Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Αθανασία Τσουμελέκα στον ''32ο Δρόμο Θυσίας'' Διστόμου


Με τη ρύθμιση και των τελευταίων λεπτομερειών, μπαίνει στην ''τελική ευθεία'' η διοργάνωση του 32ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου , αφιερωμένου, όπως κάθε χρόνο, στην Μνήμη των 218 Διστομιτών οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944 και φέτος θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου.

Στις εκδηλώσεις του Δρόμου Θυσίας συμμετέχουν η Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 20 χιλμ βάδην στους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004, Υποπλοίαρχος ΠΝ Αθανασία Τσουμελέκα και η Ολυμπιονίκης στα 100 μ.στο Σίδνευ το 2000, Σμηναγός Κατερίνα Θάνου.

Τον λαϊκό Δρόμο Θυσίας μήκους 11,2 χλμ (Καρακόλιθος -Δίστομο), διοργανώνει ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας, υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας  και  την   τεχνική υποστήριξη της Γραμματείας  του Ανωτάτου Συμβουλίου  Αθλητισμού  Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΣΑΕΔ).
Ηδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ερασιτέχνες και μη, τόσο από την περιοχή όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα και καθημερινά καταφθάνουν στο Δήμο μηνύματα για μεγάλη συμμετοχή και απλών πολιτών. 
Το ίδιο ενδιαφέρον για συμμετοχή υπάρχει και για τον Μικρό Δρόμο Θυσίας (περίπου 1,5 χλμ) από το λόφο Μαυσωλείου Θυματων Ναζισμού στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης- για όλες τις ηλικίες. 


Αφετηρία και διαδρομή
Η αφετηρία του 32ου Δρόμου Θυσίας ειναι μπροστα στο Μνημείο στον Καρακόλιθο ( στο δρόμο Λιβαδειας -Διστόμου) . Η έναρξη είναι στις 09.30. Ο τερματισμός ειναι στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης , στο Δίστομο.
Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των αθλούμενων από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει Ασθενοφόρο με σταθμό Πρωτων Βοηθειών και ομάδες εθελοντών που θα συνδράμουν στην άρτια διοργάνωση και το ...δρόσισμα των δρομέων!
Η αφετηρία του Μικρού Δρόμου είναι στο λόφο του Μαυσωλείου, η έναρξη στις 09.30 επίσης και ο τερματισμός στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Τους αγώνες υποστηρίζει τεχνικά και ο Αθλητικός Σύλλογος. Μεδεών (Παραλίας Διστόμου).  

ΙΝFO :Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας,

Ταχ. Δ/νση : 10ης Ιουνίου , αριθ.28  - Τ.Κ. 32005
 Τηλ : 2267 0 22296
FAX : 2267 0 22998
Ε-mail: kotsou@daa.gov.gr
Πληροφίες. : A. Κώτσου





Δεν υπάρχουν σχόλια: