Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Με μεγάλη συμμετοχή η διαμαρτυρία των πολιτών έξω από το κατάστημα Πειραιώς στο Δίστομο.( Φωτορεπορτάζ )

Με μεγάλη συμμετοχή η διαμαρτυρία των πολιτών έξω από το Κατάστημα Πειραιώς στο Δίστομο.
Σε ένα πολύ όμορφο και ειρηνικό κλίμα, οι Διστομίτες αλλά και οι κάτοικοι διπλανών χωριών και κυρίως του Στειρίου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δανιήλ Γαμβρίλη ( Κάτω Πλατεία ), για να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς.
Σύσσωμοι και όλοι οι φορείς Διστόμου και Στειρίου.
Οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν συμβολικά το κατάστημα της τράπεζας και συζήτησαν διεξοδικά για την εύρεση κάποιας λύσης.
Την συζήτηση άνοιξε ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, Λουκάς Δημάκας, που ήταν και ο συντονιστής της, αλλά και εκέινος που πρωτοστάτησε στον αγώνα αυτόν.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας κ. Γ.Γεωργακός, όπου και δεσμεύτηκε να φέρει τις καταθέσεις του Δήμου στην τράπεζα.
Από την αντιπολίτευση του Δήμου πήρε εν συνεχεία τον λόγο, ο Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κος Σωτήρης Παντίσκας.
Αμέσως μετά μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κα Φανή Παπαθωμά η οποία έδειξε την στήριξη της και την συμπαράστασή της.
Τον λόγο πήρε και ο συμπατριώτης μας πρώην βουλευτής Βοιωτίας, κος Γιάννης Σταθάς και πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς, πιέζοντας τον δήμαρχο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας να τηρήσει το συντομότερο την δέσμευση του.
Αλλά την ''παράσταση'' έκλεψε ο χειμαρρώδης και αληθινός λόγος ενός 87χρονού συνταξιούχου συντοπίτη μας με αναπηρία, του Ν. Μίχα ή Κολιούκου που μας έκανε όλους να δακρύσουμε.
Τέλος την συγκέντρωση έκλεισε η επίσης συγκινητική ομιλία του συντοπίτη μας, Στάθη Σταθά.
Σε περίπτωση που κλείσει η τράπεζα συμφωνήσαμε όλοι οι κάτοικοι Διστόμου και Στειρίου - ακόμη κι αυτοί που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν - να πάρουν όλοι τις καταθέσεις τους από την τράπεζα Πειραιώς.
Συγκινητική ήταν και η παρουσία των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου Διστόμου, που με πανό στάθηκαν μπροστά στην είσοδο της τράπεζας.
Την συγκέντρωση κάλυψαν τηλεοπτικά το κανάλι ΕΝΑ και STAR Κεντρικής Ελλάδος.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί:












Δεν υπάρχουν σχόλια: