Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΑΒ

Λιβαδειά  20/9/2016
                        ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 ΠΡΟΣ Υπουργό Εθνικής Άμυνας
                                                                            κ.Παναγιώτη Καμμένο
                                     
Συνεχίζεται ο οικονομικός στραγγαλισμός της ΕΑΒ μέσω της μειωμένης  ροής χρημάτων από την Κυβέρνηση, καθώς και από την άδικη  παρακράτηση του 20% για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.
Πιο συγκεκριμένα παρά τις υποσχέσεις ότι θα αυξηθεί η ροή χρημάτων από εκτελεσμένο έργο, το οποίο παραδίδει η Εταιρεία ( πυροσβεστικά αεροσκάφη κ.λπ.) αυτή η ροή ως τώρα γίνεται με μορφή σταγόνας, με αποτέλεσμα η Εταιρεία να έχει πρόβλημα στην αγορά ανταλλακτικών και όταν τελικά η ΕΑΒ παραδίδει το έργο έρχεται η  Κυβέρνηση και παρακρατεί το 20%, δηλαδή παίρνει πίσω  το σύνολο του κέρδους και όχι μόνο. Με λίγα λόγια καθιστά την εταιρεία με πολιτική απόφαση  ζημιογόνα.
Παραμένουν κούφιες οι  υποσχέσεις  των κ. Καμμένου – Βίτσα – Τσακαλώτου  για διευθέτηση των προβλημάτων της ΕΑΒ

 1. Παρακράτηση 20%.
 2. Στελέχωση των παραγωγικών προγραμμάτων με τακτικό  προσωπικό.
 3. Άμεση πληρωμή του εκτελεσθέντος έργου που θα διασφαλίζει την  
    ροή ανταλλακτικών για τα νέα έργα.
4. Μάζεμα της σπατάλης, όπως για παράδειγμα το παρασιτικό και θηριώδες οργανόγραμμα της εταιρείας και κάθαρση των εστιών διαφθοράς εντός της εταιρείας.  Δυστυχώς και η σημερινή Διοίκηση θα διογκώσει το Οργανόγραμμα για το βόλεμα των ημετέρων.
   Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα τα έσοδα  της Εταιρείας να είναι σε ιστορικά χαμηλά στο Α΄εξάμηνο του 2016, ενώ η εκτέλεση του Προϋπολογισμού έχει  τιναχθεί στον αέρα.
Η συγκυβέρνηση κωφεύει προκλητικά στις συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων από τα τέλη του προηγούμενου έτους όταν δια μέσου του Σωματείου τους προειδοποιούσαν σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τόνους τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Διοίκηση να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την αύξηση του Τζίρου και το νοικοκύρεμα της ΕΑΒ.
Η Διοίκηση της εταιρείας το μόνο που έκανε ήταν να ασχοληθεί με την ικανοποίηση παλαιών και νέων εργολάβων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις, δηλαδή συνεχίζεται και από τη σημερινή Διοίκηση η απαξίωση της ΕΑΒ.
Εκτός και αν όλα αυτά γίνονται για να ξεπουληθεί τσάμπα στα ξένα και εγχώρια συμφέροντα η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας.
                                     
           
                                                            ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    
                                                            ΠΡΩΗΝ    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: