίχοι : Μίκης Θεοδωράκης
Ερμηνεία : Βασίλης Παπακωνσταντίνου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα

σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά
σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά

Μάρτυρες ήρωες οδηγού -νε
τα γαλάζια μάτια του μάς καλού -νεΣωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
αηδόνι και λιοντάρι βουνό και ξαστεριά
αηδόνι και λιοντάρι βουνό και ξαστεριά

Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μάς καλούνεΣωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
οδήγα το λαό σου οδήγα μας μπροστά
οδήγα το λαό σου οδήγα μας μπροστά

Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μάς καλούνε
Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
                             

Διαρρήκτες με κλεμμένο αμάξι στα χέρια της αστυνομίας μετά από καταδίωξη. Το αμάξι κλεμμένο από Αλβανούς από την περιοχή Διστόμου.

Από τον Crazy butcher
Πηγή: Lamiareport
Ακόμη μια επεισοδιακή καταδίωξη είχαμε τη νύχτα στην περιοχή της Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα στις 4 περίπου τα ξημερώματα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στην Δαμάστα - Ηράκλεια - Κρίκελο - Αλεπόσπιτα αναστατώθηκαν ακούγοντας τα λάστιχα των αυτοκινήτων και τις σειρήνες των περιπολικών.
Η αστυνομία έκανε σήμα για έλεγχο σε ένα Renault ασημί στο οποίο επέβαιναν 3 άτομα. Ο οδηγός του δεν σταμάτησε και άρχισε η καταδίωξη από τα Αλεπόσπιτα μέχρι τη Δαμάστα, όπου οι άνδρες της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τους 2 από τους 3 επιβαίνοντες, οι οποίοι είναι Αλβανοί, περίπου 30 ετών, και είχαν κλέψει το αυτοκίνητο από την περιοχή του Διστόμου Βοιωτίας.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι 2 συλληφθέντες κρατούνται και ανακρίνονται από την Ασφάλεια Λαμίας, ο δε τρίτος αναζητείται

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Αυξάνονται οι ιδιώτες που πουλάνε ρεύμα στη Δ.Ε.Η - Τυχαίο; Δεν νομίζω!! Από τον Διστόμίτη Ν.Ζ

Από τον Διστομίτη Ν.Ζ
Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV


Επέκταση σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ανακοίνωσε η αυστριακή Verbund προκειμένου να πουλήσει ιδιωτικό ηλεκτρικό ρεύμα σε μεσαίες καταναλώσεις, όπως εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα και σουπερμάρκετ. Τo γραφείο της Θεσσαλονίκης έχει υπό την ευθύνη του Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ενώ το γραφείο της Πάτρας τις περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων. Οι περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, της Αττικής και της Εύβοιας καλύπτονται από την ομάδα που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Verbund στην Αθήνα.

«Δείγμα από τα μελλοντικά μας σχέδια όσον αφορά την εδραίωση της Verbund στην ελληνική αγορά αποτελεί η νέα μας αυτή επένδυση» είπε χθες ο κ. Α. Φλώρος, διευθύνων της Verbund.
Η μάχη για την αναδιανομή στην ελληνική αγορά ενέργειας εντείνεται με τους ιδιωτικούς παρόχους να αποσπούν κομμάτι της πίτας.

ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2010

Οι γερμανικές αποζημιώσεις και η φρίκη στο Δίστομο. Από την εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' της 23 Ιουλίου 2010.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις και η φρίκη στο Δίστομο


Πήρα μαζί με την «Ελευθεροτυπία» το τεύχος των «Ιστορικών», με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Διακόσιοι εξήντα νεκροί και πυρπόληση ολόκληρου του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944 από τους Γερμανούς 
Διακόσιοι εξήντα νεκροί και πυρπόληση ολόκληρου του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944 από τους Γερμανούς  

Επειδή ασχολούμαι επί πολλά χρόνια με το θέμα αυτό ως γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, θεωρώ υποχρέωσή μου να συμβάλω στη διευκρίνιση δύο σοβαρών θεμάτων:
1) του θέματος των 155.000.000 μάρκων που μας κατέβαλε η Δυτική Γερμανία το 1960 και
2) της μεθόδευσης της ανατροπής της υπ' αριθ. 12/2000 απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (αποζημιώσεις κατοίκων του Διστόμου) από την τότε κυβέρνηση με τη βοήθεια του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ματθία.
Ειδικότερα:
1Το ποσόν των 155.000.000 μάρκων δεν αποτελεί μέρος των αποζημιώσεων που μας οφείλει η Γερμανία εξαιτίας των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν σε βάρος του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής και κατοχής, αλλά μία ειδική αποζημίωση που υποχρεώθηκε η Δυτική Γερμανία να καταβάλει στα «θύματα της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, εξαιτίας της καταγωγής, της θρησκείας (Ισραηλιτών Τσιγγάνων), των πολιτικών αντιλήψεών τους (κομμουνιστών) ή των ειδικών συνθηκών διαβίωσής τους (ομοφυλοφίλων) και όσων άλλων οι ναζί θεωρούσαν ανθρώπους Β' κατηγορίας.
Το θέμα αυτό ανακινήθηκε από τους Ισραηλίτες που υπήρξαν όμηροι στα γερμανικά στρατόπεδα, αλλά δεν έφτασαν στα κρεματόρια, και μετά την απελευθέρωσή τους κατέφυγαν στις ΗΠΑ, οι οποίες υποστήριξαν με σθένος το αίτημά τους και υποχρέωσαν τη Δ. Γερμανία να τους καταβάλει την ειδική αυτή αποζημίωση το 1960, μολονότι η Συμμαχική Διάσκεψη του 1953 στο Λονδίνο είχε αναστείλει την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία μέχρι την υπογραφή της οριστικής συνθήκης ειρήνης (η οποία, ως γνωστόν, υπογράφηκε με μεγάλη καθυστέρηση στη Μόσχα το 1990, και μεταξύ των άλλων όρων της υπήρχε και μία νέα πενταετής παράταση της παραπάνω αναστολής, δηλ. μέχρι το τέλος του 1995).
Η καταβολή της ειδικής αυτής αποζημίωσης στα θύματα της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας που είχαν καταφύγει στις ΗΠΑ, κινητοποίησε τους Ισραηλίτες και τα άλλα θύματα των παραπάνω κατηγοριών που κατοικούσαν σε 18 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), οι οποίες πέτυχαν την υπογραφή συμφωνίας για την καταβολή 13.730.000.000 μάρκων, από τα οποία η τότε ελληνική κυβέρνηση «ελλείψει στοιχείων» περιορίστηκε να λάβει το ποσό των 155.000.000 μάρκων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι Γερμανοί, επωφελούμενοι από τις φιλογερμανικές δηλώσεις κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών (Π. Πιπινέλη, υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Κ. Τσαλδάρη, Κ. Τσάτσου, υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης Παπάγου και του ίδιου του Παπάγου), που αναφέρονται στις σελίδες 167, 172, 173 του πρόσφατου τεύχους των «Ιστορικών», προσπάθησαν να προσθέσουν στο κείμενο της σχετικής ελληνο-γερμανικής σύμβασης τον όρο ότι με το ποσό αυτό η Γερμανία κάλυψε το σύνολο των υποχρεώσεών της προς την Ελλάδα, αλλ' ευτυχώς ο πρεσβευτής μας Θωμάς Υψηλάντης, που υπέγραψε ως εκπρόσωπος της χώρας μας αυτή τη σύμβαση, κατόρθωσε να προσθέσει πριν από την υπογραφή του τη δήλωση ότι η Ελλάδα επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να διεκδικήσει όλες τις άλλες αποζημιώσεις που δικαιούται.
Εξαιτίας της ενδοτικότητας των ελληνικών κυβερνήσεων (Τσαλδάρη, Παπάγου και Κων. Καραμανλή) ήταν αμφίβολη η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, είχε όμως μεσολαβήσει η σύλληψη του διαβόητου εγκληματία Max Merten που είχε στείλει τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης στα γερμανικά κρεματόρια (αφού προηγουμένως τους λήστεψε), αλλ' είχε το θράσος να έρθει στην Ελλάδα για να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης ενός άλλου Γερμανού εγκληματία πολέμου (από τους ελάχιστους που είχαν συλληφθεί κατά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων και διεξαγόταν εναντίον του η σχετική ανάκριση). Ο τότε ανακριτής όμως Ανδρέας Τούσης τον αναγνώρισε και διέταξε τη σύλληψή του. Οπως ήταν επόμενο παραπέμφθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε σε 25 ετών πρόσκαιρα δεσμά. Οι Γερμανοί κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση για τη μεταγωγή του στις γερμανικές φυλακές, αλλά και για την παραπομπή όλων των εκκρεμών υποθέσεων κατά Γερμανών εγκληματιών στα γερμανικά δικαστήρια, τα οποία θα τους επέβαλλαν τις προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο ποινές. Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε το αίτημα αυτό κι έτσι οι Γερμανοί εγκληματίες τιμωρήθηκαν «δι' απελάσεως»! Εννοείται ότι όλοι αυτοί και ο Μέρτεν αφέθησαν ελεύθεροι από τα γερμανικά δικαστήρια.
Πάντως όμως είναι γεγονός ότι η σύλληψη και καταδίκη του Μέρτεν συνετέλεσε στην καταβολή των 155.000.000 μάρκων. Αλλιώς οι Γερμανοί θα μας όφειλαν και το ποσό αυτό μέχρι σήμερα, αφού καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα κατέφευγε στο αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο για να υποχρεώσει τη Γερμανία στην καταβολή του.
2Στη σελ. 124 των «Ιστορικών» γίνεται μια σύντομη αναφορά στην υπόθεση του Διστόμου και σχολιάζεται το γεγονός ότι ο διοικητής του 7ου τεθωρακισμένου Συντάγματος της Αστυνομίας Fritz Lautenbach ουδέποτε τιμωρήθηκε.
Αλλά χειρότερη από το ποινικό μέρος της υπόθεσης αυτής υπήρξε η διαδικασία ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων για την αποζημίωση των κατοίκων του Διστόμου εξαιτίας των διαπραχθέντων σε βάρος τους φρικτών εγκλημάτων (260 νεκροί και πυρπόληση ολόκληρου του χωριού τους), για την οποία πρέπει να γίνει ειδική μνεία. Μετά τη λήξη της 55χρονης αναστολής που είχε χορηγηθεί στη Γερμανία από τους συμμάχους μας και με δεδομένη την αδράνεια των ελληνικών κυβερνήσεων, τα θύματα της γερμανικής κατοχής άρχισαν από την 1/1/1996 να καταθέτουν στα ελληνικά δικαστήρια αγωγές κατά του γερμανικού Δημοσίου, το οποίο τις απέκρουσε με την ένσταση της ετεροδικίας.
Τα περισσότερα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση αυτή. Μεταξύ αυτών και το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, που δίκασε την ομαδική αγωγή των κατοίκων του Διστόμου και τη δέχτηκε μόνον ως προς το αίτημα της ψυχικής οδύνης (ενώ το αίτημα για τις υλικές ζημιές κρίθηκε ως αόριστο). Ομοια υπήρξε και η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε το γερμανικό Δημόσιο, και η υπόθεση ύστερα από αίτηση αναίρεσης έφτασε στον Αρειο Πάγο και μάλιστα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου μας (εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης), η οποία με την υπ' αριθ. 12/2000 απόφασή της απέρριψε την ένσταση της ετεροδικίας και επικύρωσε κατά τα λοιπά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Η απόφαση αυτή ελήφθη με ψήφους 16 υπέρ και 4 κατά. Μεταξύ των τεσσάρων της μειοψηφίας ήταν και ο πρόεδρος του Α.Π., Ματθίας.
Η ελληνική κυβέρνηση που είχε στηρίξει τις ελπίδες της για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών και την απόρριψη της αγωγής στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ανησύχησε πολύ για την εξέλιξη των σχέσεών της με τη γερμανική κυβέρνηση και μεθόδευσε την ανατροπή της ιστορικής απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ως εξής:
Παρέτεινε τη θητεία του Ματθία επί ένα χρόνο (ενώ έπρεπε να προβεί στην εκλογή νέου προέδρου, όπως ορίζει το Σύνταγμα). Μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα υπολογίστηκε ότι θα ήταν δυνατή η διεκπεραίωση των απαραίτητων για την ανατροπή της απόφασης της Ολομέλειας ενεργειών και ειδικότερα:
-Ο προσδιορισμός της εκδίκασης μιας όμοιας υπόθεσης (κατοίκου του Λιδωρικίου) στο Α' τμήμα του Αρείου Πάγου.
-Η απόφαση του τμήματος αυτού ήταν αντίθετη προς εκείνη της Ολομέλειας, κατά παράβαση του άρθρου 850 παρ. 5 της Πολιτικής Δικονομίας, που επιβάλλει σε όλα τα δικαστήρια να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (και κατά μείζονα λόγο τα τμήματα του Αρείου Πάγου) για τα επιλυθέντα από αυτόν νομικά ζητήματα.
-Για την επιτυχία του σκοπού αυτού προήδρευσε στη συνεδρίαση του Α' τμήματος ο κ. Ματθίας, ενώ σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ο δικαστής που έχει εκφράσει τη γνώμη του επί του νομικού θέματος μιας υπόθεσης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δικαστήριο που δικάζει υπόθεση στην οποία κρίνεται το ίδιο νομικό ζήτημα (πρώτη παρανομία).
Η συμμετοχή του υπήρξε αποφασιστική, γιατί κατόρθωσε ν' ανατρέψει την εισήγηση του αρεοπαγίτη Λινού, που ήταν σύμφωνη με την απόφαση της Ολομέλειας. Ετσι το Α' τμήμα δέχτηκε ότι για το θέμα της ετεροδικίας και για άλλα νομικά θέματα υπάρχουν αντίθετες απόψεις στα ελληνικά δικαστήρια και παρέπεμψε την υπόθεση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (δεύτερη παρανομία).
Το δικαστήριο αυτό δέχτηκε ότι ήταν αρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 100 του Συντάγματος του 1974 ιδρύθηκε για να δικάζει όταν υπάρχει διάσταση μεταξύ των αποφάσεων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) και όχι μεταξύ των αποφάσεων της Ολομέλειας και ενός τμήματος ανωτάτου δικαστηρίου (τρίτη παρανομία).
Το ΑΕΔ δεν αρκέστηκε στο να δεχτεί την ένσταση της ετεροδικίας, αλλά προχώρησε ακόμα παραπέρα. Δέχτηκε ότι τα θύματα της γερμανικής κατοχής δεν έχουν ατομικό δικαίωμα αγωγής, αλλά οι αποζημιώσεις τους είναι θέμα διακρατικών διαπραγματεύσεων (οι οποίες ουδέποτε έγιναν και ούτε θα γίνουν). Για τον λόγο αυτόν ιδρύσαμε το 1996 το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με πρόεδρο τον Μανώλη Γλέζο, αντιπρόεδρο τον Γ-Α. Μαγκάκη, γενικό γραμματέα εμένα και μέλη του Δ.Σ. τους προέδρους όλων των Αντιστασιακών Οργανώσεων και πιέζουμε συνεχώς τις ελληνικές κυβερνήσεις, δυστυχώς όμως χωρίς κανένα μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.
Εχω τη γνώμη ότι για τα παραπάνω θέματα έπρεπε να γίνει ιδιαίτερη μνεία στα «Ιστορικά», αλλά δεν γνωρίζω αν και πώς είναι δυνατή η τακτοποίηση, και επαφίεμαι στη δική σας απόφαση.

* Γ.Γ. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Στο ίδιο έργο θεατές με επίορκους, αποστάτες και "εθνοσωτήρες"...

Από τον Crazy Butcher
Αναδημοσίευση/ Πηγή: Στοχασμός - Πολιτική


Τα Ιουλιανά,ο αποστάτης Νόβας,οι κυβερνήσεις αποστατών,η δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα,η πανέμορφη ερμηνεία του τραγουδιού απ τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου,η κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" της Κύπρου(15 Ιούλη 1974)
η τουρκική εισβολή στην Κύπρο,η ορκωμοσία του Σαμψών και το διάγγελμά του στο ραδιόφωνο.


Τουρκική εισβολή στην Κύπρο - Για να μην ξεχνάμε

Από τον Crazy Butcher
Αναδημοσίευση : Στοχασμός - Πολιτική

Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τετρακόσια τέσσερα χρόνια μετά την οθωμανική εισβολή, η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου βρίσκεται μπροστά σε μία νέα εισβολή. Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων [1].
Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για εισβολή αλλά για «ειρηνική επέμβαση» με σκοπό την επαναφορά του συνταγματικού σκηνικού στην πριν του πραξικοπήματος κατάσταση. Επίσης η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το δικαίωμα για την επέμβασή της ήταν κατοχυρωμένο στη Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνθήκη που δημιουργήθηκε με σκοπό να διαφυλάσσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας[2]. Η Συνθήκη Εγγυήσεως δεν δίνει το δικαίωμα ένοπλης παρέμβασης στις εγγυήτριες χώρες, παρά μόνο εάν ...
  1. Εγγυήτρια χώρα χρειάζεται να αμυνθεί σε περίπτωση εισβολής από μια Τρίτη χώρα.
  2. Τα Ηνωμενα Έθνη ζητήσουν ένοπλη παρέμβαση από μια εγγυήτρια χώρα
  3. Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητήσει ένοπλη παρέμβαση και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εγκρίνει το αίτημα.
Πότε δεν εγκρίθηκε τέτοιο αίτημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ζήτησε από την Τουρκία να παρέμβει στρατιωτικά και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη στις 16 Ιουλίου, δεν είχε πάρει απόφαση[3]. Η Τουρκία, σύμφωνα με τις Ελληνικές θέσεις, ενέργησε με βάση τα προ πολλού έτοιμα σχέδια της. Η Τουρκία υποστηρίζει ( άσχετα με την Συνθήκη Εγγυήσεως) ότι ο Τουρκοκυπριακός λαός ζήτησε την επέμβαση, ο οποίος είχε αναγκαστεί να μεταφερθεί σε καταφύγια και ήταν υπό διωγμό. Παρόλα αυτά, η Συνθήκη Εγγυήσεως ρητώς αναφέρει πως στην προκειμένη περίπτωση που εγγυήτρια χώρα επέμβει, οφείλει να το κάνει με απόλυτο στόχο την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντίθετα, η Τουρκία εισέβαλε και έκτοτε κατέχει τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλώνει ταυτόχρονα, πως δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος. Επιπλέον, η Αγγλία, η τρίτη εγγυήτρια χώρα, συνεχίζει να αναγνωρίζει φραστικά την Κυπριακή Δημοκρατία και την Συνθήκη Εγγυήσεως. Δεν έχει όμως επέμβει μέχρι σήμερα για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Κυπριακή Δημοκρατία κάλεσε την Τουρκία, να προσφύγουν και οι δυο χώρες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να γνωματεύσει κατά πόσο νόμιμα εισέβαλε η Τουρκία στην Κύπρο. Η Τουρκία όμως αρνείται.[4].

Πίνακας περιεχομένων:

[Απόκρυψη]

Μίκης Θεοδωράκης: Οι ξένοι ονειρεύονται την καταστροφή της Ελλάδας

Μίκη Θεοδωράκη σε σένα κράζω: «Από την Αυστραλία στον Καναδά κι’ από τη Γερμανία ως τη Τασκένδη διασκορπισμένοι οι Έλληνες». Και σήμερα «από την Αυστραλία στον Καναδά κι από τη Γερμανία ως τη Τασκένδη…καταχρεωμένοι οι Έλληνες». Κι εσύ σήμερα κράζεις:
«Οι ξένοι …ονειρεύονται την καταστροφή της Ελλάδας».
«Μια …Ιερή Γάτα μας έριξε στη Φάκα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
«Η διαφθορά τώρα είναι…λαοπρόβλητη».
«Όλα έχουν πολτοποιηθεί!».
Αποκλειστική συνέντευξη αυτού του μεγάλου- της Ελλάδας και της Οικουμένης- στην Εspresso, με αφορμή την επετειακή συναυλία στο Λυκαβηττό, την Πέμπτη, 29 Ιουλίου,αφιερωμένη στα 85 χρόνια του.

Αγαπητέ μας Μίκη, από μικρό παιδί μέχρι και σήμερα και -ευχόμαστε- για πολλούς… αιώνες ακόμα, αγωνίζεσθε για μια καλύτερη Ελλάδα. Οι αγώνες σας, μαζί και με το ιδρώτα των εργαζομένων και των προοδευτικών επιχειρηματιών, οδήγησαν σε μια ανάπτυξη και ευημερία. Ξαφνικά όμως ήρθε η κατάρρευση. Πώς φθάσαμε στην Ελλάδα του ΔΝΤ; Ποιοί πολιτικοί και ποιες πολιτικές οδήγησαν στο να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις ;
Μ.Θ. Το ΔΝΤ είναι η Φάκα που μας περίμενε υπομονετικά μερικές δεκαετίες, από τότε που άρχισε να μας αλέθει το Μίξερ για να γίνουμε τελικά πολτός, ώστε ήσυχα και φρόνιμα να χυθούμε ως ανεξάρτητος και υπερήφανος λαός στο μεγάλο χωνί που είχε στηθεί για να μας οδηγήσει «ανεπαισθήτως» στη Φάκα! Τώρα είμαστε ένας μεγαλοπρεπής πολτός με δέκα εκατομμύρια ζευγάρια μάτια, μέσα στα οποία αρχίζει να διαφαίνεται κάποια υποψία ανησυχίας, καθώς γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο εύληπτος ο ψίθυρος ότι δεν μπορεί να υπάρχει Φάκα χωρίς Γάτα! Στο σημείο αυτό ακριβώς αγαπητέ μου Κώστα, βρεθήκαμε εσύ, εγώ και η τόσο σημαντική ερώτησή σου, την οποία όπως είδες, απάντησα με τέσσερις λέξεις-κλειδιά με τις οποίες ακόμα κι ένας ημιλιπόθυμος, μπορεί να κατανοήσει, έστω και αργά, τα λάθη του και τις ευθύνες του: Φάκα, Μίξερ, Χωνί και Γάτα.

Eσεις τα είχατε πει, αλλά…
ΜΘ . Και άλλοτε έτυχε να συνομιλήσω μαζί σου. Καθώς λόγω… ύψους και παραισθήσεων γνώριζα από τότε αυτό που κρύβεται από την άλλη πλευρά του λόφου και προσπαθούσα να περιγράψω την Φάκα - την οποία σαφέστατα και διαυγέστατα έβλεπα - με περίτεχνους πλην σαφείς τρόπους, όπως Δηλώσεις, Άρθρα, Πολιτικές Πρωτοβουλίες και Πράξεις. Ως και τραγούδια .Θυμάσαι λόγου χάρη τους Κύκλους Τραγουδιών «Επιβάτης» και «Ραντάρ» σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη, στα 1982-83. Φυσικά εγνώριζα την πραγματική ταυτότητα, δηλαδή όχι όπως σήμερα το περιτύλιγμα του ΔΝΤ, αλλά την αληθινή φύση αυτής της ουσιαστικής Φάκας που προόρισται - αφού προηγηθεί η πολτοποίηση του λαού από ένα σωρό «Μηχανικούς Ψυχών» ειδικευμένους στις διαδικασίες πολτοποιήσεως - να ικανοποιήσει τις ανεξάντλητες ορέξεις της ελλοχεύουσας Γάτας.

Πολλοί δεν έβλεπαν τη …Γάτα…Τι άλλο μπορείτε να δείτε σήμερα στο ελληνικό τοπίο;
Μ Θ. Ας μην ξεχνάμε ότι η Γάτα υπήρξε ιερή θεότητα στις εποχές των Φαραώ, στις οποίες χωρίς να το συνειδητοποιούμε, έχουμε με την ευχή του θεού ξαναγυρίσει και επομένως ,ας μη παραπονούμεθα, διότι θα πρέπει όλοι οι λαοί να αισθανόμαστε ευτυχείς, όταν μεταποιούμεθα σε εκλεκτή τροφή της Ιερής Γάτας. Οπότε, καλώς ο κάθε βλάσφημος υπέστη όσα υπέστη, αφού προσπαθούσε να εμποδίσει την ευλογημένη διαδικασία της πολτοποιήσεως. Μόνο και μόνο γιατί είχε την ατυχία να δει λόγω … ύψους και παραισθήσεων την Φάκα και την Γάτα. Και η τιμωρία μου σήμερα είναι ότι με άφησαν μόνο και έρημο έξω από την Φάκα! Να κάνω τι ; Κοιτάζω γύρω μου να δω αυτό που είχα συνηθίσει να βλέπω. Δηλαδή την «ερημία του πλήθους». Όμως βλέπω μόνο ερημία… Γύρω μου βράχια και ξερόχορτα και ένας Ιερός Βράχος με ημικαταστρεμμένες κατασκευές που μου δίνει στα νεύρα καθώς επιμένει να παραμένει στη θέση του όρθιος, τη στιγμή που είναι πια θέμα χρόνου η έλευση της Γάτας. Η οποία είναι βέβαιο ότι αφού τελειώσει το φαγοπότι, θα σκεπάσει αυτόν τον Ιερό Βράχο με τα ιερά της λύματα, γιατί είναι αλήθεια ότι πολύ μα πάρα πολύ ενοχλεί, ακόμα και με τη σκιά του, όλες τις ιερές Γάτες του Κόσμου. Αν είχα την ευφράδεια του Καραϊσκάκη θα έλεγα «Θα μας φάνε και θα μας χέ….».

Τα είχαμε πει με το βιβλίο μου «Πίσω από τον Ήλιο»…
Μ Θ. Αγαπητέ μου Κώστα. Κάποτε εσύ είδες τον «χάρτινο Ήλιο», όταν κανείς δεν τον έβλεπε. Έτσι κι εγώ από τότε και λίγο πριν είδα τη Φάκα και την Γάτα και κανείς δεν με πίστεψε. Βλέπεις, εμάς τους Χιώτες μας έχουν βάλει στο μάτι. Όταν όμως, όπως λένε, πάμε δυο-δυο μαζί, τότε κάνουμε θαύματα, που φυσικά κι αυτά τα βλέπουμε μόνο οι δυο μας. Κι όταν κάποτε τα δουν όλοι, τότε θα είναι πια αργά. Πολύ αργά…
(* σσ. Να διευκρινίσω ότι ο Θεοδωράκης είναι γνωστός ως Κρητικός, ενώ λίγοι γνωρίζουν ότι γεννήθηκε στην Χίο δηλαδή στην ιδιαίτερή μου πατρίδα…).

Στο έργο σας, στο λόγο σας, ενυπάρχει το στοιχείο της Δικαιοσύνης. Πιστεύετε ότι οι ένοχοι της χρεοκοπίας θα πληρώσουν ;
Μ.Θ. Θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να συμβεί κάτι τέτοιο στη σημερινή Ελλάδα. Άλλωστε, όπως ήδη θα είδες, η δική μου ανάλυση είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν που προβάλλεται με θαυμαστή ταυτοφωνία από τα …Ανεξάρτητα Εθνικά μας Κανάλια. Πιστεύω ότι:
Πρώτον: Η βάση είναι πάντοτε ο «ξένος παράγων» σε ομοφωνία με την Ευρώπη των Τραπεζών.
Δεύτερον: Η εκπόρθηση και αχρήστευση του ελληνικού λαού - από το πλέγμα των ντόπιων και ξένων «προστατών» του - ως κύριου παράγοντα για την διαμόρφωση των αποφάσεων εκείνων που καθορίζουν τη ζωή του, αφού απέτυχαν οι εκ των έξω απόπειρες - εμφύλιος πόλεμος, θρόνος, αστυνομικό καθεστώς, αποστασία, χούντα και γενικά διώξεις - αποφασίστηκε η «άλωση» του λαού εκ των έσω με το μίξερ και το χωνί και δια της μεθόδου της ψυχικής, συναισθηματικής, ιδεολογικής, πολιτικής και ηθικής πολτοποιήσεως. Λέξη-κλειδί!
Τρίτον: Ως φαίνεται, αυτή η διαδικασία οδηγεί σε γενική ύπνωση με την βοήθεια φυσικά της στρατιάς των «πολτοποιητών», που έχουν από καιρό καταλάβει όλες τις θέσεις-κλειδιά της εθνικής μας ζωής: Κράτος, Κόμματα, Μεγάλες Ενώσεις και Συνδικάτα, Τύπος, Τηλεόραση και φυσικά Οικονομία. Έτσι, ζαλισμένοι και υπνοβατούντες οι Έλληνες δεν κατάλαβαν πώς περάσαμε ξαφνικά από μία σοβαρή , όμως συνήθη οικονομική κρίση ,που βασικά αντανακλούσε την γενικότερη διεθνή κρίση του καπιταλισμού, στη Φάκα του ΔΝΤ. Ούτε φυσικά υποψιάστηκαν πώς, γιατί, από πού και για ποιο σκοπό ξεσηκώθηκε όλη αυτή η θύελλα της πρωτοφανούς υβριστικής και εν πολλοίς βρώμικης και απαξιωτικής επίθεσης κατά της χώρας μας. Που περιέργως εκόπασε όταν αντί για μία, μπήκαμε σε τρεις Φάκες -συγκοινωνούσες βεβαίως- στη λεγόμενη «Τρόϊκα», μέσα στις οποίες ο πανέξυπνος και κατά τα άλλα πονηρός Έλληνας αισθάνεται σχεδόν ευτυχής! Αυτή λοιπόν η διεθνής επίθεση σε συνδυασμό λ.χ. με τις ενέργειες των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλου - στις Τράπεζες της Ελλάδας- που καταγγέλλουν οι 15 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επί κεφαλής την Βάσω Παπανδρέου ,συνέτειναν στη δημιουργία αυτού του αρνητικού κλίματος, που μας οδήγησε στο ΔΝΤ και στην Τρόϊκα. Να λοιπόν πώς δημιουργήθηκε το χωνί που μας οδήγησε οικειοθελώς στη Φάκα. Πώς; Με την συνένωση ξένων και εγχώριων προσπαθειών.
Σε επικύρωση των αποκαλύψεων των 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε κύριο άρθρο Αθηναϊκής εφημερίδας, στις 5 Ιουλίου, αναφέρονται κατά λέξη τα παρακάτω συγκλονιστικά: «Τι είναι οι καταγγελίες κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου και του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου; Αληθεύει ότι έκαναν ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτά που έπρεπε, για να σωθεί η π α ρ τ ί δ α ;» Ή μήπως ήθελε να πει «πατρίδα»;
Και συνεχίζει το δημοσίευμα: Αληθεύει ότι έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους για να κερδίσουν ακόμα περισσότερο οι κερδοσκόποι; Αληθεύει ότι για το θέμα αυτό ο Γ. Προβόπουλος έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που του συνέστησε το νομικό τμήμα της Τράπεζας ;»

Τι απάντηση μπορεί να υπάρξει;

Μ Θ. Πώς θα απαντήσει άραγε σ’ αυτές τις δημόσιες καταγγελίες ο κ. Πρωθυπουργός και η Δικαιοσύνη της χώρας; Πώς θα απαντήσει ο πολιτικός και νομικός κόσμος της χώρας; Τα κόμματα και τα συνδικάτα; Για να διαψευσθούν κάποιοι ,όπως ο υποφαινόμενος, που ισχυρίζονται ότι όλοι και όλα έχουν «πολτοποιηθεί» από τις κορυφές ως τη βάση του λαού μας. Σε απλά ελληνικά ,όσα δήλωσαν οι Βουλευτές, αναπαρήγαγε η εφημερίδα και τώρα εγώ, είναι ουσιαστικά κατηγορίες για βαρύτατες αντεθνικές ενέργειες, απέναντι στις οποίες δεν υπάρχουν παρά μονάχα δύο δρόμοι από την πλευρά της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης: Ο ένας είναι εναντίον των καταγγελλομένων και ο άλλος εναντίον των καταγγελλόντων και προσυπογραφόντων τις καταγγελίες. Εάν δεν συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε ομολογείται συνενοχή.

Η ευθύνη του λαού ποια είναι;
ΜΘ. Γίνεται σαφές ότι η προσπάθεια να φορτώσουμε την κακοδαιμονία μας στους κλέφτες - που για ορισμένους βρίσκονται μόνο μεταξύ των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.- είναι απλώς μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Είναι μια παγίδα στην οποία πέσατε δυστυχώς κι εσείς με τα περί Δικαιοσύνης κλπ. Διότι η διαφθορά υπήρξε και είναι γενικευμένη. … «Λαοπρόβλητη» θα έλεγα! Μήπως οι υπερήφανοι ψηφοφόροι της Κυριακής δεν είναι αυτοί οι οποίοι προσφέρουν εκ περιτροπής την εξουσία στα δύο κόμματα των … σκανδάλων; Σε ποσοστό σχεδόν 90%; Και μη μου πείτε ότι δεν γνώριζαν την έκταση της διαφθοράς προς τα επάνω. Διότι προς τα κάτω, δηλαδή στο επίπεδο της καθημερινότητας, πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που δεν ζητούν ρουσφέτια και δεν δίνουν και παίρνουν μπαξίσι… Και φυσικά δεν δηλώνουν την ακριβή τους περιουσία για να μην πληρώνουν τους νόμιμους φόρους. Με άλλα λόγια ψηφίζοντες και ψηφιζόμενοι σε ποσοστό 90% ήσαν και είναι ένας αχταρμάς. Οπότε ποιον να πρωτοδικάσει η Δικαιοσύνη; Που κι αυτή αναγκαστικά ζει μέσα στο ίδιο κλίμα … Κανείς δεν θα μπορούσε μέχρι το τέλος να κρύψει το πώς και από πού και πότε δημιουργήθηκε αυτό το υπέρογκο δημόσιο χρέος που μας έχει γονατίσει. Το Δημόσιο χρέος πολλών και μάλιστα πλουσιότερων χωρών είναι μεγαλύτερο από το δικό μας. Άρα ούτε αυτό ήταν η αιτία για να μπούμε στη Φάκα. Άρα οι λόγοι είναι άλλοι. Και ίσως τους βρούμε στο άρθρο που δημοσιεύθηκε την 1η Ιουλίου στα ΝΕΑ με τίτλο «Κασσάνδρες made in USA» και με υπότιτλο «Μαύρα σενάρια από αμερικανικό ινστιτούτο Στάτφορ που προβλέπει ακόμα και απώλεια του Αιγαίου».

Τι είναι αυτό που …ονειρεύονται οι ξένοι για την Ελλάδα;
ΜΘ. Όπως φαίνεται, κάποιοι ονειρεύονται, προετοιμάζουν, επιδιώκουν και προσδοκούν: Την εσωτερική μας κατάρρευση!
Κοινωνική έξαρση με βίαιες πρακτικές!
Προδιαγεγραμμένη καταστροφή της Ελλάδας!
Σ’ αυτά ακριβώς τα συμπεράσματα με είχε οδηγήσει από καιρό και η δική μου ανάλυση. Πιστεύω δηλαδή ότι όλα αυτά και συγκεκριμένα:
Η απόπειρα φίμωσης του ζωντανού νεοελληνικού μας πολιτισμού και η
εκστρατεία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για το χτύπημα της ιστορικής μας παράδοσης, την διαστροφή της ιστορικής αλήθειας και την απόκρυψη των ιστορικών γεγονότων και τέλος,
το χτύπημα ακόμα και των λέξεων που θυμίζουν Έθνος -Πατρίδα, Μακεδονία και Αιγαίο (αναρωτηθήκατε άραγε πώς και γιατί εξαφανίστηκε η λέξη «εθνικός -ή -ό» από υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, πώς και γιατί έφαγε το μαύρο σκοτάδι το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ή το υπουργείο Αιγαίου;) αποτελούν την προπαρασκευή για να πετύχει ο τελικός σκοπός, δηλαδή Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εκτός φυσικά κι αν ξαναβρούμε τον τρόπο - όπως μας συμβουλεύουν τα ξεφτέρια του αμερικανικού Ινσιτούτου στρατηγικής Στατφορ - να γίνουμε χρήσιμοι σε μια ή περισσότερες μεγάλες δυνάμεις! Δηλαδή γονατισμένοι, φρόνιμοι και υπάκουοι υπηρέτες με δουλική υποταγή σε ένα ή και περισσότερα αφεντικά. Πράγμα το οποίο φροντίζει σήμερα να πετύχει η Φάκα δια της εξαθλιώσεως και της απειλής της ιερής Γάτας… Αν όλα αυτά δεν συνιστούν καθαρά εχθρική απειλή από τους μεν και καθαρά προδοτική στάση όσων και όποιων συνεργάζονται μαζί τους, τότε πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας;

Κόντρα στη θέληση των πολτοποιητών, θα σας ακούσομε στο Λυκαβηττό - και όχι μόνο…
ΜΘ. Σταματώ εδώ, γιατί ήδη είπα πολλά και αιρετικά, που με εκθέτουν και πάλι στην οργή και την μανία των «πολτοποιητών, τη στιγμή μάλιστα που ετοιμάζομαι να ανεβώ στον Λυκαβηττό στις 29 Ιουλίου για ένα «λουτρό αγάπης» στην αγκαλιά των τελευταίων μου φίλων. Ως λαϊκός συνθέτης. Ως συμφωνικός θα σας περιμένω στο Μέγαρο Μουσικής στις 22 Ιουλίου, να παρακολουθήσουμε την συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που αναβλήθηκε λόγω της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων. Η Κρατική Ορχήστρα θα παρουσιάσει την «4η Συμφωνία» μου βασισμένη στα αθάνατα κείμενα του Αισχύλου και του Ευριπίδη, σε μια μουσική κατάδυση στις αθάνατες εθνικές μας ρίζες που θα μας βοηθήσουν τελικά να σαρώσουμε για άλλη μια φορά όλους τους παρείσακτους που μας μισούν και που επιβουλεύονται τη ζωή και την ακεραιότητα της χώρας μας.

(Espresso, 19-7-10)

Ιδιωτική οδός ο αιγιαλός στον Άγιο Νικόλαο στο Δίστομο; Κανείς δεν ξεριζώνει ακόμη την πινακίδα και την μπάρα;

Ιδιωτική οδός ο αιγιαλός στον Άγιο Νικόλαο στο Δίστομο; Κανείς δεν ξεριζώνει ακόμη την πινακίδα και την μπάρα;
Τι πράγματα είναι αυτά; Τι κατάλοιπα γαλλικής αποικιοκρατίας;
Γιατί τόσα χρόνια δεν την έχει ξεριζώσει ο Δήμος; Από τότε η παραλία έγινε ιδιωτική;
Πολλά δεν θέλουν αυτοί οι κύριοι; Τι άλλο δηλαδή;
Και μου έχουν και κάδο αποριμμάτων με την επιγραφή ''Άσπρα σπίτια'' (  Κλικ εδώ ).
Τι δουλειά έχει το όνομα αυτό στον Άγιο Νικόλαο; Τον οικισμό δεν λένε έτσι;
Βάλτε στο Δίστομο, κύριοι υπεύθυνοι, πινακίδες και κάδους που να γράφουν ''Άμφισσα'' λοιπόν. Από παραλογισμό σε παραλογισμό!!
Λοιπόν παίδες .Όσοι είμαστε παλιοί ιδιοκτήτες, ελάτε να κόβουμε εισητήρια στους λουόμενους. Ίσως να κόβει κι ο Δήμος Διστόμου, όπως κάνουν στην Αττική.
Πάντως να ξέρετε ότι όλα αυτά γίνονται εξ' έργου, ''ξαργού'' που λέμε κι εδώ στο Δίστομο.
Ντροπή και αίσχος.

Μουσική ανάσα 14 -''Να κοιμηθούμε αγκαλιά'' με την φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ένα μεγάλο τραγούδι με την τεράστια και περίτεχνη ερμηνεία του μεγάλου Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Ερωτευτείτε και ακούστε μουσική, κι αφήστε τους άλλους, τους ευτελείς και τους υποτελείς να σέρνονται, όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Μουσική/Στίχοι: Βόσσου Σοφία/Κλεφτογιώργος Γιώργος

ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ

Πάλι μέτρησα τ’ αστέρια κι όμως κάποια λείπουνε

Μόνο τα δικά σου χέρια δε μ’ εγκαταλείπουνε

Πως μ’ αρέσουν τα μαλλιά σου στη βροχή να βρέχονται

Τα φεγγάρια στο κορμί σου να πηγαινοέρχονται

Να κοιμηθούμε αγκαλιά, να μπερδευτούν τα όνειρα μας
           
Και στων φιλιών τη μουσική, ρυθμό να δίνει η καρδιά μας

Να κοιμηθούμε αγκαλιά, να μπερδευτούν τα όνειρα μας
      
Για μια ολόκληρη ζωή, να είναι η βραδιά δικιά μας

Τα φιλιά σου στο λαιμό μου μοιάζουνε με θαύματα

Σαν τριαντάφυλλα που ανοίγουν πριν απ’ τα χαράματα

Στων ματιών σου το γαλάζιο έριξα τα δίχτυα μου

Στις δικές σου παραλίες θέλω τα ξενύχτια μου
      
Να κοιμηθούμε αγκαλιά, να μπερδευτούν τα όνειρα μας
           
Και στων φιλιών τη μουσική, ρυθμό να δίνει η καρδιά μας
Να κοιμηθούμε αγκαλιά, να μπερδευτούν τα όνειρα μας
    
Για μια ολόκληρη ζωή, να είναι η βραδιά δικιά μας
     
Να κοιμηθούμε αγκαλιά......

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Προκλητική εύνοια σε καιρούς κρίσης - Επιτέλους κάποιοι τολμάν να μιλήσουνε για το εργοστάσιο!!

ΠΗΓΗ: ΒΟΙΩΤΙΚΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Βασίλης Μουλόπουλος κατέθεσαν ερώτηση προς την υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη για τη μονάδα Αλουμινίου και για τις νέες ενεργειακές μονάδες του ομίλου Μυτιληναίου στον Κορινθιακό κόλπο στην Παραλία Διστόμου.
Οι βουλευτές (το πλήρες κείμενο της ερώτησης με κλικ ) αφού περιγράφουν τις επιπτώσεις αλλά και τις σκανδαλώδεις εύνοιες προς τον όμιλο ερωτούν :
1. Γιατί η τόσο ευνοϊκή και προκλητική μεταχείριση ως σήμερα του συγκεκριμένου ομίλου; Αγνοεί τα προβλήματα που προκαλούν οι μονάδες του ομίλου Μυτιληναίου και τι σκοπεύει να κάνει γι’ αυτά; Υπάρχει όριο για την φέρουσα ικανότητα της περιοχής ή μπορούν να εγκαθίστανται απεριόριστα ενεργειακές μονάδες ή άλλες δραστηριότητες;
2. Η περιοχή απαλλοτριώθηκε από το δημόσιο αποκλειστικά για το Αλουμίνιο Ελλάδας ή γενικά για βιομηχανική χρήση;
3. Πληρώθηκε το πρόστιμο των 300.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον όμιλο για σωρεία περιβαλλοντικών παραπτωμάτων και έγιναν επανέλεγχοι (πότε και πόσοι) για να ελεγχθεί η συμμόρφωση του ομίλου;
4. Σε όλη την Ελλάδα η μεταφορά φυσικού αερίου δεν αποκλείει και την οικιακή κατανάλωση. Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την ταχύτερη δυνατή προώθηση στην οικιακή κατανάλωση; Γιατί πληρώθηκε με χρήματα που ανήκουν στον Ελληνικό λαό, ένας αγωγός που τροφοδοτεί με αέριο μόνο μια ιδιωτική μονάδα (που επιδοτήθηκε); Γιατί της επιτρέπεται να πουλά ρεύμα σε υψηλότερη τιμή;
5. Η συγκεκριμένη μονάδα πουλάει ρεύμα χωρίς να έχει άδεια λειτουργίας, όπως καταγγέλθηκε; Ποιός είναι ο αρμόδιος φορέας να το εξετάσει και να πάρει μέτρα;

Οι αυτόνομαζόμενοι (ψευτό) αντιεξουσιαστές, σήμερα ως κυβέρνηση χρησιμοποιούν την εξουσία με τις πιο φασιστικές νοοτροπίες της πιο στυγνής δικτατορίας - κάτω τα χέρια από τα blogs

ΑΠΟ ΤΟΝ CRAZY BUTCHER

 Αυτό είναι ΑΛΗΤΕΙΑ των ΜΜΕ και των δημοσιοκάφρων τους! Αιδώς Αργείοι, φαρισαίοι, υποκριτές και αρχιερείς!
Σεβασμό στη δολοφονία ενός ανθρώπου που ακόμη δεν κηδεύτηκε! (σίβυλλα) Με αφορμή τη δολοφονία ενός ανθρώπου και μάλιστα δημοσιογράφου, οι καναλάρχες με τις παράνομες συχνότητες και χωρίς νόμιμες άδειες λειτουργίας των μαγαζιών τους, τα παπαγαλάκια τους “δημοσιογράφοι” και πολιτικοί όλων σχεδόν των κομμάτων, ξεκίνησαν μια βρώμικη «ιστορία» Θέμα τους: η ανωνυμία των blogs! Ακόμη κι αν δεχτούμε αυτό που προωθούν με κάθε τρόπο οι παπαγάλοι (πολιτικοί και “δημοσιογράφοι”), πως ο Σ. Γκόλιας δολοφονήθηκε για την αρθρογραφία του στο blog “troktiko”, που βασίζεται η επιχειρηματολογία τους για νομοθετικό πλαίσιο εναντίον της ανωνυμίας των blogs; Ρε καραγκιόζηδες (τώρα που ο καραγκιόζης είναι και τουρκικό πολιτιστικό γεγονός, δεν θα παρεξηγηθούμε), δολοφονήθηκε -κατ’ εσάς- ένας άνθρωπος γιατί έγραφε, έκανε συνταρακτικές αποκαλύψεις, «ανώνυμα» εναντίον της διαφθοράς και τώρα ζητάτε τα ρέστα; Δηλαδή τι ζητάτε; Να μην γράφεται τίποτα που δεν είναι ελεγχόμενο από εσάς και τα αφεντικά σας! Πιο μαφιόζικη και ξεδιάντροπη «άποψη» δεν έχει εκφραστεί ποτέ σε μια πολιτισμένη κοινωνία! Αν πιστεύεται ότι ο άτυχος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε για αποκαλύψεις σε "ανώνυμο" blog, τότε θα περιμέναμε προστασία της ανωνυμίας, μιας και τα μαφιόζικα συμφέροντα τρέμουν τα blogs κι όχι τις πιο φασιστικές αντιλήψεις που με... λογοδιάρροια περνάτε στα ΜΜΕ των εργολάβων αφεντικών σας! Έτσι, θέλετε να οικειοποιηθείτε και το χώρο των ελεύθερων bloggers, που δεν είναι δημοσιοκάφροι, σαν του λόγου σας! Ένα απλό παράδειγμα ΑΛΗΤΕΙΑΣ Σήμερα το πρωί στο mega ο κύριος Χασαπόπουλος έσκιζε τα ιμάτια του απέναντι στον Βελόπουλο του ΛΑΟΣ, πως γράφει στην εφημερίδα και λέει στο κανάλι των εργοδοτών του τα πάντα! Δηλαδή, ακόμη κι αν έχει στοιχεία για δημόσια έργα και μίζες του εργοδότη του, αυτός επιτελεί «λειτούργημα» και μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας… Πως πρέπει να παρθούν μέτρα εναντίον της ανωνυμίας των blogs… Εξαπτέρυγο, κάποια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Σ. Γιαννακά), δήλωνε κι αυτή δημοσιογράφος (βλέπε υπάλληλος των Λαμπράκη, Ψυχάρη), που αντί να μιλάει για τη δολοφονία, «απαιτούσε» ν’ ανοίξει διάλογος για την ανωνυμία των blogs… Βέβαια, αυτή η κυρία, όταν στήριζε με νύχια και δόντια τον Ε. Βενιζέλο και έφτυνε δημοσίως τον Γιώργο Παπανδρέου, είχε ασκήσει δίωξη εναντίον blog της Αιτωλοακαρνανίας, γιατί μετέφερε την πολιτική της κωλοτούμπα: το βράδυ έβριζε τον ΓΑΠ και μετά την εσωκομματική του νίκη, τον εκθείαζε… ΣΧΕΤΙΚΟ: Αφελής ερώτηση: Γιατί άραγε επέλεξαν τον Γκιόλια και όχι κάποιον άλλον;

Παν(σ)ελήνια παρουσίαση του “ΑειΦέρων” - Σάββατο 24 Ιουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕΙΦΕΡΩΝ
Δίστομο, 17/7/2010

Παν(σ)ελήνια παρουσίαση του “ΑειΦέρων”Την πανσέληνο του Ιουλίου, το Σάββατο στις 24 του μήνα και το αρχαιολογικό πάρκο του Διστόμου, επέλεξαν οι οργανωτές του “ΑειΦέρων” για μια βραδυά παρουσίασης των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών στόχων και των προτάσεων του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού.

Μετά από ένα χρόνο ίδρυσης, παρουσίας, γνωριμίας και ζυμώσεων, ανακοινώθηκε πρόσφατα, επίσημα η δραστηριοποίηση του Μη Κερδοσκοπικού, Mη Κυβερνητικού Οργανισμού «ΑειΦέρων», που κύριο στόχο έχει την αφύπνιση και την επαγρύπνηση των συμπολιτών μας, για την ανάπτυξη του Πολιτισμικού και του Περιβαλλοντικού επιπέδου της περιοχής μας.

 Ο Οργανισμός επιδιώκει την αφύπνιση και επαγρύπνηση των συμπολιτών μας για πραγματικά ισόρροπη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με βάση την Αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας. με την ευρεία έννοια του όρου, στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με την φυσική και πολιτιστική του κληρονομιά και με εξασφάλιση της Ποιότητας ζωής και της δίκαιης κατανομής της ευημερίας που θα προκύψει από αυτήν, σε όλους τους πολίτες της Βοιωτίας.
Κατά τους αρμόδιους του Οργανισμού, είναι πιο επιβεβλημένο σήμερα παρά ποτέ τώρα, που οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλη την Ελλάδα και ειδικά για τον τόπο μας, να αναπτύξουμε σε εθελοντική βάση, μακριά από κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις και τη σύσφιξη και τη ανάπτυξη υγιών και με υψηλό επίπεδο, ανθρώπινων σχέσεων ενωμένων σε επαγγελματική βάση για το κοινό στόχο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα προηγηθεί περιβαλλοντικός καθαρισμός της περιοχής, από εντόπιους εθελοντές, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έντεχνο και ροκ ελληνικό πρόγραμμα, ενώ θα υπάρξουν απαγγελίες επ' ευκαιρία της πανσελήνου.

Θα ανακοινωθεί και ή ηδη αναληφθείσα πρωτοβουλία του Οργανισμού να υποστηρίξει την τριήμερη νεολαιϊστικη εκδήλωση “BeachWave 2010” στις  6,7 και 8 Αυγούστου, στον οικισμό “Άσπρα Σπίτια” στην Παραλία Διστόμου.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες πρωτοβουλίες του “Αειφέρων” που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους και τη δράση  του Οργανισμού, στο site http://www.enviropol.org.gr
Γίνετε μέλος μας, στο member@enviropol.org.gr
Έδρα, Δίστομο Βοιωτίας. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22670 29044, fax: 22670 29042