Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ο Σπύρος Γαλάνης δημοσιεύει ένα επίκαιρο κείμενο σε εφημερίδα της Ελάτειας, σχετικά με τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.



ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ;

«... Έχω κρατήσει κάποια αποκόμματα από εφημερίδες για κάποιον που λέγανε πως ήσουν εσύ. Ξέρω πως λένε ψέματα οι εφημερίδες, γιατί γράψανε πως σου ρίξανε στα πόδια. Ποτέ δεν σημαδεύουν στα πόδια. Στο ΜΥΑΛΟ είναι ο στόχος. Το νου σου ε ; »

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2008 ορισμένοι δεν φαίνεται να έχουν πάρει το μάθημά τους από τις θυσίες των Λαμπράκη, Σωτήρη Πέτρουλα, Μιχάλη Καλτεζά. Ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες. Νιώθουμε ενοχές που ζούμε στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, αλλά δείχνει να μην σέβεται το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και την ανεξαρτησία του πνεύματος. Έντρομοι, βιώσαμε την απόλυτη φασιστική συμπεριφορά του ειδικού φρουρού με την εν ψυχρώ δολοφονία του ανήλικου μαθητή Αλέξη.
Τι ακολούθησε; Πλήρης αναρχία στην κοινωνική συνείδηση όλων μας. Θυμός και οργή για την έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Φόβος για την ζωή μας που εξαρτάται από ένα κράτος χωρίς ηθικούς φραγμούς.
Το αποτέλεσμα; ‘’ Είδαμε ’’ διαδηλώσεις νεολαίων σε όλη την Ελλάδα που εκδήλωναν τον αποτροπιασμό τους άλλοτε κρατώντας τριαντάφυλλα και άλλοτε αναποδογυρίζοντας αυτοκίνητα της αστυνομίας και σπάζοντας αστυνομικά τμήματα. Όλα αυτά τις ημέρες. ‘’ Είδαμε ’’ όμως τις νύχτες πυρπόληση της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων πόλεων. Προσπάθησαν να μας πείσουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι ειδήμονες ότι τις καταστροφές τις έκαναν μαθητές, φοιτητές και νεολαίοι οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές», δηλαδή αυτοί που φοιτούν στα σχολεία, που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια, που παλεύουν να βρουν δουλειά με 700 ευρω.
Όμως εμείς γιατί δεν το πιστεύουμε ; Περάσαμε μέσα από το φοιτητικό κίνημα και ξέρουμε πολύ καλά ότι τα «ταραχοποιά στοιχεία» έιναι πάντα εκ τω ‘’έσω’’.
‘’ Είδαμε ’’ επίσης και τον αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη να χτυπά με μανία μια μικρή κοπέλα που δεν αντιστεκόταν. Και ντραπήκαμε. Και θυμώσαμε. Και φοβηθήκαμε.
Επιτέλους, ας λάβουν τα διδάγματά τους όλοι όσοι κρατούν το τιμόνι αυτού του ακυβέρνητου καραβιού που θέλουν να ονομάζουν ‘’Ελλάδα’’.
Ας ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι με ποια κριτήρια προχωρούν στην πρόσληψη προσωπικού στα σώματα ασφαλείας.
Και πάνω από όλα ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους και ας προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή την απάνθρωπη νοοτροπία που τους έχει ποτίσει η έλλειψη στοιχειώδους παιδείας.
O Αλέξης έγινε ένας άγγελος μέσα στους αγγέλους. Mακάρι να πάψουν οι άλλοι να είναι σκυλιά μέσα στα σκυλιά.

Σπύρος Γαλάνης - Άννα Νικολάου
Ευτυχώς κάποιοι σκέφτονται ακόμη.
Μπράβο Σπύρο!! Μπράβο Άννα

*Ο Σπύρος Γαλάνης είναι από το Στείρι και κατοικεί στην Ελάτεια όπου και εργάζεται.Έχει τελειώσει το Οικονομικό της Νομικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: