Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Τα παιδιά του Διστόμου ζωγραφίζουν ... Μίκη Θεοδωράκη







Αφού ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλώς να υποδεχθούμε την άνοιξη, που δεν την έχουμε δει ακόμη, τουλάχιστον στο Δίστομο με το κρύο κλίμα του, θα ήθελα να αναρτήσω κάποιες ζωγραφιές νηπίων και να συγχαρώ τις εκπαιδευτικούς του Μπαρλείου Νηπιαγωγείου Διστόμου γι' αυτή τους την πρωτοβουλία.
Τα παιδιά άκουγαν το τραγούδι ''Μαργαρίτα - Μαργαρώ'', ( στίχοι/μουσική : Μίκης Θεοδωράκης) , και ζωγράφιζαν εικόνες που φαντάζονταν ακούγοντας αυτό το καταπληκτικό τραγούδι του Μεγάλου μας μουσουργού.
Μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης με το επιτελείο του, ανάρτησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ''Λαϊκής ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης'' και των εκδόσεων ''Ρωμανός'', αυτές τις ζωγραφίες ( κλικ εδώ), κι αυτό είναι μέγιστη τιμή για μας τους Διστομίτες.
Να θυμήσουμε βέβαια και την συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη με τον ρηξικέλευθο άλλα και αφηγηματικό του τρόπο στο ντοκυμαντέρ ''Ένα τραγούδι για τον Αργύρη'', που γυρίστηκε για την ζωή του συμπατριώτη μας Διστομίτη Αργύρη Σφουντούρη.
Συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς του Διστόμου που τυγχάνει να είναι και Διστομίτισσες οι πιο πολλές, και να ευχηθούμε καλή συνέχεια σε τέτοιες πρωτοβουλίες που μόνο καλό κάνουν.


Να πούμε εδώ ότι αυτή η εργασία έγινε την Άνοιξη του 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: