Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου - Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στην χθεσινή ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του, μετά από τη μήνυση του κ. Στουρνάρα, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης αιτιολόγησε με επιχειρήματα γιατί η μήνυση του κ. Στουρνάρα είναι τόσο νομικά όσο και ουσιαστικά, αβάσιμη αλλά και εκδικητική. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πρόκειται για άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξή τους και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο βουλευτής Χανίων, στις 18 Οκτωβρίου 2020 η εφημερίδα Documento αποκάλυψε με στοιχεία που δεν διαψεύστηκαν ποτέ και από κανέναν, ότι η Τράπεζα Πειραιώς χάρισε πάνω από μισό δις ευρώ σε 4-5 μεγαλοεφοπλιστές για δάνεια που είχαν πάρει με “αέρα” επί διοικήσεως Μιχάλη Σάλλα και η τωρινή διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου, όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ζητήσει πίσω αυτά τα χρήματα, αλλά «πατώντας» πάνω στον κατάπτυστο νόμο 4637/2019 της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη φρόντισε να “καθαρίσουν” οι συγκεκριμένοι εφοπλιστές και τα ανώτατα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς από την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους για τα κακουργήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!

Όσο για τον ισχυρισμό στη μήνυση του κ. Στουρνάρα ότι η φράση «ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη» δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του και επιπλέον, ότι τέτοιου είδους εκφράσεις ασκούν βλαπτική επίδραση σε βάρος της ίδιας της ΤτΕ, ο Π. Πολάκης αντέτεινε ότι βλαπτική επίδραση σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος ασκούν οι πράξεις και παραλείψεις του διοικητή της κ. Στουρνάρα και όχι οι καθαρά πολιτικοί, δικοί του χαρακτηρισμοί!

Παρατήρησε μάλιστα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ακολουθήσει αυτή την τακτική των μηνύσεων για παρόμοιους λόγους εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Γεωργιάδης για παράδειγμα, δεν θα «έπιανε στασίδι» στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Στην συνέχεια και μέσα από την εξονυχιστική παράθεση του ιστορικού μεγάλων τραπεζικών σκανδάλων, που αποτέλεσαν και την αφορμή για τους χαρακτηρισμούς του Βουλευτή Χανίων προς τον αρχιτραπεζίτη της χώρας, καθώς και της νομοθετικής σπουδής της κυβέρνησης Μητσοτάκη για συγκάλυψη και ασυλία (που σε τέτοιες πολιτικές μεθοδεύσεις οφείλεται η χρεωκοπία της χώρας, όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε), εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Άρειος Πάγος θα καταρρίψει ως αντισυνταγματικά τα νομοθετήματα αυτά, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση αυτά όλα δεν θα ξεχαστούν και η επόμενη κυβέρνηση της χώρας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα πράξει τα δέοντα, γιατί τότε «…τα πράγματα στη χώρα θα είναι αλλιώς»!

Εδώ ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του βίντεο ολόκληρης της ομιλίας του Παύλου Πολάκη: https://www.youtube.com/watch?v=WNdOiTbXsbo

 

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: