Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ Α.Α

ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΑΡΑΧΟΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Δίστομο 05/10/2021

Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση: 1) κ. Δήμαρχο

                      2) κ. Δημοτικούς Συμβούλους

                    3) Τοπ. Συμβούλια Διστόμου, Αράχοβας, Αντίκυρας, Στειρίου

ΔΗΛΩΣΗ/ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Κ. Πρόεδρε

Μετά την απαράδεκτη και διάτρητη απ` όλες τις απόψεις «Άτυπη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» που πραγματοποιήσατε στην Αντίκυρα στις 28-09-2021, κατόπιν τηλεφωνικής πρόσκλησης του Δημάρχου στον οποίο εκφράσαμε την αντίρρηση, την διαμαρτυρία και την άρνηση να νομιμοποιήσουμε, προχωράτε σε τακτική συνεδρίαση, χωρίς  να έχει κατατεθεί εγκαίρως κι εγγράφως η εισήγηση του θέματος που πρόκειται να συζητηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Διοίκησης να εισηγείται τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου έχοντας καταθέσει εγκαίρως κι εγγράφως ολοκληρωμένες εισηγήσεις για το καθένα από αυτά.

Πρόκειται για πάγια τακτική της Διοίκησής σας καταστρατηγώντας κάθε τύπο αλλά και ουσία στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία έχουμε επανειλημμένα  καταγγείλει.

Κι ενώ την άτυπη συνεδρίαση την πραγματοποιήσατε δια ζώσης, προσχηματικά και τελείως υποκριτικά επικαλείστε διατάξεις προστασίας από την πανδημία και καλείτε την τακτική συνεδρίαση «με τηλεδιάσκεψη».

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση της Τρίτης 05/10/2021 περιγράφεται ως εξής: «Ενημέρωση για την protergia»

Κι αναρωτιόμαστε:

Ο  Δήμαρχος ή ο εκπρόσωπος της εταιρίας θα κάνει την ενημέρωση; ‘Η μήπως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο;

Τι «ανταλλάγματα» θα τάξετε στον λαό της περιοχής προκειμένου  σιωπήσει στο έγκλημα που συντελείται σε ολόκληρη την Βοιωτία –και όχι μόνο- με τις ΑΠΕ, με το νέο κύκλο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με την απελευθερωμένη αγορά ενέργειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα;

Στους πόσους «πελάτες» έχετε συμφωνήσει με την εταιρία ώστε να εξασφαλιστούν τάχα καλύτεροι όροι πώλησης του αγαθού της ενέργειας και για ποιους άραγε;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση το λέμε καθαρά:

Το σύστημα που κάνει την ενέργεια εμπόρευμα, όπου βασικός στόχος είναι η κερδοφορία της εκάστοτε επιχείρησης που υπολογίζει και επενδύει με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος της κι όχι την ικανοποίηση της βασικότατης ανάγκης των εργαζομένων σε φτηνό ρεύμα, ευθύνεται για τις αρνητικές επιπτώσεις που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα κι οδηγεί στην λεηλασία των εισοδημάτων και του τόπου μας.  Δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση ο Δήμος μας επειδή τάχα διαπραγματεύεται η δημοτική αρχή ανταλλάγματα, με δοσοληψίες και «συμφωνίες κυρίων» πίσω από κλειστές πόρτες. Ο μόνος κερδισμένος σε αυτή την διαδικασία είναι οι ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ενέργειας, είτε ονομάζονται protergia είτε αλλιώς. Είναι οι ιδιώτες που επενδύουν στη ΔΕΗ και στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής, οι βιομηχανίες της Γερμανίας και της Β. Ευρώπης που παράγουν τις πανάκριβες ανεμογεννήτριες, είναι οι παραγωγοί και οι μεταφορείς του πανάκριβου εισαγόμενου φυσικού αερίου. Μόνιμοι χαμένοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Η πείρα αποδεικνύει πως η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ασύμβατη με τις ανάγκες του λαού. Έχει αποδειχτεί περίτρανα το ψέμα για φθηνότερο ρεύμα που θα έφερνε τάχα η απελευθέρωση κι η ιδιωτικοποίηση.  Για τη διασφάλιση των συνδυασμένων λαϊκών αναγκών στην ενέργεια όπως και παντού, για φθηνότερο ρεύμα σε όλο τον λαό, μονόδρομος είναι η κατοχύρωσή του ως κοινωνικού αγαθού, ενάντια στην πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» που προωθούν ΕΕ, κυβερνήσεις και υλοποιούνται μέσω και της δικής σας διοίκησης. Ως Λαϊκή Συσπείρωση παλεύουμε και δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, τον μόνο ικανό για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όπως μας αξίζει.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ.

Λουκάς Ζάκκας

Σωτήρης Παντίσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: