Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ιδρύει στο Δίστομο ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ



ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ιδρύει στο Δίστομο ο Πολιτισμικός Σύλλογος και σήμερα, 14 Ιουνίου, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, γίνεται δημόσια η σχετική ανακοίνωση!
Βεβαίως η πρώτη γνωστοποίηση της πρωτοβουλίας του ''Συλλόγου Μελέτης και Προβολής των Προβλημάτων και Γενικού Εκπολιτισμού περιοχής Διστόμου'', όπως είναι η επίσημη ονομασία του Πολιτισμικού Συλλόγου, έγινε τις προάλλες, στο κοινό που παρακολούθησε την Εκδήλωση Μνήμης του Χορευτικού Τμήματος- και το θερμό χειροκρότημα στο άκουσμα της ίδρυσης της Τράπεζας αίματος, δείχνει πόσο ανάγκη την έχει ο τόπος και πόσο οι συμπολίτες πιστεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη.
Το επόμενο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς- με το οποίο έγινε ήδη η πρώτη επαφή-
θα κατατεθεί ο κανονισμός λειτουργίας του Τμήματος για την εθελοντική αιμοδοσία, με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εθελοντών, των μελών και ό,τι άλλο σχετικό προβλέπεται.
Μετά από αυτή την διαδικασία η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ του Συλλόγου θα πάρει τον κωδικό της στο Πανελλήνιο Σύστημα και κάθε Διστομίτης ή άλλος, μέλος ή απλός εθελοντής, όπου και να ζει (Δίστομο, Λιβαδειά, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.ο.κ.), θα μπορεί να δίνει αίμα για την Τράπεζα μας, ''για ώρα ανάγκης'' - δική του, της οικογένειάς του ή άλλου συνανθρώπου του. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
Ο Σύλλογος αποδεικνύει έμπρακτα, με αυτήν την πρωτοβουλία, την στήριξή του στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και ευαισθητοποιεί τους συντοπίτες μας για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, που είναι μια πράξη ανθρωπισμού και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας. 
Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα, δεν λύνει το πρόβλημα. Για να εξασφαλιστεί επαρκές απόθεμα, είναι αναγκαία η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος. 
Υπενθυμίζουμε ότι ο εθελοντής αιμοδότης δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
Η μετάγγιση αίματος και προϊόντων αίματος σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. 
Παρατείνει τη ζωή και βελτιώνει την ποιότητα ζωής ασθενών που πάσχουν από απειλητικές ασθένειες, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών και άλλων ιατρικών επεμβάσεων και καλύπτει ανάγκες και έκτακτες καταστάσεις.
Κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Για το 2018, την διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη έχει αναλάβει η Ελλάδα.
Η ημέρα αυτή αποτελεί ένα «ευχαριστώ» στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη, αλλά και μια ευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη για τακτική αιμοδοσία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα, η ασφάλεια και η διαθεσιμότητα αίματος και προϊόντων αίματος για όσους τα χρειάζονται.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ:
http://www.ert.gr/frontpage/pagkosmia-imera-ethelonti-aimodoti-dose-aima-dose-tora-dine-sychna/

Δεν υπάρχουν σχόλια: