Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Ένα τραγούδι για τον Αργύρη





























Όλοι μας ξέρουμε για την ταινία ''Ένα τραγούδι για τον Αργύρη'', μια ταινία-ντοκιμαντέρ αριστούργημα καλογυρισμένη και σημαντική που βγάζει στην επιφάνεια συναισθήματα ανθρωπιάς, όχι μόνο στους Διστομίτες, αλλά σ' όλους τους ανθρώπους.
Άλλωστε η ταινία, πέρα απ' τα βραβεία που έχει σαρώσει, έχει γίνει ανάρπαστη και στα video club όπου κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες.
Ο Αργύρης Σφουντούρης είναι κι αυτός μία απ' τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει βγάλει το Δίστομο και γενικότερα η Ελλάδα.
Παιδί κι αυτός της αποτρόπαιας σφαγής του Διστόμου, όπως και πολλοί άλλοι Διστομίτες, μεγάλωσε χωρίς τους γονείς του και μεγαλούργησε προσφέροντας την ζωή του στην επιστήμη για το καλό της ανθρωπότητας.
Μεγάλος είναι κι ο αγώνας του για την δικαίωση του Διστόμου και συγκλονιστικές οι έρευνες του σχετικά με το Γερμανικό Κράτος και την στάση του απέναντι στο έγκλημα που διέπραξε στο Δίστομο.
Ο Αργύρης Σφουντούρης επισκέπτεται συχνά τη γενέτειρά του και έχει προσφέρει πολλά.
Συγχαρητήρια σ' αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο και στον σκηνοθέτη της ταινίας τον Stefan Haupt που τον γνωρίσαμε από κοντά όλοι οι Διστομίτες στην προβολή της ταινίας στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου στο Δίστομο το βράδυ της 9 Ιουνίου 2007, υπάρχει και σχετική συνεντευξή του καθώς και πλάνα απ' την υπέροχη βραδιά στα extras του dvd.
Όσοι δεν έχουν δει την ταινία να σπεύσουν να το κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: