Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου


120 μαθητές των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου επισκέφθηκαν το Μουσείο, εν' όψει της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.

«Γνωριμία» με τον πόνο που προκάλεσαν οι Ναζί Γερμανοί στρατιώτες στο Δίστομο, μέσα από την εικόνα Μαρίας Παντίσκα, της γυναίκας - σύμβολο των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών, είχαν χθες 120 μαθητές των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου στο Περιστέρι, που επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου της Μαρτυρικής κωμόπολης.

Η επιμελήτρια του Μουσείου αρχαιολόγος Αμαλία Παπαϊωάννου, με τον δικό της εκπαιδευτικό λόγο, ξενάγησε διαδοχικά κατά ομάδες, τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, σε όλες τις αίθουσες του Μουσείου και αφού είδαν το ντοκιμαντέρ, απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώνουν εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Δίστομο, ενόψει της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

Πολλές φορές έχουν ταξιδέψει στο Δίστομο για το Μουσείο και το Μαυσωλείο , συνδυάζοντας και βόλτα των παιδιών στα σοκάκια και τις Πλατείες της όμορφης Κώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: