Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Σχόλιο Μίκη Θεοδωράκη στον Θεοδωρακισμό για ΚΚΕ και το μέλλον!

Πηγή/Αναδημοσίευση: Θεοδωρακισμός
 
Με αφορμή τη χθεσινή αξιόλογη ομιλία του Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, Μίκης Θεοδωράκης, απέστειλε στο ιστολόγιό μας το παρακάτω σχόλιο, απαντώντας εν μέρει στο ερώτημα των ημερών "Τι κάνουμε;"...

Όλο και πιο επιτακτικά ακούγεται το ερώτημα: "ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;"

Στο μεταξύ, οι συνθήκες είναι σήμερα δυσκολότερες από ποτέ. Γι' αυτό, πριν αποφασίσουμε, πρέπει να σκεφτούμε πολύ. Φυσικά, η απόφαση που θα παρθεί, θα είναι συλλογική. Στο μεταξύ, θα πρέπει να δούμε πως σκέφτονται οι ελάχιστοι συνοδοιπόροι σ' αυτόν τον δύσκολο δρόμο.

Πάντως, η πιο αξιόλογη δύναμη που απέμεινε στον χώρο της Αριστεράς, μετά την εγκατάλειψή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το Κ.Κ.Ε. Ο Γεν. Γραμματέας του, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνόψισε χθες την άποψη του κόμματός του. 

Ας τη διαβάσουμε.

Πιστεύω ότι μας βοηθά αυτή την ώρα της μεγάλης ευθύνης στη χάραξη του δικού μας δρόμου.

16-7-2015
Μίκης Θεοδωράκης 
Αφού ευχαριστήσουμε ακόμη μία φορά τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος από μακριά και διακριτικά δείχνει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στο ιστολόγιό μας, θα εκφράσουμε με τη σειρά μας τον δικό μας προβληματισμό προς το Κ.Κ.Ε., αλλά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα ιδιαίτερα, αναρωτούμενοι, για ποιο λόγο στον εξαιρετικό επίλογο της ομιλίας του, όπου παραθέτει επιγραμματικά έναν "άλλο" δρόμο για τη διέξοδο, παρέλειψε την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου μας. Έναν υποθαλάσσιο πλούτο, που τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Μίκης Θεοδωράκης και η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, έχει αναδείξει με σειρά εκδηλώσεων και τοποθετήσεις διακεκριμένων επιστημόνων και ειδικών, ως κυρίαρχο "χαρτί" στη προσπάθεια μίας ελεύθερης κυβέρνησης για απεγκλωβισμό από το "μαγγανοπήγαδο" της εξάρτησης. Η τελευταία μεγάλη εκδήλωση της Σπίθας δε, στο ίδρυμα Κακογιάννης, τον Νοέμβριο του 2012 (7/11), έφερε στην επιφάνεια στοιχεία που θα μπορούσαν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον αυτής της γωνίας του πλανήτη.
Παραθέτουμε για τους φίλους αναγνώστες, τον σύνδεσμο από την επίσημη ιστοσελίδα του Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με την εκδήλωση της 7/11/2012, τα βίντεο και τις ομιλίες των συμμετεχόντων.
Παρακάτω, παραθέτουμε απόσπασμα με το οποίο κατέληξε στην ομιλία του ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ πατώντας στο λινκ της ΠΗΓΗΣ, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο από την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:
"... Ομως, υπάρχει η πραγματική διέξοδος της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Φτάνει ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Υπάρχει ο δρόμος που καταργεί πραγματικά τις δεσμεύσεις της ΕΕ για την εγχώρια παραγωγή, απ' το κρέας και τη ζάχαρη μέχρι τα ναυπηγεία και άλλους τομείς της οικονομίας.

Υπάρχει ο δρόμος που ξεριζώνει το καπιταλιστικό κέρδος ως βασικό κριτήριο της παραγωγής και θέτει ως γνώμονα τις κοινωνικές, τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτός ο δρόμος θα επιτρέψει για παράδειγμα να βγούμε απ' την κρίση στον κλάδο των κατασκευών και να καλυφθούν οι ανάγκες σε έργα υποδομής, καθώς και οι στεγαστικές ανάγκες χιλιάδων νέων που ζουν σήμερα αναγκαστικά με τους γονείς τους.

Υπάρχει ο δρόμος που θα επιτρέψει να συναφθούν αμοιβαία επωφελείς διεθνείς συμφωνίες για την εισαγωγή τροφίμων και φαρμάκων, ενέργειας, αφού η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας θα έχει σπάσει τα δεσμά και τις αλυσίδες, με τις οποίες είναι χειροπόδαρα δεμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Για ν' ανοίξει αυτός ο δρόμος, πρέπει άμεσα, τώρα να οργανωθεί και ενωθεί ο λαός, να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα αμέσως, να αποκτήσει σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, στη βάση των βασικών αιτημάτων διεκδίκησης, να αναπτυχθεί η κοινωνική λαϊκή συμμαχία του με τα υπόλοιπα λαϊκά κινήματα που έχουν έναν προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια, να δυναμώσει η συμπαράταξη με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις.

Είναι η μόνη ελπίδα πλέον για το λαό, τη νεολαία, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Να μην μπει ο λαός κάτω από ξένες σημαίες.

Η σημαία της εργατικής τάξης, των αγώνων του λαού μας, η βαμμένη με το κόκκινο αίμα των παιδιών του, η γαλανόλευκη σημαία των ηρώων αυτής της πατρίδας, θα κυματίζουν πραγματικά περήφανα, όταν ο ίδιος ο λαός μας αποφασίσει να τις πάρει στα χέρια του και να τις σηκώσει ακόμα ψηλότερα..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: