Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, με εκπροσώπους του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας ( Δημοτική Ενότητα Διστόμου), και άλλους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Παρασκευόπουλου Νικόλαου και μέλη της Επιτροπής που συγκροτήθηκε με την αριθμ. 24/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα : τον Δήμαρχο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γεωργακό Ιωάννη, τον πρώην Δήμαρχο Διστόμου και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πανουργιά Αθανάσιο, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Διστόμου κ. Ζήση Λουκά, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβούλιου της Δ.Ε. Διστόμου κα. Καστρίτη Βασιλική και την δικηγόρο κα. Σταμούλη Χριστίνα. 
Η ανωτέρω Επιτροπή παρουσία και του Βουλευτή Βοιωτίας κ. Σταθά Ιωάννη, υπέβαλλε στον Υπουργό αίτημα για τη χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 923 Κ.Πολ.Δ., βάσει της οποίας οι έχοντες έννομο συμφέρον θα προχωρήσουν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, δυνάμει της τελεσίδικης και αμετάκλητης υπ’ αριθμ. 137/1997  απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία κατέστη οριστική και αμετάκλητη με την απόφαση 11/2000 του Αρείου Πάγου.

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε την δέσμευσή του χορηγήσει την άδεια, κατόπιν σχετικής απόφασης της κυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος με την απάντηση του Υπουργού, συνεχίζοντας τον αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: